AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Vježbe iz nomotehnike

saga

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Re: Nomotehnika

lijepo molim da netko napiše kaj je bilo na predavanju u četvrtak,jer nisam mogel doć.
bil sam u utorak,ali sutkinja nije ništa konkretno rekla u vezi ispita.
ajde nek neko napiše kakav je sistem polaganja tog ispita sad i dal budu sad pitanja na tom testu ( ako bude test uopće ) vezana uz ta predavanja naravno...
Jučer smo načelno dogovorili da će se test pisati 14.03. ili 15.03.2013.
Biti će objavljeno na webu dan, sat, mjesto. Test će se pisati 60-90 minuta.
Jučer smo dobili Zakon o posebnim pravima bivšeg predsjednika RH, također smo dobili primjere kako se nomotehnički neki akt radi (izmjene, dopune, ispravci). Bilo bi dobro ako bi netko to mogao skenirati i objaviti jer nema toga puno. Uglavnom ništa strašno.:whistling:

koni

Test će se pisati 14 ili 15.3.2013. Datum će biti objavljen na stranici faksa.Objaviti će se i dodatni termin za one koji zaista ne mogu doći na prvi termin.
Trajati će oko sat i pol ,a trebat će se napisati prijedlog zakona o posebnim pravima Predsjednika RH po prestanku obnašanja dužnosti.Na predavanju smo dobili taj zakon i sutkinja Banić je objašnjavala kako to ide.
Ne ćini mi se nešto strašno ali je trebalo doći na predavanja zato su valjda I bila obvezna.

MARYYNNA

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.

Test će se pisati 14 ili 15.3.2013. Datum će biti objavljen na stranici faksa.Objaviti će se i dodatni termin za one koji zaista ne mogu doći na prvi termin.
Trajati će oko sat i pol ,a trebat će se napisati prijedlog zakona o posebnim pravima Predsjednika RH po prestanku obnašanja dužnosti.Na predavanju smo dobili taj zakon i sutkinja Banić je objašnjavala kako to ide.
Ne ćini mi se nešto strašno ali je trebalo doći na predavanja zato su valjda I bila obvezna.
ja sam bila na predavanjima...razumijem što profesorica traži,ali nerazumijem kako bi to trebalo izgledati???dala nam je već onaj prijedlog ili što već,zakon? i mi ga trebamo ispraviti??

jelaa

Mladi član foruma kojeg zanima uprava

ja sam bila na predavanjima...razumijem što profesorica traži,ali nerazumijem kako bi to trebalo izgledati???dala nam je već onaj prijedlog ili što već,zakon? i mi ga trebamo ispraviti??
Trebamo napisat novi Zakon, taj nam može polužit kao nacrt ali sadržaj treba biti drugačiji, ali ako hočeš javi se profesorici preko maila pa je detaljnije pitaj ako ti šta nije jasno, jako je susretljiva i pristupačna.

koni

Koliko sam ja shvatila mi to trebamo napisati tako da izgleda kao i onaj njen prijedlog zakona, ista koncepcija, samo trebamo izmjeniti one članke dakle unijeti svoje ideje tj. svoje viđenje kako i koje ovlasti bi trebao imati predsjednik

enna

Koliko sam ja shvatila mi to trebamo napisati tako da izgleda kao i onaj njen prijedlog zakona, ista koncepcija, samo trebamo izmjeniti one članke dakle unijeti svoje ideje tj. svoje viđenje kako i koje ovlasti bi trebao imati predsjednik
da tako nekako,i moramo izmijenit ustavnu osnovu,u biti sve po svom,ni ja još ne znam kako ćemo mi to,ali je rekla ne izmijene i dopune tog konačno prijedloga..:confused:

zoks3

Mi ćemo pisati svoj zakon, znači napraviti NOVI zakon o bivšim predsjednicima i kako bi on po nama izgledao, naravno bez onih nelogičnosti što se pojavljuju u starom

zajedničko

Pozdrav ljudi...ne znam gdje pitati pa mi možda možete pomoći...
kako izgleda ispit iz nomotehnike za studente starog programa?

Hvala

rijekaboy

ja ne razumijem da li mi moramo napisat samo zakon ili i ono prije što smo sve dobili na spojenom papiru tamo gdje je ustavna osnova, ocjena stanja i osnovna pitanja koja se trebaju urediti zakonom,... onih 5 stvari!

martina_sk

Administrator

ja ne razumijem da li mi moramo napisat samo zakon ili i ono prije što smo sve dobili na spojenom papiru tamo gdje je ustavna osnova, ocjena stanja i osnovna pitanja koja se trebaju urediti zakonom,... onih 5 stvari!
treba i tih prvih 5 točaka i obrazloženje svakog članka na kraju. znači piše se prijedlog zakona u kojeg to sve spada.

struja1608

Je li netko zna na koji se način polaže ovaj ispit? Jel treba napisati zakon ili učiti iz knjige Nomotehnika od Borkovića. Bilo je nekakve priče o tome da se više ne piše rad nego da se odgovara usmeno, pa zato pitam... Hvala

martina_sk

Administrator

Je li netko zna na koji se način polaže ovaj ispit? Jel treba napisati zakon ili učiti iz knjige Nomotehnika od Borkovića. Bilo je nekakve priče o tome da se više ne piše rad nego da se odgovara usmeno, pa zato pitam... Hvala
da li si po starom programu možda?

kristinap

Kad ćemo imati iz nomotehnike ona dva sata ponavljanja i ono indvididualno pisanje prijedloga zakona? Hvala.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks