AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Vježbe iz nomotehnike

Andreja

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Re: Nomotehnika

nisam bila na vježbama, pa bi molila ako možete ukratko reći što ste radili i da li je žena rekla kada će biti podijeljeni zadaci?
jesi redovan ili izvanredan student?

ako si izvanredna, rekla nam je da ce teme staviti na oglasnu ploču oko 23.12. i da ćemo imati konzultacije 16.1. od 5 - 7 sati, svaki studnt će dobiti određenu temu i morat će napisati zakon o toj temi ili zakon o izmjenama i dopunama određenog zakona.
ugl trebala si doć na predavanja jer je objašnjavala kako se radi taj zakon kaj ćemo pisati.

Mike7

Bok!

Je li netko našao možda Zakon o poticajima u područjima od posebne državne skrbi? To je zadatak za one od A do C. Ja ga nikako ne uspijevam naći. Našao sam samo Zakon o područjima od posebne državne skrbi.

martina_sk

Administrator

Bok!

Je li netko našao možda Zakon o poticajima u područjima od posebne državne skrbi? To je zadatak za one od A do C. Ja ga nikako ne uspijevam naći. Našao sam samo Zakon o područjima od posebne državne skrbi.
nisam još dobila zadatak jer sam redovni, ali zar ne ide to tako da trebamo napisati novi zakon kojeg nema, pa je moguće da nema ni tog zakona koji si ti dobio kao zadatak? osim ako dobijemo kao zadatak npr. zakon o izmjenama i dopunama zakona o područjima od posebne državne skrbi, pa onda mijenjaš zakon koji već postoji...

smotankusha

Mladi član foruma kojeg zanima uprava

jesi redovan ili izvanredan student?

ako si izvanredna, rekla nam je da ce teme staviti na oglasnu ploču oko 23.12. i da ćemo imati konzultacije 16.1. od 5 - 7 sati, svaki studnt će dobiti određenu temu i morat će napisati zakon o toj temi ili zakon o izmjenama i dopunama određenog zakona.
ugl trebala si doć na predavanja jer je objašnjavala kako se radi taj zakon kaj ćemo pisati.
ja sam bila na predavanjima pa i dalje neznam kaj treba, tj. dost mi je sve apstraktno još :\ neznam, valjda će me prosvijetlit nešto u skorije vrijeme...

Mike7

nisam još dobila zadatak jer sam redovni, ali zar ne ide to tako da trebamo napisati novi zakon kojeg nema, pa je moguće da nema ni tog zakona koji si ti dobio kao zadatak? osim ako dobijemo kao zadatak npr. zakon o izmjenama i dopunama zakona o područjima od posebne državne skrbi, pa onda mijenjaš zakon koji već postoji...
Nemam pojma. Na predavanjima za izvanredne pričali smo najmanje o onome što trebamo raditi, a previše, po mom mišljenju, o nebitnim stvarima. :angry: Nadam se da će nam objasniti na konzultacijama.

Afrodita

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.

Bok!

Eto, martina ti je dobro odgovorila. Ja sam isto prošle godine dobila zakon koji ne postoji, a neki su dobili izmjene i dopune već postojećeg zakon. Uglavnom, nije bitno dal postoji ili ne, bitno je da ti napišeš zakon po tvom mišljenju odnosno onako kako misliš da bi se trebale urediti konkretne odredbe o dotičnoj stvari. Predlažem da uzmeš "kostur" zakona od Zakona o područjima od posebne državne skrbi, znači neke osnovne odredbe, onda to popunjavaš, nadopišeš stvarim koje se tiči zakona kojeg trebaš napisati. Ima na netu stranica koje se tiču tog područja pa si malo pročitaj, pročitaj slične zakona, članke i onda sve to spoji u jedno. S time da pripaziš da ti zakon ne sliči puno već postojećem zakonu, da ne izgleda prepisano.

martina_sk

Administrator

Nemam pojma. Na predavanjima za izvanredne pričali smo najmanje o onome što trebamo raditi, a previše, po mom mišljenju, o nebitnim stvarima. :angry: Nadam se da će nam objasniti na konzultacijama.
znam kako vam je. kod nas je ajde bar sad na zadnjem predavanju počela napokon pričati o bitnome.

Andreja

jel zna netko di mogu nać Zakon o regulatornim agencijama? i dal posroji uopće taj zakon, tražila sam preko nn nema ?? :frustrating:

smotankusha

katastrofa, a po čem da se otprilike ravnamo ako nam je zadatak "zakon o regulatornim agencijama" ? šta da nam bude tzv. kostur? zakon o agencijama? (ako to uopće postoji :S) joj ova nomotehnika me full mučii :\

Afrodita

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.

katastrofa, a po čem da se otprilike ravnamo ako nam je zadatak "zakon o regulatornim agencijama" ? šta da nam bude tzv. kostur? zakon o agencijama? (ako to uopće postoji :S) joj ova nomotehnika me full mučii :\
Ma nije tak strašno. Imala sam i ja zakon o jednoj agenciji koja ne postoji i ako malo bolje pogledaš ostale zakone o raznoraznim agencijama vidjet ćeš da svi imaju manje više isti "kostur". Postoji npr. Zakon o agenciji za mobilnost, Zakon o agenciji za odgoj i obrazovanje itd., proguglaj si malo i pruči ih, imaš i na Zakonu.hr.
Zatim, postoje raznorazne regulatorne agencije. Tako postoji mnogo regulatornih agencija npr. Regulatorna agencija za komunikacije, Hrvatska energetska regulatorna agencija itd. i to prouči, prouči tekstove o tim agencijama (i regulatornim agencijama općenito), koji su nedostaci, prednosti, što jesu uopće- znači moraš napisati jedan zakon kojim će se određivati djelatnost svih tih regulatornih agencija, ovlasti, zatim od čega su sastavljene..itd.

Zelena

Ja sam isto dobila zak o izmjenama i dopunama, i nisam sigurna dal trebamo napisat samo izmjene i dopune kao (npr.zak o izmj i dopunama zak o dobrovoljnom zdravstvenom osiguranju), ili moramo napisat pročišćeni tekst?

Andreja

Ja sam isto dobila zak o izmjenama i dopunama, i nisam sigurna dal trebamo napisat samo izmjene i dopune kao (npr.zak o izmj i dopunama zak o dobrovoljnom zdravstvenom osiguranju), ili moramo napisat pročišćeni tekst?
ja mislim da zakon o izmjenama i dopunama, a ne pročišćeni, jer da trebaš pročišćeni tako bi ti pisalo u zadatku. valjda :confused2:

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks