AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

Upravno postupovno pravo

Andreja

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
dali mi netko može reći koja je točna literatura za ovaj ispit? jel možda ona u vodiču il se kaj mijenjalo ?

puno hvala unaprijed :D

Twity

dali mi netko može reći koja je točna literatura za ovaj ispit? jel možda ona u vodiču il se kaj mijenjalo ?

puno hvala unaprijed :D
Ja sam pročitala tu negdje na forumu da je dovoljni učiti po Zakonu o općem upravnom postupku i 20 stranica skripte o upravnom sporu. Ako sam u krivu neka me netko ispravi.

Miky

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
jel netko išao gledat rezultate iz kolokvija
kakva je prolaznost?
oće ti rezultati i sutra biti na oglasnoj ploči

nana123

Objasni obveznost pravila o stvarnoj i mjesnoj nadležnosti?
Objasni postupnje dru,tij po primitku žalbe i ovlasti drug.tijel.u povodu žalbe?
Objasni podnošenje podneska u roku?
Odustajanje od tužbe u upravnom sporu?
Sudske odluke u upravnom sporu?

Pitanje iz zakona o prekršaju se ne sjećam jer ga nisam odg.a ako sam šta krivo napisala neka drugi isprave.

maraya

Objasni obveznost pravila o stvarnoj i mjesnoj nadležnosti?
Objasni postupnje dru,tij po primitku žalbe i ovlasti drug.tijel.u povodu žalbe?
Objasni podnošenje podneska u roku?
Odustajanje od tužbe u upravnom sporu?
Sudske odluke u upravnom sporu?

Pitanje iz zakona o prekršaju se ne sjećam jer ga nisam odg.a ako sam šta krivo napisala neka drugi isprave.
iz prekršaja je bilo pitanje o naplaćivanju kazni na mjestu prekršaja i ovlaštene osobe

Afrodita

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
moze li netko napisati literaturu koju trebamo za ispit?
hvala=)
ZUP, ZUS, prve 3 strane u knjizi Borkovića o upravnom postupku, i onaj dio koji se odnosi na upravni spor cijeli + Prekršajni zakon od 81.članka do kraja.

maraya

evo ja prošla.imal sam 2 boda i 3/4 na pismenom,dobila dva kod prof. staničića.stvarno je ugodan i ne traži puno,glavno da si u temi,pomaže...pito me spro o zakonitosti i spor pune jurisdikcije,i kad se spor o zakonitosti pretvara u spor pune jurisdikcije,postupanje drugostupanjskog tijela kad zaprimi žalbu,ukidanje zakonitog i nezakonitog rješenja i mislim da je to to.bile smo nas tri s upravnog studija i jedna d poreznog i mi sve s upravnog smo prošle,samo je ta curas poreznog pala jer nije znala dijelove rješenja.uglavnom,najvažniji je pismeni,usmeni je više radi reda.sretno svima :)

Twity

Dal bi mi znao netko odgvorti na pitanje kodifikacija upravnog postupka? Ja to nisam našla nigdje u zakonu..Jel to pitanje iz neke stare literature ili se to nalazi u one prve 3 stranice Borkovića?

sanja.g

pitanja sa zadnjeg roka: obveznost pravila o stvarnoj i mjesnoj nadležnosti, postupanje drugostupanjskog tijela po primitku žalbe i njegove ovlasti, podnošenje podneska unutar roka(ZUP), a iz spora odustajanje od tužbe i vrste sudskih odluka objasniti

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks