AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Zapošljavanje nakon završetka Studija za javne uprave

gricka vjestica

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
uh, vjerujem samo u svoju prostoriju koja je na kraju zgrade na zadnjem katu na kraju i da će to zle sile umoriti da se neće netko doći tu derati :proud:

gricka vjestica

uh, svaki dan naučim nesto novo...najveći mi je u tome, što me nitko izravno nije imao uputiti u posao (mislim na prijašnju tajnicu) i onda na što god naiđem ''gnjavim druge'' i zovem...ceka me sad pakleni mjesec...al onda u 10mj. idem u Opatiju na tri dana na seminar...uh to će biti jedina tri dana ove godine što vidjeti more :proud:

Neo

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
grička kaj si ti taj posao dobila bez veze???:shocked: ako je to tako ne mogu vjerovati...imam kolegicu na poslu čiji je muž ravnatelj jedne škole (da ne navodim koje) i pričala mi je kak stvari funkcioniraju...dobiti posao u školi je isto kao i dobiti posao u upravi tj.ravno dobitku na lotu!

marbela

Nažalost moram se složiti sa Neom. Ništa bez veze!!!:sad: No, glavu gore ljudi...Ako je Grička uspjela dobiti posao za tjedan dana na burzi i bez veze onda valjda ima nade i za nas ostale smrtnike. :wink5:
Ja čekam da se raspiše neki natječaj pa nikako i nikako...:frustrating: Kad još nisam diplomirala, a počela sam na stranicama HZZ-a pratiti stanje, izašlo je od 2. do negdje 7.mj. oko 12 natječaja za upravnog pravnika na raznim mjestima! Od lokalne i državne uprave do škola i sl. :newburn: Tu mislim samo na moju županiju!!!
Naravno da sad kad se mogu javiti, sad NARAVNO nema ništa... :bonk::pissed: :crying:

bob rock

Re: Posao nakon faksa? Koji posao?

Ma ima posla...
gdje,gdje...:kava:
ja pratim redovito natjecaje (znaci stranice NN, Hzz, Sredisnjeg drzavnog ureda, Porezne uprave, i jos poneke stranice) ali u zadnja skoro dva mjeseca nigdje ni traga o natjecajima za vjezbenike bar ne u Zagrebackoj zupaniji.(moju zupaniju necu da spominjem jer u njoj se raspisuju narjecaji vjerojatno generacijski, kad jedna generacija sluzbenika izumre onda se tek raspisuje)
Bilo je natjecaje za upravne pravnike ali se trazilo, radni staz minimalno 1 godina, a negdje i pet godina,npr za tajnika neke skole, mozes misliti ili za nekog voditelja odjela.
Ja na neke natjecaje gdje sam se prijavio bila je konkurencija 40-50 ljudi po radnom mjestu pa vi sad vidite. Jesam nezadovoljan, jer ne mogu naci posao, ali ima i ljudi koji cekaju i vise od mene.
Upravo danas u nasoj maloj opcini gost je bio Slobodan Uzelac, i ja kad sam to cuo, skocim do nacelnika u opcinu, da mu ukazem, da sad ima idealnu priliku, potpredsjedniku vlade, zaduzenog za povratak i obnovu i za regionalni razvoj,ispricati pricu o nemogucnosti malih opcina na podrucjima od posebne skrbi da zadrze mlade skolovane ljude, koji su se skolovali iskljucivo za rad u upravi, jer opcine nemaju dovoljno sredstava za njihovo financiranje. Opcinski nacelnik ni za cuti, ne to ne moze tako, mi imamo protokol, on pripada izvrsnoj vlasti(ocigledno nacelnik jos ne zna sto je izvrsna vlast) i bla, bla. Ja mu odgovaram pa zar to nije kompetencija doticnog gospodina, koji upravo govori da su mu najbitniji mali ljudi. Ja sam taj mali covjek koji zivi na podrucju od posebne drzavne skrbi i tu bi drzava trebala biti posebno osjetljiva. Necu pricati kako sam poslao hrpetinu mailova doticnom gospodinu, uz obecanje njegove tajnice da cu dobiti pismeni odgovor, koji nikad nisam dobio. Aktivno se borim za zaposlenje, ali od njega nista. Necu da pricam, da je na nekim natjecajima bila malverzacije i diskriminacije, gdje kad sam zvao zasto je to tako, ljudi koji su mi se javili, govorili su mi da sam na popisu da zadovoljavam sve uvjete, ali ne znaju zasto nisam dobip poziv, i jos su mi rekli da su mi rekli vise nego sto su smijeli. Kad mi neko kaze da da je Rvacka uredjena, demokratska drzava, pogodicu ga panjem ovim koji danas nisam iscjepao.

Žuža

gdje,gdje...:kava:
ja pratim redovito natjecaje (znaci stranice NN, Hzz, Sredisnjeg drzavnog ureda, Porezne uprave, i jos poneke stranice) ali u zadnja skoro dva mjeseca nigdje ni traga o natjecajima za vjezbenike bar ne u Zagrebackoj zupaniji.(moju zupaniju necu da spominjem jer u njoj se raspisuju narjecaji vjerojatno generacijski, kad jedna generacija sluzbenika izumre onda se tek raspisuje)
Bilo je natjecaje za upravne pravnike ali se trazilo, radni staz minimalno 1 godina, a negdje i pet godina,npr za tajnika neke skole, mozes misliti ili za nekog voditelja odjela.
Ja na neke natjecaje gdje sam se prijavio bila je konkurencija 40-50 ljudi po radnom mjestu pa vi sad vidite. Jesam nezadovoljan, jer ne mogu naci posao, ali ima i ljudi koji cekaju i vise od mene.
Upravo danas u nasoj maloj opcini gost je bio Slobodan Uzelac, i ja kad sam to cuo, skocim do nacelnika u opcinu, da mu ukazem, da sad ima idealnu priliku, potpredsjedniku vlade, zaduzenog za povratak i obnovu i za regionalni razvoj,ispricati pricu o nemogucnosti malih opcina na podrucjima od posebne skrbi da zadrze mlade skolovane ljude, koji su se skolovali iskljucivo za rad u upravi, jer opcine nemaju dovoljno sredstava za njihovo financiranje. Opcinski nacelnik ni za cuti, ne to ne moze tako, mi imamo protokol, on pripada izvrsnoj vlasti(ocigledno nacelnik jos ne zna sto je izvrsna vlast) i bla, bla. Ja mu odgovaram pa zar to nije kompetencija doticnog gospodina, koji upravo govori da su mu najbitniji mali ljudi. Ja sam taj mali covjek koji zivi na podrucju od posebne drzavne skrbi i tu bi drzava trebala biti posebno osjetljiva. Necu pricati kako sam poslao hrpetinu mailova doticnom gospodinu, uz obecanje njegove tajnice da cu dobiti pismeni odgovor, koji nikad nisam dobio. Aktivno se borim za zaposlenje, ali od njega nista. Necu da pricam, da je na nekim natjecajima bila malverzacije i diskriminacije, gdje kad sam zvao zasto je to tako, ljudi koji su mi se javili, govorili su mi da sam na popisu da zadovoljavam sve uvjete, ali ne znaju zasto nisam dobip poziv, i jos su mi rekli da su mi rekli vise nego sto su smijeli. Kad mi neko kaze da da je Rvacka uredjena, demokratska drzava, pogodicu ga panjem ovim koji danas nisam iscjepao.
Za tvoju informaciju, čitala sam jednom ne znam gdje, možda u Informatoru, da je Uzelac jako ružno govorio o našem faksu kao uostalom i Smerdel. Zato vam je to sve tak s našim faksom. Govorili su da je to škola gdje se ispiti polažu pod sumnjivim okolnostima, što studenti koji to završe uopće predstavljaju (tu su u pravu), zaboravila sam sve detalje ali mogu ti reći da je to bilo jako, jako ružno za pročitati! I još nešto, kad je prošle godine bilo neko Vijeće na kojem se raspravljalo o našem spec. studiju (održano sa prof. pravnog fakulteta) i tamo su se govorile jako ružne stvari o našem faksu tako da se Koprić nije mogao izboriti jer se trećina profesora prav. fakul. zauzela za to ali pod uvjetom da imamo većinu čistih pravnih predmeta. Druga trećina je bila protiv, a treću nije bilo briga. I sve je palo u vodu. Vjerujte, nisam profesor ali to je iz pouzdanog izvora. Ili će prof. pravnog promijeniti mišljenje o nama (to vam je ključno ali nemoguće ) ili se sve treba dogovoriti na višoj razini o kojoj sam gore pisala jer samo tako ćemo doći do još 2 godine. Prof. našeg studija tu ništa ne mogu!

Sorry, zabunila sam se, nisam tu pisala o višoj razini već na drugom topiću, a mislim na dogovor Koprić-Sanader.

anamarija

Daju se ispiti pod sumjnivim okolnostima? Da, zato se moram strgati da polozim neki ispit.Ili nisam upucena mozda...:confused2: U mojoj županiji je u zadnje vrijeme bilo par natječaja...

marbela

Daju se ispiti pod sumjnivim okolnostima? Da, zato se moram strgati da polozim neki ispit.Ili nisam upucena mozda...:confused2: U mojoj županiji je u zadnje vrijeme bilo par natječaja...
Potpisujem! :frustrating: Kakve sumnjive okolnosti??? :angry: Svaki ispit sam učila od početka do kraja, normalno izlazila, polagala neke više puta...:s035: Osobno me vrijeđaju takve izjave jer :rigo014:
Znam da sam se dobrano namučila za svaki ispit :visi:(tu isključujem časne iznimke od nekih ispita dva koje sam položila s nešto manje napora). Vjerujem da ima nekih malverzacija kao i svugdje, no to su tako sitni postoci da su zanemarivi. Osobno ne poznajem nikoga tko je prošao preko veze ili kupio ispit. To valjda nešto govori... O gospodi koja daju takve komentare nemam riječi osim..:vidiga:

zara

Ljudi nemojte se zamarati sa natječajem,bolje tražite vezu za posao,i sami profesori nam to govore,veza treba za pripravnički a kamoli za posao na boljem radnom mjestu.žalosno ali je tako. A najžalosnije je to šta nas toliko muče sa tim svim ispitima a na kraju ispada da ovaj naš faks nije skoro ništa...

E da i kakve su to sumljive okolnosti?molim?pa za svaki ispit se moram potrgat ako hoću pošteno naučiti i shvatiti.meni do sada još nitko nije ništa ponudio,moralno ili nemoralno ili dao dvojku na lijepe oči,svašta...

brianna

Ljudi ima li posla ili ne? dali mi se isplati trudit za taj fax? :happy:

bob rock

Moraju proci godine da bi ovaj faks podigao ugled, kad je cinjenica da je on jos prije 15-20 godina bio pljuga. Vec sam naveo negdje da se ispit polagao masirajuci profesoru glavu, jer je ovaj imao glavobolju,a za ispite se pripremalo iz nekih tankih skripti. To je ziva istina, nemojte da moram navoditi rodbinske veze, tko mi je na taj nacin polagao ispite prije 20-tak godina. Ja sad kad im kazem da sam se ipak pomucio da ovo zavrsim, vecina mi se nasmije u facu. Ma ovaj nas faks prije 10 godina je takodjer je bio duplo laksi, ono dok je bio jos dvogodisnji, tu imam informaciju, od jedne kolegice koja radi i koja je rastegnula faks do ove godine, jer je ove morala zavrsiti inace bi joj bilo "uzalud vam trud sviraci".
Da li ima posla...na kapaljku.
Najvise posla za vjezbenike ima u poreznoj upravi..ironicno zar ne...
evo ja cekam testiranje za poreznu upravu...

da stigao je novi zakon o lokalnim sluzbenicima...koji nas jos vise pokopava...ali bar cete sad moci volontirati vjezbenicki..:crazy:

Tko je za volontiranje vjezbenickog...da vas vidim ..:laughing:

nikoletta

:crying2:
kako frustrirajuće...

moramo biti optimistični!!
bit će posla, valjda ne može biti gore od ovoga.

Sinke

Ljudi ima li posla ili ne? dali mi se isplati trudit za taj fax? :happy:
ako ništa drugo isplati se truditi za stručnu spremu,mislim da ipak vrijedi više od srednje i veća je mogućnost nalaženja boljeg posla..ali, ak imaš dobru vezu za dobru firmu dosta ti je i srednja,kaj će ti viša...imat ćeš bolju lovu i uvjete od drugih sa VŠS zaposlenih na lošijim radnim mjestima...aaaaaaaaliiii...ako imaš VŠS u onoj istoj dobroj firmi koju sam naveo onda imaš sve..kužiš:wink5::laughing:...znači..da rezimiramo...ISPLATI SE TRUDITI! ako tu VŠS možemo iskoristit na pravom mjestu,ali prvo je moramo imat
p.s ipak mi je žao ko psu kad sam se upisivao da nisam upisao neki faks,bilo koji... jel VSS je VSS,PA MAKAR GA STUDIRAO STO GODINA

gricka vjestica

da stigao je novi zakon o lokalnim sluzbenicima...koji nas jos vise pokopava...

uzimam slijedeći vikeden za proučavanje...pa gdje je pamet ovima koji donose zakon...ostala im u trbušinama, kako se vidi :unsure:

marbela

Prije nekih mjesec dana bilo je na dnevniku da će se u upravi všs izjednačiti sa vss i da će se svi koji su završili trogodišnji fax smatrati da imaju vss ako se zaposle u upravi. :unsure: Da li je netko gledao taj dnevnik ili imate još nekih info o tome?! :confused2:

Žuža

Prije nekih mjesec dana bilo je na dnevniku da će se u upravi všs izjednačiti sa vss i da će se svi koji su završili trogodišnji fax smatrati da imaju vss ako se zaposle u upravi. :unsure: Da li je netko gledao taj dnevnik ili imate još nekih info o tome?! :confused2:
Kaj to onda znači? Kad se u upravi raspiše natječaj za radno mjesto s visokom spremom mogu konkurirati i oni s višom? Ili? Moram priznati da mi baš nije jasno! Možda su mislili da osobe koje već rade u upravi, a imaju višu mogu putem internog natječaja konkurirati za radno mjesto s visokom pa će im u tom slučaju ona biti priznata unutar tog tijela gdje rade!? Ako je netko nešto čuo o tome, javite!!!

marbela

Ni sama ne znam kako to shvatiti. Napisala sam ono što sam čula na dnevniku, a na koga se to odnosi, kad će se i da li primjenjivati... nemam pojma. Možda netko zna nešto više o tome pa neka napiše. Uglavnom bilo je na dnevniku hrt-a, tako da mislim da je ipak neka provjerena info. Bar se nadam! :confused2:

_Maca_

mislim da se to odnosi na pravni fakultet, kad završe 3 godine, mogu ić radit u upravu ki mi koji smo diplomirali 3.nemojte me vatat za rić, tako san čula.

marbela

Danas je izašao natječaj za tajnika škole u mojoj županiji! :happy:

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks