AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Vježbe iz nomotehnike

hanna

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Re: Nomotehnika

Mene to isto zanima, jer sam po starom programu, a neznam hoću li stići sve ispite dati. mislim ipak da nam neće produživati rok,moramo stisnuti do tada. :blushed:

freya

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.

Student sam po starom programu. Danas sam dosla na konzultacije prof. Susku po zadatak, ali, ili sam ja fulala vrijeme i mjesto ili se on nije pojavio.:frustrating:Nema veze... Buduci da sam ovdje citala svi imamo isti zadatak, molila bih nekog, tko je takodjer po starom programu, posalje na pm koji nam je zadatak i sto trebamo napraviti. Bila bih stvarno zahvalna jer sam trenutno ponesto onemogucena dolaziti na fax koliko bih htjela/trebala. :blushed:

jsoka15

Student sam po starom programu. Danas sam dosla na konzultacije prof. Susku po zadatak, ali, ili sam ja fulala vrijeme i mjesto ili se on nije pojavio.:frustrating:Nema veze... Buduci da sam ovdje citala svi imamo isti zadatak, molila bih nekog, tko je takodjer po starom programu, posalje na pm koji nam je zadatak i sto trebamo napraviti. Bila bih stvarno zahvalna jer sam trenutno ponesto onemogucena dolaziti na fax koliko bih htjela/trebala. :blushed:
napiši mail pa ću ti poslati zadatak

jewel6

hej ljudi, imam jedno pitanjce.izvanredni sam student, i nikako ne mogu doci na predavanje iz nomotehnike 11.1.,ovo sto nadoknadjujemo. jel mi netko moze reci sta da radim, posto ce nam profesor dati neki zadatak, dal da mu se naknadno javim na konzultacije ili? ili dobivamo svi isti zadatak?thanx

Đivo

student sam po starom programu i ne kužim šta mi trebamo napravit???
dal samo zadatak od prof. Suska i uz to naučit ono nešto i izać na usmeni dio ili samo zadaci od Suska i Banić i to je to???

jel netko možda zna molim vas :confused2:

Adriana

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.

student sam po starom programu i ne kužim šta mi trebamo napravit???
dal samo zadatak od prof. Suska i uz to naučit ono nešto i izać na usmeni dio ili samo zadaci od Suska i Banić i to je to???

jel netko možda zna molim vas :confused2:

danas je prof.šušak rekao da će studenti po starom programu trebati napisati zadatak tj.odabrati jedan od 2 zadatka koje smo dobili danas i da će odgovarati usmeno kod njega.

Tommy

moze li mi netko tko je jucer bio na nadoknadi iz NOMOTEHNIKE reci sto je prof. susak rekao i jeli podjelio zadatke i sto ste radili...

Adriana

moze li mi netko tko je jucer bio na nadoknadi iz NOMOTEHNIKE reci sto je prof. susak rekao i jeli podjelio zadatke i sto ste radili...
govorio je o elementima pravnog propisa i svaki je posebno objasnio jer po tome ćemo pisati dva zadatka:
1.izrada pravilnika o poslovnoj tajni (lakši)
2.izrada poslovnika o radu upravnog vijeća društv.veleučilišta(teži)

rekao je da izaberemo jedan od ta dva ,napišemo i kad želimo donesemo mu svaki četvrtak u 12.30 kad ima konzultacije,on će pročitati i ocjeniti.

za bolje ocjene:
1.zadatak trebao bi sadržavati 10-15 članaka
2.zadatak trebao bi sadržavati 15-20 članaka

veću ocjenu dobiti će i onaj zadatak koji će sadržavati prijelazne i kaznene odredbe.

predložio je i knjigu ivo borković:nomotehnika 2000 koju se može nabaviti u kopiraoni u masarikovoj za lakše razumjevanje kako pisati podzakonski opće normativni akt

ako nešto nije dobro ispravite me!

Adriana

a do kada treba predati zadatak i dali svi pisemo jednoga od ta dva ponudena
Svi moramo odabrati jedan od ta dva zadatka,ako ga napišeš sad do ovog četvrtaka možeš ga odma predati ali je prof.šušak rekao da ne dođemo odma svi a bilo nas je preko 50 na predavanju.

tiky

ej... dali ima netko koji zadatak od prosle godine da mi posalje na mail? tek toliko da vidim jer mi neki djelovi nisu bas najbolje jasni... npr. zavrsne odredbe... ufff

Adriana

ej... dali ima netko koji zadatak od prosle godine da mi posalje na mail? tek toliko da vidim jer mi neki djelovi nisu bas najbolje jasni... npr. zavrsne odredbe... ufff
Savjetujem knjigu ivo borković iz 2000 iz nomotehnike koja dobro objašnjava kako da se napišu završne odredbe

npr.u završnim odredbama najčešće stoji:
(ovaj zakon stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u narodnim novinama)
(ili ovaj zakon vrijedi do 31.prosinca 1996 godine)
(ili ovaj zakon stupa na snagu 15.travnja 1996 godine a primjenjivat će se od 1.listopada 1996 godine)

1.kad je pravni propis donesen
2.objavljivanje pravnog propisa
3.stupanje na snagu
4.početak primjene pravnog propisa

freya

govorio je o elementima pravnog propisa i svaki je posebno objasnio jer po tome ćemo pisati dva zadatka:
1.izrada pravilnika o poslovnoj tajni (lakši)
2.izrada poslovnika o radu upravnog vijeća društv.veleučilišta(teži)
Ovaj zadatak pod 2. - poslovnik ili pravilnik o radu? Samo pitam...:blushed:

Tompa

Ovaj zadatak pod 2. - poslovnik ili pravilnik o radu? Samo pitam...:blushed:
Poslovnik o radu upravnog vijeća dr. veleučilišta.
Pravilnik je bio zadatak prošle godine ali se radilo o Pravilniku o radu društvenog veleučilišta. Ovdje se radi o Upravnom vijeću pa je zato poslovnik.

freya

Poslovnik o radu upravnog vijeća dr. veleučilišta.
Pravilnik je bio zadatak prošle godine ali se radilo o Pravilniku o radu društvenog veleučilišta. Ovdje se radi o Upravnom vijeću pa je zato poslovnik.
piše:izrada poslovnika o radu upravnog vijeća društvenog veleučilišta u zagrebu

Ispricavam se, u brzini uopce nisam u prvom citanju uocila ovo "upravnog vijeca". A glava mi je puna pravilnika o radu jer sam do proslog tjedna ucila radno. Mea culpa!:blushed:

Tommy

a sto je sa zadatkom o kojem je govorila prof. Banic za izvanredne studente, koji su trebali biti na oglasnoj ploci jos u 12 mjesecu, i dali ce prof. banic odrzati ono predavanje za izvanredne studente sad negdje u prvom mjesecu kao sto je rekla na predavanju u 12 mjesecu...

drimica

Zvala sam danas Sanju u referadu i još nema ništa.
Rekla da će nazvati Banić, i kada će dobiti zadatke, stavit će ih na web.
Trebalo bi vršiti pritisak na referadu jer jedino oni mogu doći do prof. Banić

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks