AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

Upravno postupovno pravo

ana89

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
danasnja pitanja:

-zajednicka odluka u upravnoj stvari
-obnova spisa
-suspenzivni učinak tužbe u upravnom sporu
-postupanje prvostupanjskog tijela po žalbi na zahtjev stranke
-uvjeti i ovlaštenici u naplacivanju novcane kazne na mjestu prekrsaja

ne sjecam se jos jedno :D

Tihana I.

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
danasnja pitanja:

-obnova spisa

i obveznost sudskih presuda...

nana123

i obveznost sudskih presuda...
Šta nije bilo postupanje po žalbi kad prvostupanjsko tijelo nije donijelo up.akt u propisanom roku?A ne postu.prvostupanj.tijela po žalbi

danasnja pitanja:

-obnova spisa

Šta nije bilo postupanje po žalbi kad prvostupanjsko tijelo nije donijelo up.akt u propisanom roku?A ne postu.prvostupanj.tijela po žalbi

ana89

je.. :D oprosti.. krivo sam napisala..

zoki

naknada štet za neosnovanog zadržavanja pod kojim se to člankom nalazi u prekršaju ja prolistao sve živo ne mogu naći ili mi je promaklo

Kiki_p

Jučer sam položila ispit, ispitivao me asistent Turudić, pitanja su bila:
1.prethodno pitanje
2.povrat u prijašnje stanje
3.raskid upravnog ugovora
Sretno svima!

josipa11

Jučer sam položila ispit, ispitivao me asistent Turudić, pitanja su bila:
1.prethodno pitanje
2.povrat u prijašnje stanje
3.raskid upravnog ugovora
Sretno svima!
Kakav je on na ispitu?
Bila sam kod Ofak na okolišu i vidjela sam kako ona ispituje.
Kakav je on bio: jel hoće pomoći ili davi, jel jako strog ili je onako ok?

ivana

Pozz!!!
pitanjce jedno, stari sam program, i imam položene vježbe iz upp-a u tom slučaju ne trebam ići po zadatak?
te ajd još jedno točna literatura koja je???
Hvala vam punoooo

xxx

Dal bi mi znao netko odgvorti na pitanje kodifikacija upravnog postupka? Ja to nisam našla nigdje u zakonu..Jel to pitanje iz neke stare literature ili se to nalazi u one prve 3 stranice Borkovića?
To pitanje je iz Borkovićeve knjige, a sam odgovor se svodi na 2-3 rečenice...uglavnom to pitanje se nije pojavilo na ispitu sigurno preko godinu dana pa se nemoj previše zabrinjavati time.

Prošlo je već podosta vremena od 9. mj kada sam položila upp ali koliko se sjećam ta kodifikacija je razvoj postupovno-procesnog prava RH od samog nastanka (mislim da je kolijevka nastanka u Austriji) do danas. U cijeloj toj priči nabrajanja godina i zakona na osnovu kojih se temelji ZUP osobito od osamostaljenja RH u odnosu na ranije državno uređenje pa do danas (Zakon o preuzimanju ZUP-a) najbitnije im je bilo reći da je 1.1.2010. stupio novi ZUP koji je sada u primjeni, a koji je u potpunosti zamjenio stari ZUP...znači nije samo izmjena i dopuna zakona, već novi zakon (zbog puno promjena)

Ali dajte to još za svaki slučaj provjerite, ja to sipam iz glave onako prema sjećanju :laughing:

Pozz!!!
pitanjce jedno, stari sam program, i imam položene vježbe iz upp-a u tom slučaju ne trebam ići po zadatak?
te ajd još jedno točna literatura koja je???
Hvala vam punoooo
Ako imaš položene vježbe ne treba ti zadatak jer si to već riješila

josipa11

Hej!

Ostalo mi je još samo postupovno pa me zanima po čemu učite?
Da li je uz, ZUP i ZUS dovoljna skripta ovdje iz skriptarnice od montane ili bi ipak trebalo učiti i knjigu, što se tiče tih dijelova?

vlatkap

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
molim vas da mi odgovorite pod kojim člankom se nalaze odgovori na ova pitanja iz prekršajnog zakona:

1. odricanje od žalbe
2. sastav upravnog tijela koje vodi prekršajni postupak
3. naknada štete za neosnovano zadržavanje, uhićenje
4. kad prekršajni nalog postaje pravomoćan
5. koji su uvjeti za hitni postupak
6. koji su uvjeti za naplačivanje kazni na mjestu prekršaja i ovlaštenici

Prčiguz

Moze li mi netko reci koje stranice iz knjige treba koje se odnose na upravni spor, znam da treba one 3 str sta se odnose na povijest i sta jos?? :confused2:

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks