AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Zapošljavanje nakon završetka Studija za javne uprave

marbela

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Re: Posao nakon faksa? Koji posao?

poslije sve ovisi kak se ko snađe(veze i vezice)...nije svakom tak loše...:wink5:
Slažem se. Poznajem neke ljude koji rade u županijskoj i gradskoj upravi i imaju i više nego lijepe plaće. No, takvi moraju otići u mirovinu ili umrijeti da bi netko drugi došao na njihovo mijesto. Kad jednom dobiješ takav posao onda ga držiš i ne puštaš! :playball:

Sinke

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.

Slažem se. Poznajem neke ljude koji rade u županijskoj i gradskoj upravi i imaju i više nego lijepe plaće. No, takvi moraju otići u mirovinu ili umrijeti da bi netko drugi došao na njihovo mijesto. Kad jednom dobiješ takav posao onda ga držiš i ne puštaš! :playball:
Točno!!!ali osim županijskih i gradskih uprava,vjeruj mi ima još puno drugih firmi privatnih , manje ili više poznatih u kojima su plaće odlične,a zapošljavaju i upravne pravnike,a te firme nemaju nikakve veze sa nekakvom državnom,gradskom ili županijskom vlašću...evo neki dan sam čitao o firmi DM..ovi za kozmetiku..trgovci im imaju odlične plaće...a i oni moraju imat neku upravu pa i upravne pravnike,kaj misliš kolika je njihova plaća...evo,ovaj primjer sam uzeo bezveze...ali želio sam reći da primjećujem da puno ljudi na ovom forumu veže svoje buduće radno mjesto uz neka ministarstva,poglavarstva,sudove pa se bune kak nema posla,...ljudi... uprave postoje svugdje...privredi,gospodarstvu,trgovini,turizmu...kužiš kaj hoću reći...zašto bi ja morao radit u nekoj općini ak se naprimjer mogu zaposlit npr. u pošti ili u nekoj telekomunikacijskoj firmi koja nema veze sa nekakvom vlašću nego je skroz drukčiji sektor! Samo se treba znat prilagodit!

Dobri Duh

Jedina ha ha ha dobra fora??? Provjeri malo bolje???

U travnju ih je bilo 400-ak na HZZZ, ???

Jel ti to ozbiljno???

kikica

Recimo možeš otvorit pekaru npr. "Kruh je zakon"d.o.o u sklopu faksa ako postoji mogućnost ili u neposrednoj blizini i upravo redovite i najčešće mušterije bile bi ti studenti i profesori s našeg faksa čime bi tvoja firma bila neposredno ili izravno povezana s našim fakultetom :wink5::laughing:
Ocito nitko ne zna,ali nesto postoji...

kikica

Točno!!!ali osim županijskih i gradskih uprava,vjeruj mi ima još puno drugih firmi privatnih , manje ili više poznatih u kojima su plaće odlične,a zapošljavaju i upravne pravnike,a te firme nemaju nikakve veze sa nekakvom državnom,gradskom ili županijskom vlašću...evo neki dan sam čitao o firmi DM..ovi za kozmetiku..trgovci im imaju odlične plaće...a i oni moraju imat neku upravu pa i upravne pravnike,kaj misliš kolika je njihova plaća...evo,ovaj primjer sam uzeo bezveze...ali želio sam reći da primjećujem da puno ljudi na ovom forumu veže svoje buduće radno mjesto uz neka ministarstva,poglavarstva,sudove pa se bune kak nema posla,...ljudi... uprave postoje svugdje...privredi,gospodarstvu,trgovini,turizmu...kužiš kaj hoću reći...zašto bi ja morao radit u nekoj općini ak se naprimjer mogu zaposlit npr. u pošti ili u nekoj telekomunikacijskoj firmi koja nema veze sa nekakvom vlašću nego je skroz drukčiji sektor! Samo se treba znat prilagodit!
Da tocno i ja tako mislim ali samo ne znam da li zaposljavaju u svoje uprave nas upravne pravnike ili pak one sa srednjom upravnom ili neke trece da ih mogu manje platiti.

marbela

Osobno nisam čula da to postoji, no ako ti Sinke tako kažeš ja ti vjerujem. Svi upravnjaci koje poznajem rade negdje u upravi ili u školi. Vjerujem da ima nekih koji rade po firmama ali nije mi poznato. Ja se ipak nadam poslu u upravi! :unsure:

Dario_Zg

od mog prijatelja mama je zavrsila ovaj nas faks,radi u plivi u upravi...nemoram vam ni pricat koliku placu ima...zavrtilo bi vam se u glavi...dakle provjereno iz prve ruke..

gizmo

Ljudi, jel ima kakvih novosti što se tiče upisa stare titule u radnu knjižicu? Jel netko uspio u tom avanturističkom poduhvatu???

Bzzz

Ljudi, jel ima kakvih novosti što se tiče upisa stare titule u radnu knjižicu? Jel netko uspio u tom avanturističkom poduhvatu???
Da, ja sam prije 10 dana upisala u radnu knjižicu - upravni pravnik!!!

elois1

Imam pitanje. dal se nakon diplome trebam odmah prijavit na burzu odnosno koji je krajnji rok prijave ili to uopće nije obavezno i dal ima kakvih posljedica ako se ne prijavi na burzu? Unaprijed hvala puno na odgovoru.

mateja

.a znaci mi nemozemo ili bolje nemamo sta trazit nakon zavrsene trece godine...neki nastavak na politologiji ili mozda ekonomiji sta bi bile ove 2god.koje nam fale..

Žuža

.a znaci mi nemozemo ili bolje nemamo sta trazit nakon zavrsene trece godine...neki nastavak na politologiji ili mozda ekonomiji sta bi bile ove 2god.koje nam fale..
Točno!

lida

Postoji puno upravnih pravnika svugdje i rade dobre poslove zato nemojmo paničariti više nego što treba

Bzzz

Imam pitanje. dal se nakon diplome trebam odmah prijavit na burzu odnosno koji je krajnji rok prijave ili to uopće nije obavezno i dal ima kakvih posljedica ako se ne prijavi na burzu? Unaprijed hvala puno na odgovoru.
Posljedica nema, tvoje je pravo oćeš se prijavit ili ne...ako se prijaviš u roku od 30 dana od završetka onda imaš tzv. mjeru 1 koja je recimo poticaj poslodavcima da te zaposle jer oni od burze dobivaju određenu svotu što su te zaposlili i sl., zatim imaš pravo na besplatan pokaz, na tečajeve koji se upisuju u radnu knjižicu i koje ti financira burza, ako se obvežeš da ćeš tečaj pohađati...

katarina

bok, evo meni su ostala jos 2 ispita pa me zanima kada zavrsim da li tebam raditi kao pripravnik pa poloziti strucni ispit ili to ne vrijedi za nas posto je faks 3 god? nisam bas upucena pa ako netko zna nesto vise...hvala!

katarina

koliko dugo mi trebamo stazirati i gdje se objavljuju ti natjecaji za vjezbenike? da li treba prethodno ici na kakva testiranja da bi te primili ili? da li ima netko kakvih iskustava? da li nam se to placa ili traze uglavnom volontere?

Ksenija

I ja radim u upravi,
napredovanja uglavnom nema kao što je to ana2 napisala,
posao isti kao i dipl.iur. samo što su oni bolje plaćeni,
i mogu biti šefovi a mi ne.
Inače Katarina, nema volontiranja, malo uzmi sve ove silne zakone koje na ovom faksu moraš proučiti,
imaš vježbenički staž, i državni stručni ispit.
Prati natječaje na Zavodu, na internetu po pojedinim Ministarstvima, objave natječaja u "Narodnim novinama", možeš i preko interneta,
uglavnom svagdje gdje stigneš, i sretno.
Možeš osnovati pravnu osobu, registrirati je kod Trg.suda,
i sama odlučiti čime ćeš se baviti, dalje sve ovisi o tvom znanju, poduzetničkom duhu tržištu ili nečem drugom(npr.posredovanje u prodaji, kojekakve agencije, itd)...

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks