AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Vježbe iz nomotehnike

g-alexa

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Re: Nomotehnika

imam pitanje: koliko članaka treba napisati kod prijedloga zakona o izmjenama i dopunama zakona.. je li rekla profa koliki minimum članaka treba biti ili?

Adriana

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.

kolko ste vi otprilike članaka napisali? Jel tog treba biti puno?

napisala sam ih 16 članaka netreba biti puno jer profesorica nije rekla koliko treba napisati ovisi koliko zakon ima članaka.

elamica

jel profesorica vratila kome rad, jel bilo ocjene nedovoljan? Koja je procedura u tom slučaju?

Adriana

jel profesorica vratila kome rad, jel bilo ocjene nedovoljan? Koja je procedura u tom slučaju?
koliko znam tek ih je uzela u ponedjeljak kad je imala predavanje za redovne.

vukren

Za sve koji ne znaju kako početi s zadatkom od banićke : krenite s istraživanjem interneta o tom određenom pitanju koje ste dobili, koji su problemi, ima članaka o tome svemu,
i napišite si par svojih ideja koje bi vi stavili u zakon ili kako bi vi regulirali to pitanje... uzmite si neki prijedlog zakona kao primjer i po njemu (tj. po strukturi) pišite svoj, tak sam ja radila, kad se ufurate u to ide brzo i bit ćete gotovi za par dana... a nadam se da će bit sve ok, barem zadovoljavajuće!!! :)))

nea

Sprecavanje sukoba interesa...
itko počeo ?
ja sam imala to i napisala sam, predano prošli tj. pa sad čekam što će biti ( imam 29 čl., nisam baš sigurna koja je trebala biti ustavna osnova, al sam hrabro to predala) :)

zanima me dal netko zna kako ćemo mi izvanredni studenti popričati sa sutkinjom Banić o našim radovima s obzirom da nismo svi u mogućnosti "skakati" do Zg-a kad se kome prohtije??

lucy

ja sam imala to i napisala sam, predano prošli tj. pa sad čekam što će biti ( imam 29 čl., nisam baš sigurna koja je trebala biti ustavna osnova, al sam hrabro to predala) :)

zanima me dal netko zna kako ćemo mi izvanredni studenti popričati sa sutkinjom Banić o našim radovima s obzirom da nismo svi u mogućnosti "skakati" do Zg-a kad se kome prohtije??

Ja sam tek počela i ne ide mi baš. Isprintala sam si svašta s neta i sad to proučavam. Nešto ću iskombinirati do 01.06.
Mislim da je ustavna osnova članak 4. stavak 2. Ustava.

no_name

Ej ljudi kako se točno piše ovaj Pravilnik koji treba predati kod Šuška? sve izmišljamo ili bi trebalo radi po primjeru nekog već napisanog pravilnika?
danke

mya_zg

pravilnik o poslovnoj tajni ili pravilnik o radu vijeća društvenog veleučilišta

vukren

Pazite da ne koristite ''strane'' riječi u zakonima, pišem pa sam se skoro zeznula i napisala budget umjesto neke druge književne hrvatske lijepe riječi... hi, hi, a profa je alergična na to !!!

lucy

što je ustavna osnova u izmjenama i dopunama zakona?

Mislim da je ista kao i zakonu kojeg mijenjaš/dopunjuješ - ako u Ustav sadrži odredbe o tom pitanju - ustavna osnova je taj članak, a ako ne onda članak 4., stavak 2.

Ja sam završila zakon i sad još moram pisati obrazloženje.
Budući da je prof. rekla da ne smijemo prepričavati, već obrazložiti zašto smo nešto propisali kako smo propisali tj. što se time želi postići, dosta mi je teško objasniti posebno svaki članak.
Zanima me, ako netko zna, smijemo li napisati jedno obrazloženje za tri članaka. Npr., ja imam tri članka kod kaznenih odredbi - mogu li dati jedno objašnjenje za sva tri?
Hvala.

no_name

pravilnik o poslovnoj tajni ili pravilnik o radu vijeća društvenog veleučilišta
Ma o ustroju radnih mjesta na Ekonomskom Institutu u Zagrebu...

Mislim da je ista kao i zakonu kojeg mijenjaš/dopunjuješ - ako u Ustav sadrži odredbe o tom pitanju - ustavna osnova je taj članak, a ako ne onda članak 4., stavak 2.

Ja sam završila zakon i sad još moram pisati obrazloženje.
Budući da je prof. rekla da ne smijemo prepričavati, već obrazložiti zašto smo nešto propisali kako smo propisali tj. što se time želi postići, dosta mi je teško objasniti posebno svaki članak.
Zanima me, ako netko zna, smijemo li napisati jedno obrazloženje za tri članaka. Npr., ja imam tri članka kod kaznenih odredbi - mogu li dati jedno objašnjenje za sva tri?
Hvala.
Uf ja sve sam prepričala:confused2:

mya_zg

a to ne znam ali nisu svi imali radna mjesta na ekonomskom insititutu. ja sam bila u čet i dao je curama to za ekonomski institut

nelija

Može mi netko objasniti to obrazloženje, znači li to da je obrazloženje obavezni dodatak izrađenom zadatku? Ja sam izvanredna i nisam bila na predavanjima, pa do sada nisam ni znala da treba izrađeni zadatak obrazložiti.

mya_zg

da to je posebno od zakona. moraš objasniti zašto si baš to napisala i što je cilj.možeš svojim riječima pisati

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks