Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
sukob nadležnosti - ZUP, čl. 30.-34.1.pozitivni i negativni sukob nadleznosti,tko odlucuje o tome ,kojim aktom,da li postoji pr.lijek-uglavnom sve o tome
Da li bi mogao netko odgovoriti na ovo pitanje, please... gdje je to u zakonu?
kolege, molim Vas pomoć; neka mi netko odgovori na sljedeća pitanja jer sam ja pobrko neke stveri i nisam siguran da sam pronašao točne odgovore:
1.U kojem slučaju jedinica lok.samouprave(općina ili grada) može pokrenut upravni spor?
2.Rokovi u kojem prvostupanjski organ mora donijet riješenje i što ako ga ne donese?
3.Kada donosi rješanje u skraćenom postupku?
4.Odgađanje izvršenja upr.akta koji je osporen u upr.sporu i tko odlučuje i pretpostavke za odgodu izvršenja?
5.Rok za donošenej rješenja od strane prvostupanjskog tjela i što službena osoba treba učinit kad tjelo ne donese rješenje u roku?
6.Kakve ovlasti ima stranka nakon što tjelo ne donese novi upr.akt nakon izvršenja sudske odluke?
molim da samo napišete stranicu ili naslov u knjizi gdje se odgovori nalaze!!!
ako nije problem napišite pitanja sa usmenog i ujedno čestitam svima koji su prošli na ispitu,,,,,,,,,,,,,,,,,,
hvala
pitanja iz kolokvijapitanja iz kolokvija su bila punomocnik za primanje pismena, poz. I neg. Sukob nadleznosti (sve o tome), ponistavanje i ukidanje po pravu nadzora, 2 stupanjsko tijelo-mijenjanje 1 stupanjskog rjesenja
Vježbe za izvanredne su nažalost tek druge godine, za ovu godinu više nema. Jedino vam preostaje da otiđete na konzultacije kod profesora i tamo zatražite zadatak, i onda tako položite vježbe.Zna li netko kada su ponovo vježbe za izvanredne studente?
odgovorimolila bih nekog da odgovori na ova pitanja i di se to nalazi:
1.) Tko odlučuje o žalbi protiv akta koji je donijela ustanova? ( našla sam neki odgovor koji glasi: drugostupanjsko tijelo utvrđuje se statutom ustanove,a ako nije utvrđeno, o žalbi riješava tijelo uprave nadležno za pojedinu upravnu oblast... to mi se baš ne čini ok ,a ni dovoljno kao odgovor na pitanje.. KOJI JE TO NASLOV???
2.) u kojem opsegu sud ispituje zakonitost upr akta u sporu i na što pazi po službenoj dužnosti? da li je to pod naslovom : Razlozi zbog kojih sud poništava osporeni upravni akt
Hvala)
tijela državne uprave, državni odvjetnik, oštećenik, pravna osobada li mi netko može nabrojati ovlaštene tužitelje prema prekršajnom zakonu?
također trazim odgovor na ovo pitanje...5.kad postaje pravomoćan prekršajni nalog
ne pita prekrŠajekako je bilo na usmenom,da li pita z. O prekršajima?
ja sam tu knjižicu listala dok sam spremala ispit, korisna je, preporučila bih je svima, ali može se i bez nje.ta knjiga sadrži ZUP i ZUS + komentar autora
prof je preporučuje, iako ti možeš učiti i po zakonima koje skineš sa stranice NN-a
Moja preporuka ti je da učiš iz knjige (nema puno; cca.120 str.) pošto knjiga sadrži Zakon o općem upravnom postupku i Zakon o upravnom sporu. Uz to trebas procesljat Prekršajni zakon.Ja ću sad krenut učit ovaj ispit ... pa bi i mene zanimalo po čemu svi na kraju uče ... knjige (one iz vodiča?)...scripte (iz scirptarnice?) ...zakoni (koji)? Sigurna sam da u prijašnjim postovima već sve pomalo negdje piše ...ali puno ih je ... pa ako netko može sažeti ponovno ... molim vas
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.