AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Vježbe iz nomotehnike

Honda 900

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Re: Nomotehnika

ja sam predala pravnilnik o radu društvenog veleučilišta, imala sam 38 članaka ako se dobro sjećam i rekao mi je da je rad prekratak.

:)
Ma da, a nama je na predavanju rekao da treba imati 30 članaka...e da li je vama koji ste pravilnik poslali prof. Šušak odgovorio na mail??

lupa

Rekla je neka bude više članaka. Oko 20, naglasila je da nije bitna kvantiteta nego kvaliteta.

Honda 900

Rekla je neka bude više članaka. Oko 20, naglasila je da nije bitna kvantiteta nego kvaliteta.
Kaj toliko, ja znam da je rekla da kao nemojte mi dolazit s 5 članka, al oko 10 to je ok.Toliko imamo i mi.

kad se mijenja zakon- koja je odgovarajuća pravna osnova ustava, jel netko zna??

hedviga

kad se mijenja zakon- koja je odgovarajuća pravna osnova ustava, jel netko zna??
mislim da za mijenjanje zakona ne treba pravna osnova
ako je ogledni primjerak izmjene onaj koji nam je prof. Banić dala (u njemu ga nema)

hedviga

Mislim da treba, al ne znam kak ga odrediti. Može netko tko mijenja napisat koji članak je stavio?
Na osnovi čega to misliš?
Gdje to, u primjeru izmjene i dopune zakona kojeg nam je prof.dala, piše?

Nji

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.

mislim da za mijenjanje zakona ne treba pravna osnova
ako je ogledni primjerak izmjene onaj koji nam je prof. Banić dala (u njemu ga nema)

Ja isto mislim da ne treba,jer u njenom primjeru toga nema!
Mi ćemo predati bez,pa šta bude!

moni fani

Evo ako nekog zanima,mi koji smo bili po starom programu kod prof.Šuška pita na usmenom metode normiranja...koje su prednosti a koje mane svake od njih.

Ivy

Admin

a ja smatram da treba jer sto god mijenjali u zakonu i sta god pisalo u zakonu mora se podudarati sa ustavom
zar ne ?

a bit pisanja zakona ili prijedloga zakona za prof Banic je da znamo uskladiti zakon ustavu i ostalim zakonima

kao i da naucimo koji su dijelovi zakona kao i prijedloga zakona

znaci upravo to da se krece sa ustavnom osnovom
pa ocjenom stanja
osnovnim pitanjima
i nadalje
...

sam konacan tekst zakona

i na kraju obrazlozenje

nema smisla da vi koji radite izmjene
ne stavite ustavnu osnovu
jer od kuda vam pravo da mijenjate zakon?

iz ustava :D

hedviga

Ivy, zašto onda tih nekih dijelova u oglednom primjerku prijedloga IZMJENE I DOPUNE zakona što nam ga je prof.dala - N E M A?

Ja moram predvidjet ustavnu osnovu, a zakonodavac ne?

Znaš li nekog redovnog studenta koji je pisao tu ustavnu osnovu i ocjenu stanja kod izmjene i dopune nekog zakona? A da mu je to ocijenjeno kao dobro?

Ivy

Admin

da znam

to je ogledan primjerak
nije dobro samo se po tome povoditi
ne znam zasto ih nema ali trebalo bi ih biti

draga uskoro ces dobiti mail

i da ti trebas donijeti ustavnu osnovu jer se ti povodis po pravilima a nas zakonodavci su vec takvi kakvi jesu

hedviga

tnx

gledam knjigu iz nomotehnike

prema onom što piše na str 39.dalo bi se zaključiti da i kod izmjena zakona treba i ustavna osnova i ocjena stanja i blaaaaah, iako nije baš kristalno jasno napisano (pišu koji su elementi PRIJEDLOGA ZAKONA-a ovo kaj mi radimo je PRIJEDLOG IZMJENE I DOPUNE ZAKONA, pa valjda to spada pod to)

a piše da se "propis kojim se vrši izmjena i dopuna donosi po istoj proceduri po kojoj je donesen i propis koji se mijenja odnosno dopunjuje"
e sad, znači li to da treba imati i iste elemente (ustavna osnove, ocjena...)?

očito da i kod izmjena i dopuna treba ustavna osnova i svi ostali elementi kao kod prijedloga zakona

e sad koja je to???
mi mijenjamo Zakon o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi

hedviga

zna li nekto gdje se moze posuditi/kupiti borkoviceva knjiga? u knjiznici na pravnom je nemaju. imaju u splitu, ali tamo mi je malo predaleko za potegnuti:dry:
mislim da je frendica u kopiraoni u Masarykovoj nabavila
ak ne nađeš fotkam ti ja i pošaljem:wink5:

hedviga

Da li bi mi netko od redovnih studenata mogao reći - da li vam je prof. Banić mailom poslala obavijest o ocjeni ili vam je prof. Šušak mailao obavijest o zbroju obje ocjene?

I na koji način ste bili obaviješteni o upisu ocjena, isto mailom, ili na oglasnoj ploči?

Ivy

Admin

redovni studenti jos uvijek nisu dobili ocjenu

a biti ce obavijesteni putem oglasne ploce
dio abecede ce upisivati banicka a drugi susak
ne zna se jos kak ce biti podijeljeni

hedviga

koja glupost!
moram reći
jer ako šalješ mailom zadatak
pa zar ne bi mogao i mailom biti obaviješten?

nama izvanrednima je rečeno da iza 1.4. dođemo na upis ocjene
pa da banem jedan četvrtak kod Šuška ili da čekam neku bijesnu obavijest na oglasnoj??
žestim se
uh

Ivy

Admin

gle nama je susak slao svoje ocjene mailom

banicka je sazvala sastanak

a jos se ceka prof. Šavrljuga koja jos nije ocjenila nase radove tj od nje jos nismo dobili ocjene

da mi kao redovni imamo 3 zadatka :)

do sada imamo dvije ocjene
treca se ceka
i kada dobijemo trecu
mozemo se nadati upisu ocjena

hedviga

da mi kao redovni imamo 3 zadatka :)
uh, sad mi je lakše:happy: (osim kaj me Word khm cela dva dana)

kolko sam skužila, Banić će poslat Šušku ocjenu, on će je zbrojit sa svojom, i upisat iza 1.4. (bilo kada, četvrtkom, dvorana 3, 12.30h) - za izvanredne

neka netko potvrdi

Honda 900

Koliko je trebalo profesorima da vam odgovore da li je dobro što ste poslali ? Ja sam danas poslala pa ako nije dobro , nadam se da će mi javit brzo da stignem do kraja 3. mjeseca ispravit...
Ej, ja sam poslala u nedjelju pa još nisam dobila odgovor...ajde javi ovdje kad ti prof. odgovori tak da znam i ja...možda je negdje zametnula moj mail, pa ću joj morat poslat opet...

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks