AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Vježbe iz nomotehnike

Nives595

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Re: Nomotehnika

Pa dodijeljeni smo u srijedu već onoj grupi koju smo htjeli, ipak je uvažila taj prijedlog a ne da smo u dvije nove grupe, samo moramo napisati svoj kodeks a zadaću pišemo sa grupom. Za kodeks pitaj ostale iz grupe kakve su upute imali i za primjer pogledaj svakakve stvarne etičke kodekse, Google ih je pun.
znači mi taj kodeks ustvari sami smišljamo? Vidjela sam primjer za ponašanje npr profesora i studenata, mi svoje izmišljamo isto primjere i članke itd? a zadaća znači s grupom? Hvala !

Dolla

Miss Gates

Da, mi redovni sami smišljamo svoj kodeks (rekla je da općenito cijeni vlastiti izričaj, bez prepisivanja), svi su to uglavnom pisali u člancima, a zadaću pišemo s grupom (ako si bila prošli put kad je prozivala i poslije dodala nas 'padobrance' u postojeće grupe).

~crystal~

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.

Vanredni, dali se prijedlog zakona koji trebamo napisati mora oslanjati na važeće propise?
Konkretno mislim na PRIJEDLOG ZAKONA O IZBORNOJ PROMIDZBI (posto sam taj dobila) jer vec postoji Zakon o financiranju politickih aktivnosti i izborne promidzbe. I sad mi nije jasno dali se mora napisati nas novi izmisljeni zakon ili bi mozda trebali promjeniti pojedine clanke postojeceg? Ili nesto trece mozda? :D
Joj totalno sam zbunjena:(

martina_sk

Administrator

Vanredni, dali se prijedlog zakona koji trebamo napisati mora oslanjati na važeće propise?
Konkretno mislim na PRIJEDLOG ZAKONA O IZBORNOJ PROMIDZBI (posto sam taj dobila) jer vec postoji Zakon o financiranju politickih aktivnosti i izborne promidzbe. I sad mi nije jasno dali se mora napisati nas novi izmisljeni zakon ili bi mozda trebali promjeniti pojedine clanke postojeceg? Ili nesto trece mozda? :D
da si dobila kao temu izmjene i dopune pisala bi izmjene postojećeg zakona, a pošto si dobila prijedlog zakona onda pišeš postuno novi, kako ti hoćeš, neobazirući se na postojeći.

karosa

Nomotehnika

Moj zadatak je Prijedlog Z. o izmjenama i dopunama Z. o postupku primopredaje vlasti-znači kad pišem oslanjam se na pravi Zakon i pišem kako bi ga ja izmijenila tj. moj prijedlog izmjena postojećeg? (ako sam dobro shvatila prethodne postove) i još jedno pitanjce kad bude upis tih ocjena dal se samo upiše u indeks ili bude i usmeni (iz koje literature)?

martina_sk

Administrator

Moj zadatak je Prijedlog Z. o izmjenama i dopunama Z. o postupku primopredaje vlasti-znači kad pišem oslanjam se na pravi Zakon i pišem kako bi ga ja izmijenila tj. moj prijedlog izmjena postojećeg? (ako sam dobro shvatila prethodne postove)
da. baš pišeš prave izmjene i dopune postojećeg zakona kao što bi to radili i u saboru.

skne13

ja isto moram napisat prijedlog zakona o izbornoj promidžbi a ne znam kaj uopće treba napisat u tom prijedlogu,sutkinja Banić je rekla na predavanju da možemo prepisat postojeći zakon,ali da moramo dati svoj doprinos zakonu

Tončica

da li je tko dobio prijedlog zakona o zabrani mobinga na radnom mjestu?

i, ako netko tko je već riješio ovo zna, na konzultacije možemo donesti prijedlog zakona da ga gđa Banić pogleda pa eventualno da neki input za popraviti? ne znam zašto bi inače bile konzultacije za ovaj predmet, ali ako je itko bio pa zna... zahvaljujem.

~crystal~

ja isto moram napisat prijedlog zakona o izbornoj promidžbi a ne znam kaj uopće treba napisat u tom prijedlogu,sutkinja Banić je rekla na predavanju da možemo prepisat postojeći zakon,ali da moramo dati svoj doprinos zakonu
Moramo dati svoj doprinos?! Dakle opet moramo i svoje nesto izmisliti

martina_sk

Administrator

ako netko tko je već riješio ovo zna, na konzultacije možemo donesti prijedlog zakona da ga gđa Banić pogleda pa eventualno da neki input za popraviti? ne znam zašto bi inače bile konzultacije za ovaj predmet, ali ako je itko bio pa zna... zahvaljujem.
rekla bih da ona nema konzultacija. pitaj sanju da li se to može, ali čisto sumnjam. znaš da sva komunikacija s njom ide samo preko sanje.

Tončica

rekla bih da ona nema konzultacija. pitaj sanju da li se to može, ali čisto sumnjam. znaš da sva komunikacija s njom ide samo preko sanje.
je, navela je ona konzultacije 03.03.2014 u 17:00 u Gundulićevoj. ali, dobro da si me sjetila, svakako ću reći Sanji dan ranije da je podsjeti na konzultacije obzirom da je žena zaboravna...barem što se tiče vlastitih obveza na fakultetu.

Dolla

Miss Gates

Danas sam pitala Sanju Storjak da li zna što je sa zadaćama za nas redovne i izgleda da je Banićka nešto pobrkala ili nas je stvarno zaboravila :)rolleyes:). Objasnila sam Sanji u mailu da smo mi u grupama a ne po prezimenima i ona će taj mail forwardirati sutkinji. Ako dobijem kakav odgovor, stavit ću ovdje. Ako ne, uglavnom Sanja nama redovnima svakako preporuča da dođemo na one konzultacije idući tjedan i riješimo ovaj problem na licu mjesta.

Stigao odgovor dan poslije:

"Poštovana kolegice
Sutkinja je na Vaš upit poslala odgovor u kojem kaže da je na predavanjima rekla da će redovitim studentima zadaće biti poslane mailom.
Kaže da ćete zadaće dobiti do 7. ožujka, a prvi rok za pisanje zadaće biti će do 7. travnja."

Tončica

je, navela je ona konzultacije 03.03.2014 u 17:00 u Gundulićevoj. ali, dobro da si me sjetila, svakako ću reći Sanji dan ranije da je podsjeti na konzultacije obzirom da je žena zaboravna...barem što se tiče vlastitih obveza na fakultetu.
Sanja je podsjetila sutkinju na konzultacije.

marty1711

Jel su te kozultacije za vanredne, kao jos neki sastanak, il opcenito ko zeli doc na konzultacije. Ja jos nisam pocela pisati al nebi bilo na odmet otic vidjet, ak ce pokazat kak bi to to tocno trebalo izgledat i dat jos koju informaciju. Ide ko?

Paris

Ista stvar..Nisam jos pocela pisatii niti imam u potpunosti jasnu sliku kako da ga napisem.Ici cu na konzultacije pa vidjeti hoce li biti sto korisno :D

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks