AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

Upravno postupovno pravo

martina_sk

Administrator
517 i 518 str u knjizi,izvanredni pravni lijek
hmm... taj dio iz knjige o upravnom sporu je zastarjeo jer je knjiga iz 2004 a zakon iz 2012, tako da to ne treba učiti, to je sad staro pitanje. jedino je možda zamjena za to u zakonu glava 3 zahtjev za izvanredno preispitivanje zakonitosti pravomoćne presude, čl. 78. vidim sad da ima još pitanja što su se pojavljivala iz knjige ali to sad ništa ne bi trebalo vrijediti... hmm...

a jel znaš možda gdje se nalazi odg na pitanje zašto upravni sud ne ispituje svrhovitost, nego samo zakonitost?

patti

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
pa zar nisu rekli da knjiga sad ne vrijedi, mislim ako su novi zakoni
onda nema smisla ni učit iz knjige, bar ja ne učim, nego se bavim zakonima...
osim što ću proći vrste upravnog spora i to je to

Jasmina007

hmm... taj dio iz knjige o upravnom sporu je zastarjeo jer je knjiga iz 2004 a zakon iz 2012, tako da to ne treba učiti, to je sad staro pitanje. jedino je možda zamjena za to u zakonu glava 3 zahtjev za izvanredno preispitivanje zakonitosti pravomoćne presude, čl. 78. vidim sad da ima još pitanja što su se pojavljivala iz knjige ali to sad ništa ne bi trebalo vrijediti... hmm...

a jel znaš možda gdje se nalazi odg na pitanje zašto upravni sud ne ispituje svrhovitost, nego samo zakonitost?
Hej, mislim da ti je odgovor na to čl. 4 ZUS-a u Iznimkama od vođenja upravnog spora..

anaya

Da li sad trebamo učiti samo novi ZUS ili priznaju još i stari, tj. da li će odsad na pismenom biti pitanja samo iz novog? Hvala.:unsure:

marija0205

molim ako netko zna odg. kad sud donosi presudu a kad rješenje? Jel to čl.85. i 86. ZUS-a ili ima još negdje nešto više o tome? Hvala

Jasmina007

molim ako netko zna odg. kad sud donosi presudu a kad rješenje? Jel to čl.85. i 86. ZUS-a ili ima još negdje nešto više o tome? Hvala
Presudom odlučuje o tužbenom zahtjevu koji se odnosi na glavnu stvar i sporedna traženja, a rješenjem odlučuje o postupovnim pitanjima. Čl.55.i 65.ZUS-a

mimi18

zna netko od izvanrednih studenata da li se može pristupit ispitu ak još nisam napravila onaj zadatak na vježbama? tnx

martina_sk

Administrator
čini mi se da su ova pitanja koja su se do sad često pojavljiala na ispitu sada zastarjela, tj nema odgovora na njih u novom ZUS-u:
1. Kada sud sam utvrđuje činjenično stanje u US-u?
2. suspenzivni učinak tužbe?
3. ponavljanje postupka? (ima samo obnova postupka, ne znam je se onda misli na to)

jel se slažete sa mnom? :)

Leptiric_20

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
čini mi se da su ova dva pitanja koja su se do sad često pojavljiala na ispitu sada zastarjela, tj nema odgovora na njih u novom ZUS-u:
1. Kada sud sam utvrđuje činjenično stanje u US-u?
2. suspenzivni učinak tužbe?

jel se slažete sa mnom? :)
ovo drugo je odgodni učinak ili suspenzivni članak 26

Leptiric_20

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
da. al mislim da je to ipak sad malo drugačije jer se u pitanjima spominje obvezno i fakultativno odlaganje.
pa da sad ak bude to pitanje piše se po novom zakonu ionak oni kad daju pitanje kažu suspenzivni (odgodni) učinak tak da će mo sada po novome pisati, mada je slično al ipak različito sad ima manje :wink5:

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks