Nicole dobro došla u realnost.
nadam se da ćeš ti imati više sreće od mene ili nekog drugog, pa da ćeš u kratkom roku ili odmah dobtii posao u struci.
s obzirom na to kakva je danas situacija na tržištu rada, i sama znaš da nismo popularni, da posla nema, osobito u našoj struci, a ako i nađeš neki natječaj ili ne ispunjavaš uvjete ili se već unaprijed zna za koga taj natječaj je.
onda kad pošalješ desetke molbi na koje ti odgovore negativno, nakon kaj skoro godinu dana čamiš doma i gledaš kako neki tutleki dobivaju dobro plaćene poslove a da nisu niti prstom maknuli, splasne ti entuzijazam da si ti osoba koja će promijeniti svijet.
splasne ti nada da će se uskoro nešto promijeniti, da će ljudi početi cijenitii tvoju struku i da ćeš jednom i ti raditi posao za koji si se kao i ja krvavo školovala.
splasne ti ponos, osobito kad ti roditelji imaju jadne plaće kao i meni, kad i brat još studira i godina mu dođe više nego dvije zajedničke plaće koje imamo u kući.
onda progutaš ponos, prihvatiš i ovakav posao, i ideš dalje. s nadom da će biti bolje.
ili se zatvoriš doma i kokneš.
vjeruj mi nisam jedina koja sa všs radi kao nkv. znam ljude koji sa magisterijem i vss rade kao sss ili nkv.
blago onome tko još danas može birati posao. mogla sam i dalje sjediti doma i samo ispružiti ruku kad trebam lovu, jer nedaj bog da netko sazna da radim ko čistačica.
u hrvatskoj je valjda sramota raditi, osobito kad imaš faks, ljudi misle da su zakonom zaštićeni, i radije bi bili gladni nego da rade posao kao nkv.
e pa to je meni katasrofa i sramota.