AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

Upravno postupovno pravo

Anaconda

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Molim neka mi netko napiše kada su točno konzultacije kod Šikića? Da li vrijedi informacija iz vodiča ili s foruma ?
srijeda od pol 4 u ćirilmetodskoj

na prošlom roku su bila pitanja s foruma , pala sam usmeni makar sam imala dobar pismeni,ali moja greška..A ovaj rok 29.6.-pitanja su bila prethodno pitanje spajane 2 stvari u jedan postupak obnova postupka(uvjeti , nadležnost ,rok..),uhićenje-prekršaji.obvezno i fakultativno izvršenje akta,...

Poštovani kolege !
Meni će u 9 mjesecu biti treći put da izlazim na rok jer sigurno sada neću proći i moj vam je savjet da pitanja s foruma trebate naučiti jer se ponavljaju ali OBAVEZNO sve trebate proći jer sada su bila na roku upitanja koja do sada nisu uopće bila.i kada dođete na usmeni nikad ne znate što će vas pitati.
nisam znala da tak ruše na usmenom.a kod koga si pala? mislim da nije u redu što ruše na usmenom jer je ionako teško proći pismeni, prestrogo ocjenjuju. i onda budeš sretan što si prošao pismeni pa padneš na usmenom,ne kužim, pa zašto onda postoji pismeni?
pa trebaju pretpostaviti da ako si prošao pismeni si sigurno učio i nekog vraga znaš. a dobro znamo da se ne može prepisati a bome ni došaptavat.većini ljudi ovo zadnji ispit i nisam znala da će biti tak teško...pa zašto to ne uzmu u obzir, i budu malo blaži prilikom ocjenjivanja?

Bibiana

Zakon o prekrsajima je gubitak vremena, jer se pismeni moze proci bez tog jednog pitanja, a zbog tezine zakona nema sanse da ga cijelog savladas. Na usmenom ne pitaju prekrsaje. Ja sam danas prosla usmeni. Pismeni mi je bio los, imala sam najmanje bodova od svih u mojoj grupi. No, puno sam ucila i to se znanje na kraju vidjelo na usmenom. Pitao me dosta o žalbi, o upravnom sporu, ali jasno mi je da su to u biti osnove bez kojih ne mozes proci. Na usmenom dosta pomazu asistenti i postavljaju potpitanja, tako da se mozes izvuci ako si učio pa ti pomognu ako se zbunis ili se ne mozes sjetiti.
U svakom slucaju bez mjesec dana strebanja tesko da mozes proci.

Nji

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Evo ja prošla danas,dobila 4,kod asistenta,ma super je!!!
2 pitanja,spor o zakonitosti i pune jurisdikcije i malo o tome,i rad prvostupanjskog tijela po žalbi!
4 boda sam imala,ma super!!

prekršaje nisam ni učila,niti sam išta napisala.

amalka

eto i ja prošla, i dobila 4! kod Šikića - Šikić je car! :gitara:

pitao me svašta po malo, treba znati i načela, uglavnom sve... prekršaje ne pita! sve pohvale profesoru na ugodnom ispitivanju i fair ocjenjivanju! jako je malo takvih profesora :beerchug:

Sani

Evo, i ja danas prošla.
Bila kod asistentice Ofak. Pitala me prethodno pitanje (jer to nisam napisala na pismenom) i proglašenje rješenja ništavim.

Nina :)

pitanja kod dragog asistenta:
spor pune jurisdikcije
kada se spor o zakonitosti pretvara u spor pune jurisdikcije
nenovcane obveze (to pitanje bas i nisam ocekivala)
trojčica
stvarno nije stresno odgovarat kod njega, pomaze i simpatican je i cak tu i tamo ubaci i neku foru

anamarija

hello! može mala pomoć? da li se može polagati policijsko upravno prije postupovnog(stari program) ili se bas mora polagati postupovno prije? hvala unaprijed :))
Možeš policijsko prije polagati. Svejedno ti je. On je nesto na predavanjima spominjao kako bi bilo dobro prvo postupovno, kao radi boljeg razumjevanja ali nije obavezno.

Nicole

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
tko će na kraju ispitivati u 9.mj i dali treba ili ne treba učit zakon o prekršajima i da li netko može ispisati sva pitanja koja se pojavljuju na pismenom kao što postoje iz općeg dijela pa je puno lakše spremit ispit. HVALA.
Jedno od pitanja na ispitu sigurno će biti iz prekršaja (na tebi je odluka hoćeš li učiti prekršajni zakon ili ne).
Pitanja su ovdje pisali kolege koji su izlazili na ispit, pa prolistaj malo ovaj topic.

ivahov

Da li mi može netko dati odgovor na pitanje :kada se spor zakonitosti pretvara u spor pune jurisdikcije?

Nji

Pa kad sud sam mora riješiti stvar nakon što utvrdi da povreda postoji i poništi akt...Pa imaš to u knjizi ziher...
Ne sjećam se više točno,pa da ti krivo ne napišem...Morala bi tražiti po knjizi točno...više nisam u toku s tim...

ANCI

Ja sam student po starom programu pa me zanima kako doći do tog zadatka, dali moram kod profesora na konzultacije ili ? Sada u 9 mjesecu idem na 3 ispita u Zagreb pa dali možda mogu doći na pismeni ili usmeni i žicati taj zadatak jer mi se možda poklopi koji rok sa postupovnim! E da i koliko treba vremena da se savlada postupovno jer za opće upravno mi je trebalo 3 mjeserca ali sam ga iz prve prošla a ovaj ispit mi se čini lakši ili se varam?

Nji

Pa postupovno je malo lakše,ima manje od općeg,ali ti isto treba da sjedne,tak da bar mjesec dana,ovisi kak učiš...Jer ima dosta toga,ne izgleda na prvi pogled,al ima.Treba baš naučit.Tj. razumjet šta učiš.

A za zadatak,pa već si ga trebala odradit...Jer bez riješenih tih vježbi ne možeš izaći na ispit.Mislim da ti je najbolje otići na konzultacije po zadatak,pa onda na ispit.

mislim da je bila situacija na roku kad sam ja bila,kolegica nije imala te vježbe a već je pisala pismeni,jer oni gledaju u indeks za vježbe za vrijeme pismenog,pa mislim da se uspjela dogovorit da riješi zadatak do usmenog,znači u 2 dana...Ili tak nešto nisam sigurna,al mislim da su joj tak nekak izašli u susret...

Mislim da ti je najbolje otići sad na prve konzultacije i vidjet kak to možeš riješit ak planiraš taj ispit sad rješavat...

andrea12

već sam to napisala ,ali mi je jako hitno,ako netko može da mi pošalje zadatke iz upravnog postupovnog o azilu i iz nomotehnike,izvanredni sam student pa mi je to prekomplicirano!moj mail je [email protected]!;)

Nji

Pa ja sam isto izvanredni!!!
Nemam ti nažalost taj o azilu,jer sam to riješila na vježbama za izvanredne,a tam nismo imali opće taj o azilu...

A nemam ni nomotehniku više...

Možda će se nać netko,pričekaj još malo...

jana21

tko treba ići po taj zadatak prije nego pristupi ispitu?svi ili oni koji nisu imali vježbe iz upp

ANCI

Ivy kod kojeg uuopce profa ili asistenta idem po taj zadatak i u kojoj sobi, e da i kada srijedom radi referada?

balet

ljudi citam po forumu i nadem ovo pitanje;
Kad postaje punomoćan prekršajni nalog
da li netko slucajno zna odogovor? Hvala

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks