AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Vježbe iz nomotehnike

freya

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Re: Nomotehnika

Bolonja...
pa onda ovo sto ti je kolegica tiky gore napisala:
rijesis jedan od dva ponudjena zadatka za suska, odneses na konzultacije, on to pregleda, nista ne pita, dobijes ocjenu.
za banicku rijesis zadatak koji si vec dobila po onom njenom famoznom rasporedu, nacekas se za ocjenu i to je to.:wink5:

vana

Mladi član foruma kojeg zanima uprava

Očito svi imamo problem vezaano uz zadatak koji je zadala prof. Banić. Da li netko zna da li treba mijenjati postojeći zakon ili je dovoljno raditi prvu stranicu koja se odnosi na poslovnik HS-a, odnosno ustavna osnova za donošenje zakona s obrazloženjem članaka na kraju ili treba izmijeniti postojeći zakon?

Srćeko

da li netko zna hoće li profesor Šušak biti na konzultacijama ovaj četvrtak 18.03.?
s obzirom na to da se zna ne pojaviti a ne dolazi mi se 4444 puta?

hvala :)

freya

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.

da li netko zna hoće li profesor Šušak biti na konzultacijama ovaj četvrtak 18.03.?
s obzirom na to da se zna ne pojaviti a ne dolazi mi se 4444 puta?

hvala :)
tesko je to reci... i ja sam jednom poljubila vrata. :dry: ziher je da je na konzultacijama samo onda kad je ispit za stari program. mozda da pokusas rijesiti to sto te zanima putem maila?

Spomenka

ljudi pomoć,zadatak mi je Zakon o izbornoj kampanji kojeg zaprav uopće nema al ima zado zakon ako u prići za izbore gradonačelnika,načelnika,predsjednika,župana,gradonačelnika Zagreba...a to je ogromno-Da li da za sve njih obradim naprimjer financiranje i kontrolu nakon izbora te sankcije koje se odnose npr.kao nadopuna ili ima li ko kakav pametniji prijedlog???'Pomoć molim

andrea

ljudi pomoć,zadatak mi je Zakon o izbornoj kampanji kojeg zaprav uopće nema al ima zado zakon ako u prići za izbore gradonačelnika,načelnika,predsjednika,župana,gradonačelnika Zagreba...a to je ogromno-Da li da za sve njih obradim naprimjer financiranje i kontrolu nakon izbora te sankcije koje se odnose npr.kao nadopuna ili ima li ko kakav pametniji prijedlog???'Pomoć molim
Mi smo imali taj zadatak i radili smo samo izbornu kampanju za predsjednika!
:cool:

vana

Je li netko već predao zadatak od prof. Banić i ima li kakvu povratnu informaciju?

vodenjak

Kao što je vidljivo u svim do sada postovima oko zadatka prof. Banić nikome nije ništa jasno.
Obzirom da nemamo koga što pitati, tražiti pojašnjenja i eventuane upute prepušteni smo sami sebi. Dakle ajmo malo "razmišljati" na forumu pa možda i dođemo do nekog zaključka.
Ja razmišljam ovako:svi imamo donijeti Zakon o..., obzirom da je rečeno da je pravna osnova donošenja čl 2. st.4, dakle(po meni) to mora biti Prijedlog zakona o ..., što znači da je to prijedlog Vlade.(
Ali evo sad problema : ako Zakon u pojedinoj oblasti postoji, da li je nama ostavljeno da to prepoznamo pa pišemo Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o..., ili da damo mašti na volju pa iskemijamo potpuno novi tekst Prijedloga zakona, bez obzira na postojeći.
Mislim da bi nam svima bilo lakše da smo dobili neki Zakon u kojem nije ništa regulirano pa da ga mi napišemo npr: Zakon o uputama studentima kako napisati zadatak.

lucy

Kao što je vidljivo u svim do sada postovima oko zadatka prof. Banić nikome nije ništa jasno.
Obzirom da nemamo koga što pitati, tražiti pojašnjenja i eventuane upute prepušteni smo sami sebi. Dakle ajmo malo "razmišljati" na forumu pa možda i dođemo do nekog zaključka.
Ja razmišljam ovako:svi imamo donijeti Zakon o..., obzirom da je rečeno da je pravna osnova donošenja čl 2. st.4, dakle(po meni) to mora biti Prijedlog zakona o ..., što znači da je to prijedlog Vlade.(
Ali evo sad problema : ako Zakon u pojedinoj oblasti postoji, da li je nama ostavljeno da to prepoznamo pa pišemo Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o..., ili da damo mašti na volju pa iskemijamo potpuno novi tekst Prijedloga zakona, bez obzira na postojeći.
Mislim da bi nam svima bilo lakše da smo dobili neki Zakon u kojem nije ništa regulirano pa da ga mi napišemo npr: Zakon o uputama studentima kako napisati zadatak.
Ja sam shvatila da oni kojima je zadano da pišu Zakono o ..., da pišu prijedlog tog zakona, a ona jedna grupa kojoj je zadano da piše Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o ... da pišu prijedlog tog zakona i to prema onim točkama koje smo prošli na predavanjima (Ustavna osnova, Ocjena stanja, ... - kako već propisuje Poslovnik Hrvatskog sabora).
Mislim da oni koji pišu Zakon o izmjenama i dopunama da trebaju izmijeniti i dopuniti postojeći zakon, a oni koji pišu Zakon o ... da trebaju napisati svoje viđenje. Ja mislim da je tako.

andrea

Ja sam shvatila da oni kojima je zadano da pišu Zakono o ..., da pišu prijedlog tog zakona, a ona jedna grupa kojoj je zadano da piše Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o ... da pišu prijedlog tog zakona i to prema onim točkama koje smo prošli na predavanjima (Ustavna osnova, Ocjena stanja, ... - kako već propisuje Poslovnik Hrvatskog sabora).
Mislim da oni koji pišu Zakon o izmjenama i dopunama da trebaju izmijeniti i dopuniti postojeći zakon, a oni koji pišu Zakon o ... da trebaju napisati svoje viđenje. Ja mislim da je tako.
Ovak.. mi smo imali Zakon o izbornoj kampanji... to je zakon koji u pravnom sustavu RH ne postoji i sami smo ga izmisljali... postane zabavno kad se ufurate! :)

e a koliko sam ja skuzila oni koji imaju zakon koji vec postoji pisu izmjene i dopune postojećeg zakona..

i ono sto je bitno u oba slučaja da taj prijedlog zakona koji pisete bude u skladu s čl. 142 (?) nisam ziher Poslovnika RH, ono sto je Lucy napisala, ustavna osnova, ocjena stanja...

Mi smo još napisali obrazloženje pojedinih članaka i to je to!

Sretno svima!!:laughing:

mya_zg

Ovak.. mi smo imali Zakon o izbornoj kampanji... to je zakon koji u pravnom sustavu RH ne postoji i sami smo ga izmisljali... postane zabavno kad se ufurate! :)

e a koliko sam ja skuzila oni koji imaju zakon koji vec postoji pisu izmjene i dopune postojećeg zakona..

i ono sto je bitno u oba slučaja da taj prijedlog zakona koji pisete bude u skladu s čl. 142 (?) nisam ziher Poslovnika RH, ono sto je Lucy napisala, ustavna osnova, ocjena stanja...

Mi smo još napisali obrazloženje pojedinih članaka i to je to!

Sretno svima!!:laughing:
a otkud ste vadili informacije? jel se može orijentirati tipa predsjednička kampanja?

Tihana I.

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.

Da li tko ima zakon o pučkom pravobranitelju?ne znam što na kraju pisat.izmjene i dopune zakona ili što?

tatjana

Da li tko ima zakon o pučkom pravobranitelju?ne znam što na kraju pisat.izmjene i dopune zakona ili što?
pa trebamo pisati novi zakon, znači trebaš nešto promijeniti, ubaciti itd, malo promozgati da dobiješ novi zakon jer da imamo izmjene i dopune to bi tako i pisalo ali piše da imamo zakon jer koliko sam shvatila samo jedna grupa je dobila izmjene i dopune, sretnici!!

a sad, jel ima koja pametna glavica pa da mi napiše ustavnu osnovu za donošenje zakona o pučkom pravobranitelju, jer ja nisam ziher

Zvone

...da li je netko izradio poslovnik oradu Upravnog vijeća Društvenog veleučilišta u Zagrebu, pa ako mi može odgovoriti na temelju čega se on donosi? puno hvala

majolada

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.

ja sam predala zadatak od prof. Banić ali sve mi se čini da ona još nije došla u referadu po njih

vanca

drage kolegice i kolege ima li jos netko zadatak "zakon o uredu za suzbijanje korupcije" bilo bi nice da mi se javi pa da pospikamo

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks