Gledaj, ne govorim u ime svih, no ja jesam duboko zakoračio u fazu traženja posla, na način da svakog dana pratim javne natječaje koji se objavljuju u Narodnim novinama, Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, na portalu Moj Posao i sl...Ponajprije, ne zelim govorit jel nesto crno ili bijelo jer nisam Salvador Dali pa da se bavim kontrastima, govorim o realnosti...Posao se može naći? Nemoj me nasmijavat...Evo i argumenata..Da bi se kandidat uopće mogao javiti na natječaj potrebno je zadovoljiti formalne uvjete, tipa stručne spreme,gdje se u promilima može mjeriti broj raspisanih natječaja u kojima se traže kadrovi koji su završili trogodišnji stručni studij društvenog smjera (izuzev VERN-a, RRIF-a i sličnih privatnih prčija čiji se prvostupnici reklamiraju na dragom nam HTV-u alias HDZTV-u u udarnom terminu) (a ti me demantiraj ako nije tako), nadalje ako se takvi kadrovi i traže potrebno je radno iskustvo, drugim riječima nitko nije lud za zaposlit stručnog prvostupnika javne uprave kao vježbenika(studenti o kojima govoriš da su se zaposlili mogu se mjerit u jednoznamenkastim postotcima)...A ako nekome u ovoj državi još nije jasno...javni natječaji su mahom namješteni i raspisuju se samo da se zadovolji forma, pa tako ako nemas tetu, kuma ili taticu koji ima vezu i politički je podoban koji ti može sredit posao, možeš početi razmišljati o upisu na neki drugi fakultet. Bilo bi najpoštenije da se Stručni studij javne uprave ukine jer se ljudima kradu novci za školarine, a po završetku studija postane im jasno da su studirali MAGLU, drugim riječima to je isto ko da svaki dan kupuješ u trgovini nešto što ti ne koristi,e tako smo mi kupovali "znanje"...Već sam prije govorio o tome kako je sramotna stručna praksa od 5 radnih dana (u 5 radnih dana može se hodat po gradilištu i učit miješat mort i beton..eto doslovno tako)...pa gdje toga ima...samo u našoj dragoj RH...
P.S. ovaj post nije uperen protiv tebe, nego protiv svih onih koji su na pozicijama i odgovorni su...ukoliko te zanimaju moja iskustva s razgovora za posao u struci javi se na PM. pozz