AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Vježbe iz nomotehnike

fairyr

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
jel onda i redovni moraju prijedlog zakona o izmjenama i dopunama ili bas zakon o izmjenama i dopunama o obnovi i razvoju grada Vukovara?

ivana16

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Jel mi moze netko tko je na proslom roku polozio ove vjezbe, poslati da vidim samo koncept :) hvala unaprijed.
[DOUBLEPOST=1527070694,1527070660][/DOUBLEPOST]Jel mi moze netko tko je na proslom roku polozio ove vjezbe, poslati da vidim samo koncept :) hvala unaprijed.

ivab080

Pa di su bili rezultati? Na studomatu ili? Imas popis ko je prošao ak je bilo na katedri? Jel bar sta rekla za nas koji nismo prosli ( ak nisam) ?

Mari123

Pa di su bili rezultati? Na studomatu ili? Imas popis ko je prošao ak je bilo na katedri? Jel bar sta rekla za nas koji nismo prosli ( ak nisam) ?
Tamo je rekla rezultate, nezz stvarno jer sam ja to dala na prošlom roku pa sam sad bila samo na upisu.

Vugra

Jel ovo inace ovako da samo objave kad se dode na upis ocjena bez toga tko je prosao a tko treba opet pisati ?
Ili ce do 25., azurirati obavijest i napisati ?

fairyr

Jel ovo inace ovako da samo objave kad se dode na upis ocjena bez toga tko je prosao a tko treba opet pisati ?
Ili ce do 25., azurirati obavijest i napisati ?
tad ce procitati ocijene i upisati

ivana16

Jesu bili objavljeni rezultati ovog roka? Ja pratim svaki dan ali ne vidim. Nadam se da nisam fulala.
[DOUBLEPOST=1537953008,1537945636][/DOUBLEPOST]
Jesu bili objavljeni rezultati ovog roka? Ja pratim svaki dan ali ne vidim. Nadam se da nisam fulala.
Sad vidim da sam zakasnila, ne li netko naknadno to isao upisivati?

uniball

Pozdrav,

ako sam dobro shvatio iz cijele pročitane teme, zadaća se objavljuje na stranicama faksa, odnosno katedre i tad pišemo prijedlog zakona na zadanu temu i predajemo ga u referadu gdje čekamo ocjene? Tako funkcionira polaganje ovog predmeta, odnosno vježbi?

Što je s predavanjima? Zna li netko kad su? Koliko traju i isplati li se ići na njih? Radim, pa kombiniram.

fakin

Super Moderator
ne :D

predavanja imaš za redovne i izvaredne...redovni na predavanjima u grupi rade vježbe i na kraju dobiju ocjene...izvanredni na predavanjima, točnije njih 2, dobiju upute (uglavnom nejasne) i temu za vježbu i onda po rokovima na studomatu predaju u referadi i čekaju ocjene koje će se objaviti na netu kao i vrijeme upisa ocjene

Vugra

Na roku 17.9 nisu objavili ocjene, samo kad trebamo doci na upis. Kad smo dosli procitala je ocjene, i upisivala....

uniball

ne :D

predavanja imaš za redovne i izvaredne...redovni na predavanjima u grupi rade vježbe i na kraju dobiju ocjene...izvanredni na predavanjima, točnije njih 2, dobiju upute (uglavnom nejasne) i temu za vježbu i onda po rokovima na studomatu predaju u referadi i čekaju ocjene koje će se objaviti na netu kao i vrijeme upisa ocjene
OK. Thx!

Znaš li počinju li predavanja sad nekad, uskoro ili na proljeće za izvanredne? Htio bih skinuti s vrata to i Informatičku radionicu ASAP.

emma1993

Ako ja išta razumijem nakon odslušanih predavanja jučer i prekjučer...

UPUTE ZA PISANJE
: Konačnog prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o obavljanju studentskih poslova

- Zakon o obavljanju studentskih poslova objavljen je u "Narodnim novinama" 96/18.

- Potrebno je pripremiti izmjene i dopune najmanje osam (8) članaka iz Zakona prema vlastitom izboru

- Konačni prijedlog zakona treba sadržavati nenormativni dio sukladno Poslovniku Hrvatskoga sabora ("Narodne novine" broj 81/13., 113/16., 69/17. i 29/18.) posebice točku kojom se utvrđuju "Razlike između rješenja koja se predlažu Konačnim prijedlogom zakona u odnosu na rješenja iz Prijedloga zakona te razlozi zbog kojih su te razlike nastale"

- Izmjene i dopune odredaba Zakona potrebno je izraditi u skladu sa Jedinstvenim metodološko-nomotehničkim pravilima za izradu akata koje donosi Hrvatski sabor ("Narodne novine" broj 74/15.)

- Obavezan sadržaj Konačnog prijedloga zakona treba biti dopuna Zakona člankom 10.a "Preporuka poslodavca za obavljanje studentskog posla" kojim će se utvrditi obaveza poslodavcima da studentima izdaju preporuke za obavljanje studentskog posla na temelju rada obavljenog kod tog poslodavca i druga pitanja s tim u vezi.

raznolikost

U pogledu zadatka, predavanju su totalno beskorsina, a predavači totalno i nadasve nezainteresirani + jedva su dočekali da netko kaže "idemo ranije završiti" što su, naravno, objeručke prihvatili.Neograničeno su pričali o teoriji tko šta donosi, što je organski zakon, što ustavni (jer to, kao, nismo naučili u prethodne dvije godine?!?!?!), a o nomotehnici nula bodova. Predavanja za izvanredne su sramota.
Na predavanju smo iz prijedloga odluke o određivanju kupališta trebali napisati odluku, a ovdje se traži obratno: da iz gotovog zakona napravimo - što?

emma1993

Ja bih bila presretna da gospodin "@IKopric" na forumu provede 0,000001% vremena u odnosu prema vremenu kojeg posveti objavama na Twitteru i da se iz prve ruke uvjeri u "kvalitetu" predavanja i (ne)motiviranost pojedinih predavača. Od otkazivanja predavanja slijepim držanjem pravilnika, (jer nas je bilo četvero), pa do ovog s Nomotehnikom.

P.S. Ni meni nije točno jasan zadatak, pa ako ima netko pametniji, a vjerujem da ima, molila bih da nam pojasni. Thx!

manuelicaa

Molila bih starije studente koji imaju iskustva sa zadaćom da budu kolegijalni i pošalju zadaće koje su pozitivno ocjenjene, jer predavanja za izvanredne su nejasna! Nisam ama baš ništa shvatila osim pukog nabrajanja ovlasti svih tijela u Hrvatskoj i sva ostala terminologija koju smo kroz zadnje dvije godine utvrdili bezbroj puta, a ono što je vezano za nomotehniku nitko na predavanju nije ništa naveo. Sjedim već 3 sata i smišljam kako i šta, uspoređujem sa zakonima na internetu, ali me strah krivog odgovora na zadaću. Hvala svima na pomoći.

kb2812

Može li mi netko napisati sta mora sadrzavati konacni prijedlog zakona? Odnosno koje su tocke,da znam pisati :)

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks