AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

Upravno postupovno pravo

majolada

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
bila sam danas na komisiji i položila,bili su Šikić,Staničić i Turudić ali ispitivao je samo Šikić
na pismenom sam imala 3 1/4 boda,pitao me u kojem roku prvostupanjsko tijelo treba donjeti rješenje i mjesnu nadležnost u zakonu o upravnom sporu

Sanja_19_

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
prošla kod turudića..pitanja postupanje drugostupanjskog tijela u povodu žalbe, upravni ugovor, raskid upravnog ugovora..

ivaanai

a sta je pitao iz prekrsaja? i to kao za vecu ocjenu ili?
ne, ja sam imala 5 iz kolokvija i sva 3 boda na pismenom i prvo pitanje koje mi je stanicic postavio je tjeralica...iz zusa me pitao zakonitost opcih akata

saga

Usmeni kod Turudića. Na pismenom sam imao 3.3/4. Ptanja: Nagodba prema ZUP-u (Kada se ne može sklopiti), Pokretanje upravnog postupka, Ovlasti Visokog upravnog suda RH. E sad pitao me da li želim odgovarati za 5, da me pita prekršajni.Reko ne hvala bilo mi je dosta :awesome: uglavnom traži da se znaju osnove i da se to gradivo povezuje. Sve u svemu ova katedra je super.

zoks3

Ja položio jučer kod Turudića, pitao me upravni ugovor(sve), ovlasti Visokog upravng suda,nagodbu i 4 u indexu :)
Apsolutno najkoreknija katedra što se tiće pismenog a i usmenog

vina

danas je sikic nabrojao sto da ucimo iz prekrsajnog, ik kad se sve to zbroji, ono sto je on rekao ima preko 90 clanaka, molim vas recite da to stvarno ne treba znat i napisite tocno one clanke koji se pojavljuju u ispitu
ima li negdje zapisano koje je on clanke rekao da se trebaju ucit?

inna

Ej! Može li mi netko odg na ova pitanja ili samo navest na koji članak se odnose, ili ako se ta pitanja nalaze u skripti da ju skinem onda?
1. prvotni i naknadni spor
2. šutnja administracije
3. suspenzivni i učinak tužbe
4. obveznost sudskih presuda Upravnog suda RH
5. odustajanje od tužbe
6. sudske odluke
7. kad sud odbacuje tužbu
8. posebni upravni spor
9. obvezno i fakultativno odlaganje
10. postupak rješavanja kod ponavljanja postupka u upr. sporu
Molim vas,ak mi itko može odgovoriti na ta pitanja, da odgovori. Hvala unaprijed!

ivana

Ej! Može li mi netko odg na ova pitanja ili samo navest na koji članak se odnose, ili ako se ta pitanja nalaze u skripti da ju skinem onda?
1. prvotni i naknadni spor
2. šutnja administracije
3. suspenzivni i učinak tužbe
4. obveznost sudskih presuda Upravnog suda RH
5. odustajanje od tužbe
6. sudske odluke
7. kad sud odbacuje tužbu
8. posebni upravni spor
9. obvezno i fakultativno odlaganje
10. postupak rješavanja kod ponavljanja postupka u upr. sporu
Molim vas,ak mi itko može odgovoriti na ta pitanja, da odgovori. Hvala unaprijed!

to imaš sve u skripti, skini ju :)

čedomir

Molim vas,ako mi može netko odg.;ukoliko nisam u mogućnosti doći na objavu rezultata, mogu li se naknadno javiti profesoru za usmeni??? ako je netko bio u takvoj situaciji, pa ako hoće odg. hvala!

grofica

Danasnje pitanja s pismenog:
Zup
1.spajanje i razvajanje upravnih stvar
2.prethodno pitanje
3.odnova postupka (inicijator, nadleznost,pravni ljekovi)
zus
1.rijesavanje upravnog susa (1 stupanjskog tijela) po zalbi
2.odgodni uČinak tuŽbe
prekrsaji
1.uhicenje

Usmeni 15:00 cirilometotska

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks