AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Zapošljavanje nakon završetka Studija za javne uprave

Nicole

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
postovi su pesimistični zato što ih mahom pišu studenti koji još nisu niti zakoračili u fazu traženja posla.
svaka čast onima koji dijele svoja iskustva (naglašavam iskustva), doista je zanimljivo pročitati kako se snalaze naši bivši kolege.
ono što mogu reći je da definitivno nije sve crno, kao što neki pišu.
posao se može naći. ako se javiš na sve otvorene natječaje, ako doista aktivno tražiš posao, naći ćeš ga. a to govorim temeljem iskustva nekih kolega koji su u relativno kratkom roku našli posao (u struci).

nixx

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
postovi su pesimistični zato što ih mahom pišu studenti koji još nisu niti zakoračili u fazu traženja posla.
svaka čast onima koji dijele svoja iskustva (naglašavam iskustva), doista je zanimljivo pročitati kako se snalaze naši bivši kolege.
ono što mogu reći je da definitivno nije sve crno, kao što neki pišu.
posao se može naći. ako se javiš na sve otvorene natječaje, ako doista aktivno tražiš posao, naći ćeš ga. a to govorim temeljem iskustva nekih kolega koji su u relativno kratkom roku našli posao (u struci).
Gledaj, ne govorim u ime svih, no ja jesam duboko zakoračio u fazu traženja posla, na način da svakog dana pratim javne natječaje koji se objavljuju u Narodnim novinama, Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, na portalu Moj Posao i sl...Ponajprije, ne zelim govorit jel nesto crno ili bijelo jer nisam Salvador Dali pa da se bavim kontrastima, govorim o realnosti...Posao se može naći? Nemoj me nasmijavat...Evo i argumenata..Da bi se kandidat uopće mogao javiti na natječaj potrebno je zadovoljiti formalne uvjete, tipa stručne spreme,gdje se u promilima može mjeriti broj raspisanih natječaja u kojima se traže kadrovi koji su završili trogodišnji stručni studij društvenog smjera (izuzev VERN-a, RRIF-a i sličnih privatnih prčija čiji se prvostupnici reklamiraju na dragom nam HTV-u alias HDZTV-u u udarnom terminu) (a ti me demantiraj ako nije tako), nadalje ako se takvi kadrovi i traže potrebno je radno iskustvo, drugim riječima nitko nije lud za zaposlit stručnog prvostupnika javne uprave kao vježbenika(studenti o kojima govoriš da su se zaposlili mogu se mjerit u jednoznamenkastim postotcima)...A ako nekome u ovoj državi još nije jasno...javni natječaji su mahom namješteni i raspisuju se samo da se zadovolji forma, pa tako ako nemas tetu, kuma ili taticu koji ima vezu i politički je podoban koji ti može sredit posao, možeš početi razmišljati o upisu na neki drugi fakultet. Bilo bi najpoštenije da se Stručni studij javne uprave ukine jer se ljudima kradu novci za školarine, a po završetku studija postane im jasno da su studirali MAGLU, drugim riječima to je isto ko da svaki dan kupuješ u trgovini nešto što ti ne koristi,e tako smo mi kupovali "znanje"...Već sam prije govorio o tome kako je sramotna stručna praksa od 5 radnih dana (u 5 radnih dana može se hodat po gradilištu i učit miješat mort i beton..eto doslovno tako)...pa gdje toga ima...samo u našoj dragoj RH...

P.S. ovaj post nije uperen protiv tebe, nego protiv svih onih koji su na pozicijama i odgovorni su...ukoliko te zanimaju moja iskustva s razgovora za posao u struci javi se na PM. pozz

Pontifex

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Ma dobro nismo studirali maglu, vjerujem da znanje koje smo stekli na ovom studiju nije za baciti i sam program nije loš, ali tu je problem zapošljavanja i problem što poslodvci ne cijene naše diplome ili svjedodžbe hm

nixx

Ma dobro nismo studirali maglu, vjerujem da znanje koje smo stekli na ovom studiju nije za baciti i sam program nije loš, ali tu je problem zapošljavanja i problem što poslodvci ne cijene naše diplome ili svjedodžbe hm
Potpisujem...No to s maglom je bilo karikiranje stvari...Zasigurno je da smo određena znanja stekli (naravno, neki više neki manje) koja tek trebamo implementirati na radnom mjestu uz pomoć mentora, najprije kroz vježbenički staž, a kasnije samostalno, no sto nam to znaci kada taj proizvod (znanje) nemamo kome "prodati" na tržištu rada, drugim riječima poslodavcima nismo zanimljivi, a u oceanu nezaposlenih smo nekonkurentni...

Mimi

ja sam u procesu traženja posla,i to aktivno,tražim već 2 mjeseca i ništa.
traži se jako malo upravnih pravnika,većinom se traže sss ekonomisti,da ne govorim koje sve nebulozne uvjete traže privatnici.
neki dan nađem oglas za administrativnog referenta,naravno traže sss,odlučim ipak probati,i onda vidim da se oglas nalazi na dva mjesta i da se totalno razlikuju,a radi se o istom radnom mjestu.
ili oglasi koji se stalno ponavljaju,ko fol ne mogu naći nekog sa sss,tko zna raditi na računalu i ima vozačku? moš mislit...
išla sam tako i protegnuti noge pa pitati od vrata do vrata,bila sam kod javnog bilježnika,rečeno mi je da će on radije uzeti sss ekonomista,jer ga treba i manje platiti i uz to mu radi i račune,bila u poglavarstvu tamo trenutačno padaju glave zbog smjene vlasti,kao ne znaju jel će biti natječaja,teška je situacija,onda mi čovjek koji tamo radi kaže kako je u zadnjih mjesec dana došlo desetak ljudi na radna mjesta koja uopće nisu potrebna.
i tak,sve u svemu mišn impasbl.:confused2:
a ja se namučila sa faksom da bi sad sjedila na burzi rada jer me nitko ne treba.krasno.:angry:

gricka vjestica

mimi, evo posjetih i ja ovo mjesto i zelim ti puno uspjeha da nades posao koji zasluzujes (ocito je svih opalila ova vrucina po glavama punim soli;)
ali ne gubi nadu...
vidim ljubav je isto zabiljezena...:luxhello::jumping:
ja ovih dana na odmaram, ali svakonocno sanjam posao i jos imam neke stvari koje mi se neda napraviti, pa evo dosla na forum...
poslje 17.8. ceka nas velika guzva i strka...bit ce javljanja na telefon, kako i sto s udzbenicima...no spremat cu se psihicki jos par dana na to...:mellow:
pozdrav velikiiii :laughing:

METVICA

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Gledaj Mimi, ja ti želim puno sreće i strpljenja, no ti kažeš da tražiš posao 2 mjeseca.. Hm.. Ne bi htjela biti bezobrazna i obeshrabriti te, nego ti reći istinu - ima ljudi koji traže i puno, puno dulje, al to opet ne znaći da ti nećeš naći i prije. Al velim, biti će dana kada će to sve shrvati, a opet i kada dođeš na neki intrevju gdje ćeš pobrati neka poznanstva, naučiti nešto pa čak se i zabaviti, bez obzira na ishod. I opet će sve biti dobro, i kreneš dalje i tako je to uvijek i stalno i svugdje. Nema ti druge nego se oboružati velikom dozom strpljivosti i dopustiti sebi da ipak iz cijele te priće još nešto naučiš.

schuman

Čekao sam posao pet godina i pet mjeseci od diplome (u struci naravno), no to ne znači da i tebi, Mimi, mora biti tako...
Svatko od nas je posebna priča i nema nikakvog pravila...
Što se tiče priča o nezapošljavanju u upravi, ta priča je zadnjih dvadesetak godina ista, no ljudi non-stop upadaju i dobivaju poslove.
Želim ti sreću u traženju posla!

Luka123

Gledaj, ne govorim u ime svih, no ja jesam duboko zakoračio u fazu traženja posla, na način da svakog dana pratim javne natječaje koji se objavljuju u Narodnim novinama, Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, na portalu Moj Posao i sl...Ponajprije, ne zelim govorit jel nesto crno ili bijelo jer nisam Salvador Dali pa da se bavim kontrastima, govorim o realnosti...Posao se može naći? Nemoj me nasmijavat...Evo i argumenata..Da bi se kandidat uopće mogao javiti na natječaj potrebno je zadovoljiti formalne uvjete, tipa stručne spreme,gdje se u promilima može mjeriti broj raspisanih natječaja u kojima se traže kadrovi koji su završili trogodišnji stručni studij društvenog smjera (izuzev VERN-a, RRIF-a i sličnih privatnih prčija čiji se prvostupnici reklamiraju na dragom nam HTV-u alias HDZTV-u u udarnom terminu) (a ti me demantiraj ako nije tako), nadalje ako se takvi kadrovi i traže potrebno je radno iskustvo, drugim riječima nitko nije lud za zaposlit stručnog prvostupnika javne uprave kao vježbenika(studenti o kojima govoriš da su se zaposlili mogu se mjerit u jednoznamenkastim postotcima)...A ako nekome u ovoj državi još nije jasno...javni natječaji su mahom namješteni i raspisuju se samo da se zadovolji forma, pa tako ako nemas tetu, kuma ili taticu koji ima vezu i politički je podoban koji ti može sredit posao, možeš početi razmišljati o upisu na neki drugi fakultet. Bilo bi najpoštenije da se Stručni studij javne uprave ukine jer se ljudima kradu novci za školarine, a po završetku studija postane im jasno da su studirali MAGLU, drugim riječima to je isto ko da svaki dan kupuješ u trgovini nešto što ti ne koristi,e tako smo mi kupovali "znanje"...Već sam prije govorio o tome kako je sramotna stručna praksa od 5 radnih dana (u 5 radnih dana može se hodat po gradilištu i učit miješat mort i beton..eto doslovno tako)...pa gdje toga ima...samo u našoj dragoj RH...

P.S. ovaj post nije uperen protiv tebe, nego protiv svih onih koji su na pozicijama i odgovorni su...ukoliko te zanimaju moja iskustva s razgovora za posao u struci javi se na PM. pozz
u potpunosti se slažem s tobom, diplomirala sam prije godinu dana i bila svega na tri razgovora za posao a javljam se na gotovo svaki raspisani natječaj i ništa. Ljudi moji, bježite od ove sramote od "fakulteta"!!!

Nina :)

dobro, kvragu, jel postoji jedna osoba bar koja je završila faks i našla posao, a da ga nije čekala 5 godina i da nije imala vezu???

Bzzz

dobro, kvragu, jel postoji jedna osoba bar koja je završila faks i našla posao, a da ga nije čekala 5 godina i da nije imala vezu???
Evo ja, našla sam posao nakon 4 mjeseca traženja i zaposlila se bez veze,ne u državnoj firmi, ali su tražili upravnog pravnika...i sada već radim preko 5. mjeseci!
...makar znam po ostalim frendicama s našeg faxa, koje se diplomirale 3. mj. poslije mene da još traže i već je prošlo 8. mjeseci kako traže i traže:sad::sad::sad:!!!
...nemojte gubit nadu, naći će se nešto, sada je još najgore zbog te krize, al znate ono kak se kaže - poslije kiše dolazi sunce!
ŽELIM SVIMA ŠTO BRŽE NALAŽENJE POSLA!

hedviga

Evo ja, našla sam posao nakon 4 mjeseca traženja i zaposlila se bez veze,ne u državnoj firmi, ali su tražili upravnog pravnika...i sada već radim preko 5. mjeseci!
...makar znam po ostalim frendicama s našeg faxa, koje se diplomirale 3. mj. poslije mene da još traže i već je prošlo 8. mjeseci kako traže i traže:sad::sad::sad:!!!
...nemojte gubit nadu, naći će se nešto, sada je još najgore zbog te krize, al znate ono kak se kaže - poslije kiše dolazi sunce!
ŽELIM SVIMA ŠTO BRŽE NALAŽENJE POSLA!
ajme fajnli
puno hvala na ovome
već mi se prikakalo od silne kuknjave ovdje!

marbela

moja priča:
diplomirala prošle godine u 7.mj. tražila posao 5mj. bila jedina na zavodu sa našim faxom. zaposlila se u uredu državne uprave- bez veze. sad radim već 7mj. plaća nije neka ali je ipak plaća. :)

Tompa

moja priča:
diplomirala prošle godine u 7.mj. tražila posao 5mj. bila jedina na zavodu sa našim faxom. zaposlila se u uredu državne uprave- bez veze. sad radim već 7mj. plaća nije neka ali je ipak plaća. :)
Lako si ga tebi!
Avatarska pregažena mačka s orgazmičkim smajlom donijela ti sreću!
Nemaju svi taj gud lak čarm, he... :tongue2:

P.S. Rifreš maj memori - ne sjećam se tuluma za prvu plaću? Kaj smo se tak odrvenili da se nismo poznali?

marbela

Lako si ga tebi!
Avatarska pregažena mačka s orgazmičkim smajlom donijela ti sreću!
Nemaju svi taj gud lak čarm, he... :tongue2:

P.S. Rifreš maj memori - ne sjećam se tuluma za prvu plaću? Kaj smo se tak odrvenili da se nismo poznali?
da. imaš pravo. tajna je u mački. zato svi koji tražite posao... 1. nabaviti mačku odgvarajuće veličine i 2. nakljukati je tabletama za spavanje. to je recept za pronalazak posla. :tongue2:
inače, u provinciji se lakše nalazi posao nego kod vas u metropoli. bar ja imam takvih saznanja. osim toga 1.7. je osnovana agencija za plaćanje u poljoprivredi pa smo svi koji smo radili na tim poslovima prešli u agenciju. plaće bi trebale biti veće... vidjet ćemo. uglavnom trebalo bi biti bolje.:cool:

Tompa

Marbi dušice, ti si iz Provanse?
Kako fensi... čist zrak, dobra klopa, jedre djevojčice rumenih obraza...
I veliš, baviš se poljoprivredom!
Već te zamišljam, onak, u gumenim čižmama - to mi je jako seksi! Ćao bao!!!

marbela

Marbi dušice, ti si iz Provanse?
Kako fensi... čist zrak, dobra klopa, jedre djevojčice rumenih obraza...
I veliš, baviš se poljoprivredom!
Već te zamišljam, onak, u gumenim čižmama - to mi je jako seksi! Ćao bao!!!
nisi baš pogodio ali si blizu...
iz bednjanske vale sam, a uzgajam steviju.
biljka budućnosti! planiram se obogatiti na brzinu.:proud:
gumene čizme su odavno aut. sad se nose drvene klompe i šircl, a ten boje alabastera. :tongue2:

Mimi

ajme fajnli
puno hvala na ovome
već mi se prikakalo od silne kuknjave ovdje!
čekaj kak će ti se tek prikakati dok počneš tražiti posao. ;)

moja priča:
u kojem gradu ili mjestu živiš, ako nije tajna, da si bila jedina na zavodu s našim faksom, i da su ti odmah ponudili posao u uredu državne uprave?

hedviga

čekaj kak će ti se tek prikakati dok počneš tražiti posao. ;)
jooj daj me pusti da vježbam pozitivu, depru prepusti Depraću ;)
primjeri poput Marbs i Bzzz nisu iznimke, sam ih se treba naterat bičem da pišu ovdje (jelda Marbs?)
zakej, ne znam
sve je u glavi, u vjeri u nepredvidivost života (da, da, malo filozofije, so what?)
tak gnojkasto kak ova tema da naslutit, nije!
ako tako mislim već sam u prednosti

katarina

šta ste vi koji ste završili po starom programu a uz to uzeli i diplomu na kojoj piše da ste prvostupnik upisali u radnu knjižicu? upravni pravnik ili prvostupnik javne uprave? ja za sada imam uvjerenje da sam završila jer još nije bila promocija na kojoj ću dobit diplomu da sam prvostupnik? ili to mogu zatražit na faksu prije nego što odem na burzu?

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks