AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Zapošljavanje nakon završetka Studija za javne uprave

Magic Girl

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Ma užas, neznam dal nastavim ili ne.. A jel Pravo puno teže ili puno puno teže od Upravnog prava ili.. ? Ako netko zna

george

teže je ali se apsolutno isplati. konkretno je i nemaš tolikih problema kod traženja posla... i da ne nabrajam dalje...

Pontifex

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Imam pitanje jedno, za one koji možda više znaju o tome.. Ovako , upisala sam Upravni studij jer nisam uspjela na željeni fakultet, sada me zanima jel se meni uopće isplati studirati ovo jer nisam vidjela ništa pozitivno da se piše o ovom studiju? Mislim dali su mi stvarno tko male šanse za pronalazak posla i jel postoji veća šansa kada bi završila još +2 ?
Molim nekog za odgovor jer stvarno sam zbunjena..
Prvo nije dobro upisati niti jedan fakultet ako za njega nisi zainteresirana, ali da sada ne pametujem upravni studij upisuje velik broj upravo takvih studenata ali moje je mišljenje bolje pauzirati godinu ili ponovno probaj na željenom fakultetu na prijamnom sljedeće godine.
Što se tiče posla stvari ne stoje baš najbolje prvo relativno je teško naći posao u državnoj upravi, jedinicama lok. samouprave, javnim ustanovama i sl. prema statistici velik je broj nekadšnjih upravnih pravnika na burzi a i plaće su izuzetno niske, no sa druge strane na našem veleučilištu se može steči zavidno znanje koje je sigurno mnogo veće od nekih privatnih visokih učilišta gdje postoji ponuda i potražnja odnosno kolko para tolko muzike...
A sa "+2" godine sigurno imaš veču mogučnost zapošljavanja jer se možeš prijavljivati na javne natječaje gdje se traži visoka stručna sprema koje formalno više nema iako se u nekim natječajima ona još navodi.
Dakle poanta je da studiraš ono za što si zainteresirana jer na kraju krajeva to češ ostatak svoga radnog vijeka i raditi a nema smisla raditi nešto što ne voliš, realno trenutno ne postoji velika perspektiva zaposlenja što se tiće stručnih prvostupnika javne uprave ali i to se može promijeniti no ako ti je cilj steći neko znanje onda upravni studij i nije loš izbor...

Magic Girl

Pa mislim nije da me ne zanima, zanima jer sam mislila ić na pravo, ali nisam uspjela redovno upasti, pa sam upisala upravu jer sam tu bez plaćanja i redovno upala, znači zanima me to i nije loše . Samo me zanimalo, jer samo vidim negativne komentare, ne o ovom studiju nego o pronalasku posla nakon diplome. Pa razmišljam sad, ili ovih +2 ili pravo, mislim ovo nije loše samo mi je glupo studirati to i učiti puno a na kraju da mi se neće isplatiti, odnosno da neću moć naći posao, a po svim komentarima samo se zabrinjavam.Naravno i cilj mi je steći znanje, ali oko pronalasku posla se najviše brinem, stoga neznam sad..

Pontifex

Pa ne znam, moje je mišljenje da ako možeš upišeš pravo samo zato što ti se na taj način otvara više mogučnosti što se tiče usavršavanja pa onda i nastavka studiranja, a naravno i zapošljavanja; kod upravnog studija postoji nesrazmjer između težine studiranja odnosno ispita i mogučnosti zapošljavanja odnosno cijenjenosti diplome (odnosno svjedodžbe kako čujem), ali u budućnosti će se nešto morati promijeniti i po tom pitanju tako da je odluka samo na tebi...

gricka vjestica

uh, moj posao, uz posao inace je vrlo zanimljiv, posebno u zadnje vrijeme kada se borim s majstorima...nekoliko mjeseci zoves jedne, onda nekako uspijes dobiti i druge, a prvi i drugi trebaju napraviti sto treba trecemu, a onda prvi napravi (khm) i oko onog sto je valjalo, pa zoves cetvrtog i tako u krug, a za to vrijeme, na drugom kraju objekta obavljaju se radovi kopanja od koga su isto svi majstori vec ostali bez zivaca jer nemogu naci gdje je kvar i tako u krug;)
a onda ti zove telefon...ljutiti glas s druge strane...zove osoba vrlo vazna za za obrazovni sustav, i nareduje da hitno maknemo natpis s objekta (koji je nastao preko noci) jer to uzasno nervira jednog okolnog stanara (koji vjerojatno nema pametnog posla) koji je zvao sve moguce i nemoguce pa sam u jednom trenutku imala i ljude u plavom odjelu i s tinuninu ;)

eto to vam je samo jedan opis dana (danasnjega) kako je raditi u ... necu se zaliti i necu odati ... jer vrlo je zanimljivo ... ali stvarno :proud:

a svaki dan ima nesto, i tako vam funkcionira cijela drzava, da eto kako ja znam reci, kada se susretnem s time ... ne zna ljevica sto radi desnica (iako se ta teza spominje u drugom kontekstu)

ah;)

coolyou

a onda ti zove telefon...ljutiti glas s druge strane...zove osoba vrlo vazna za za obrazovni sustav, i nareduje da hitno maknemo natpis s objekta (koji je nastao preko noci) jer to uzasno nervira jednog okolnog stanara (koji vjerojatno nema pametnog posla)
A natpis je bio usmjeren protiv koga? Vlasti, crkve, boga?

Robi A.

A natpis je bio usmjeren protiv koga? Vlasti, crkve, boga?
Biće protiv Sanadera. Na mojem stambenom objektu su često znali napisati "Sanader, prederu!". Ja bi to odma po uočavanju prenija nadležnim organima da omladina grafitima vriđa i ruši narodnu vlast. Došli bi vatrogasci u roku po ure i opiturali bi grafit da se ne vidi. Za par dana neko bi opet napisa istu stvar. Ja bi opet postupija ka prethodno i tako pet puta.

Onda su provalili ko prijavljuje, pa je nasta novi grafit na mojoj kući: "Robi, pederu!"

Opet san nazva nadležni organ, ali nisu tili doć, jer kad su me pitali "Ko je Robi" ja san reka građanin s pravom glasa na predstojećim izborima. Reki su: "Ko ga je-e neka sam kupi kil boje i opitura"

Za po ure san opet nazva nadležni organ, ali kad su me pitali "Ko je Robi", ja san reka "OD SANADERA PAS".

Uštedija san kil piture!

gricka vjestica

bila je nacionalna uvreda prema nekoj nama nepoznatoj osobi, no eto, dobili smo savjet da ako ga nemozemo ukloniti zovemo vatrogasce...ajme kuda je ovaj svit otisao, ovo je sve poludilo...reka bi moj šef...radi toliko panike...ko zna mozda je i ovo bio jedan od sanaderovih pasa, bar su u zadnje vrijeme u modi, pa ce se o američkom napisati i knjiga...eto ljudi poslje faksa, postanu toliko obrazovni, da idu pisati (takve) knjige ;)

Mimi

jedva čekam da se bacim u potragu za poslom i da idem na mnogobrojne krasne intervjue sa još krasnijim ljudima.
još nekako u državnoj službi,ali do sada je uglavnom kod privatnika razgovor za posao izgledao ovako - pod uvjetom da ste žensko:
poslodavac:jeste li u braku ili vezi?
ona:da.
poslodavac: da li namjeravate u skorije vrijeme imati djece?
poslodavac:sljedeći!!!

ja imam posao tak me boli ona stvar za fax:laughing:
:rolleyes:

Tia_Dalma

još nekako u državnoj službi,ali do sada je uglavnom kod privatnika razgovor za posao izgledao ovako - pod uvjetom da ste žensko:
poslodavac:jeste li u braku ili vezi?
poslodavac: da li namjeravate u skorije vrijeme imati djece?
poslodavac:sljedeći!!!

:rolleyes:
iskusila sam to više puta :five:

tinach

Pa mislim nije da me ne zanima, zanima jer sam mislila ić na pravo, ali nisam uspjela redovno upasti, pa sam upisala upravu jer sam tu bez plaćanja i redovno upala, znači zanima me to i nije loše . Samo me zanimalo, jer samo vidim negativne komentare, ne o ovom studiju nego o pronalasku posla nakon diplome. Pa razmišljam sad, ili ovih +2 ili pravo, mislim ovo nije loše samo mi je glupo studirati to i učiti puno a na kraju da mi se neće isplatiti, odnosno da neću moć naći posao, a po svim komentarima samo se zabrinjavam.Naravno i cilj mi je steći znanje, ali oko pronalasku posla se najviše brinem, stoga neznam sad..
bez imalo dvojbe, zaobiđi studij javne uprave. imam nekolicinu prijatelja koji su završili taj studij, no šanse za pronalazak posla su im otprilike jednake kao sa samo srednjoškolskim obrazovanjem. previše je to muke oko ispita za tako malo nagrade nakon svega. većinom ljudi čak nemaju pojma kakav je to studij 'javne uprave' uopće.

Macko

pravo ti je teže, bio sam na pravu i prebacio se na upravu, uprava nije lagan studij to ti mora biti jasno pogotovo prva i druga godina,treća je već ok... al nije lagano...
pravo je sigurno teže ,ispiti su opširniji i neki znatno teži neki isti kao i na upravi i tako... ugl. pravo je priznat i dobro isplativ studij,al uzima jako puno najviše živaca,odricanja i oduzima puno vremena tj.za drugo ništa ni nemaš vremena ako želiš studirati kako spada...
uprava je malo lakša za cca do 30% ajmo reč...eto...al diploma prava i javne uprave,razlika nebo i zemlja...

Afrodita

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Prva sam godina i uopće mi se neda studirati i učiti to kad svi pričaju loše o studiju i nemogućnosti pronalasku posla, mislim i općenito (drugi studiji) mnogo/nekolicina ljudi ne nalaze posao odmah po završetku studija ili ne rade u struci, odnosno na burzi rada ih ima nekoliko tisuća usprkos završenim studijima. Neznam jel je takova situacija kod nas da smo stvarno toliko degradirani i da smo suficitarno zanimanje ili neki ljudi imaju prevelika očekivanja po završetku studija da će odmah naći odličan i idiličan posao.
Jeli ima netko barem pozitivna iskustva u pronalasku posla ili je stvarno tako loše?

mimi18

ovi postovi su poprilicno pesimisticni za sve nas koji se nadaju poslu u struci.. jako je malo ljudi (s diplomom s naseg faksa ) koji s nama dijele pozitivna iskustva.. sta je tako lose?! izgleda kao da za nas nema nade:(

nixx

ovi postovi su poprilicno pesimisticni za sve nas koji se nadaju poslu u struci.. jako je malo ljudi (s diplomom s naseg faksa ) koji s nama dijele pozitivna iskustva.. sta je tako lose?! izgleda kao da za nas nema nade:(
Odgovor je jednostavan, postovi jesu pesimistični ali su i REALNI...Šta je loše? Pa loše je to da su šanse za zaposlenje u struci po završetku ovog studija jednake šansi da se ponovo oformi Jugoslavija...

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks