AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Vježbe iz nomotehnike

ivaanai

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Re: Nomotehnika

kad vi redovni imate opet to predavanje iz nomotehnike? vanredni sam,naša su predavanja gotova,nismo baš nešto tamo naučili iskreno...pa bih došla na redovna
rekla je da ce nam stavit obavijest na net kada vidi nasa predavanja za 6.semestar, ali negdje od 11. do 13.3 tako da bi oko 15.3. imali ispit

Tom1

e ljudi ja nisam mogel na predavanje drugi dan doć,i sad vi pišete da ste dobili taj primjer zakona o pravima predsjednika RH nakon prestanka obnašanja dužnosti.
kako sad da ja znam šta raiti tu ,jel ima negdi taj primjer na netu?

zoks3

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.

Kako komplicirate to je čudo,toliko dezinformacija...nepotrebno.
Piše se prijedlog zakona o bivšim predsjednicima, nikakve izmjene

marina3

Kako komplicirate to je čudo,toliko dezinformacija...nepotrebno.
Piše se prijedlog zakona o bivšim predsjednicima, nikakve izmjene
kolegica je tocno rekla, redovni pisu izmjene i dopune zakona, a izvanredni ocito prijedlog

rokomihael

da li si po starom programu možda?
ja sam po starom programu i sve me ove informacije zbunjuju..kupila sam neku knjigu iz Nomotehnike u Masarikovoj u fotokopiraoni ali sam onda primjetilada je ozdanje iz 2000g., što nemože biti aktualno...
Molim nekoga da mi pošalje konkretnu informaciju po ćemu treba ućiti za ispit po starom programu...:):):)

[mod]Post uređen. Pisanje VELIKIM slovima se u internetskoj komunikaciji smatra vikanjem i nije prikladno.[/mod]

00406

Kad ce izanredni pisat nomotehniku? Trebali bi za 2 tjedna a jos nista nije objavljeno

MARYYNNA

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.

sutkinja nema konzultacije, nama je prošle godine bila rekla da ako ju kaj budemo trebali da to kažemo Sanji, pa će ona to njoj prenijeti ;)
onda ću sanji doć dole i reć da niš ne kužim pa nek prenese sutkinji :D ... a proći će i ovaj ispit ko svi ostali...

anita13

znači mi moramo onaj konačni prijedlog zakona o poseb pravima predsj rep po prestanku dužnosti šta ima 8clanaka.napisati svoj prijedlog isto valjda 8 čl.i na kraju obrazloženje za svaki članak.i ustavnu osnovu...dal može tko potvrditi il .jer je nešto govori da budemo trebalo negdje oko 12 čl.

MARYYNNA

da li mi netko može u nekim kratkim crtama objasniti šta mi vanredni moramo napraviti s tim prijedlogom zakona o posebnim pravima predsjednika??? jel moramo napisati svoj prijedlog -kako bi mi to napisali, ili ispraviti onaj njezin šta nam je dala(jel ga ona napisala pogrešno ili šta)? ne kužim šta je to ustavna osnova? :(

rijekaboy

da li mi netko može u nekim kratkim crtama objasniti šta mi vanredni moramo napraviti s tim prijedlogom zakona o posebnim pravima predsjednika??? jel moramo napisati svoj prijedlog -kako bi mi to napisali, ili ispraviti onaj njezin šta nam je dala(jel ga ona napisala pogrešno ili šta)? ne kužim šta je to ustavna osnova? :(
taj zakon nije ona napisala nego je to prijedlog zakona koji je predložen još 2004. a mi trebamo gledajući taj zakon napisat svoj prijedlog tog zakona i za svaki članak navesti objašnjenje kao i onih pet točaka što smo dobili na predavanju zajedno sa prijedlogom zakona! što se tiče ustavne osnove koliko sam je skužio to je odredba ustava na temelju koje se donosi zakon.

anita13

znači prvo napišemo naš prijedlog zakona i onda objašnjenej za svaki članak.a kolko člnaka trebmo napisato dal isto 8 kak je i ovaj prijedlog zakona,jer je n nešto ogvorila oko 12 članaka

jelaa

znači prvo napišemo naš prijedlog zakona i onda objašnjenej za svaki članak.a kolko člnaka trebmo napisato dal isto 8 kak je i ovaj prijedlog zakona,jer je n nešto ogvorila oko 12 članaka
Malo mi je nelogično da pišemo objašnjenje za svaki članak.Pa nepišemo članke na turskom da ih trebamo objašnjavat, možda se to odnosi na nešto drugo npr ustavnu osnovu ili ostale stavke što se odnose prije članaka ?

Ako možda čak i trebamo objašnjenja za svaki članak, možda si dobro čula, ja to neću pisat jel mi se čini totalno nelogično.

MARYYNNA

Malo mi je nelogično da pišemo objašnjenje za svaki članak.Pa nepišemo članke na turskom da ih trebamo objašnjavat, možda se to odnosi na nešto drugo npr ustavnu osnovu ili ostale stavke što se odnose prije članaka ?

Ako možda čak i trebamo objašnjenja za svaki članak, možda si dobro čula, ja to neću pisat jel mi se čini totalno nelogično.
mislim da treba objašnjenje jer na kraju onih papira kaj smo dobili isto piše objašnjenje svakog članka. a da je nelogično-to se slažem

enna

Trebamo napisati onako kako je u onom primjeru,znači od ustavne osnove,ocjene stanja,sve do objašnjenja članaka,kolko god to glupo zvučalo, skinite si prijedloge zakona sa stranice Hrvatskog sabora i vidjet ćete da mi moramo isto tako napisati..
Što se tiče članaka, ne mora ih biti previše,ali to ovisi koja ćeš prava dati predsjedniku...

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks