Dajte mi pliz objasnite kako je moguće biti redovan student kojem ministarstvo financira studij i iz toga mu proizlaze prava na zdravstveno osiguranje (+ pokaz, smještaj, itd.) i istodobno biti zaposlen, primati plaću i imati to isto pravo temeljem zaposlenja?
Da, ja stvarno ne razumijem kako je to moguće, i zato smatram da to nije moguće izvesti, jer redovan studij nije predviđen za osobe koje se nalaze u radnom odnosu i ostvaruju navedena prava na temelju radnog odnosa, jer nema smisla da država financira onu osobu koja si može "sama" financirati studij jer radi...
Tako da mislim da nije toliko bitno pitanje dolaska/nedolaska na predavanja, već je stvar u tome kako neka osoba može imati takav status, biti u radnom odnosu i primati plaću i ostvarivati prava na temelju toga, a istovremeno biti redovni student koji isto ostvaruje određena prava i ima drugačiji status..
Izvanredni studij je namijenjen onim osobama koje se nalaze u radnom odnosu, zato i nemaju prava (besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje, rad preko student servisa, iksica...), moje mišljenje je da to nema smisla, i da to nije baš izvedivo, ali prvenstveno je kriv naš fakultet koji nije organizirao to na bolji način, uzevši u obzir da taj studij nije postojao do sad i da su mogli očekivati da velika većina osoba koje su se prijavile su zaposlene...
Ali opet, možda sam i ja u krivu, možda nisam dovoljno informirana u vezi s tim, ali koliko znam i po iskustvu svoje starije sestre, ona je u stalnom radnom odnosu i nije mogla upisati redovni studij na jednom fakultetu, već je morala izvanredni, pa stvarno ne znam u čemu je caka...
Neka si ti pitao, da sutra dođemo sa pripremljenim pitanjima. očito ni Sanja ne zna točno sve informacije kad Lice mora prisustvovati upisima.
Mene zanima, ako upišem sada kao izvanredan svih 60 bodova i platim 7500, da li mogu u ovoj ak.god. dati npr 30bodova i onda u idućoj upisati ponovno drugih 30 sa prve+ novih 30 sa druge godine i to tako da tada platim samo tih novih 30ECTS-a a ne svih 60?
Zanima me i da li mi izvanredni možemo izaći već na ovaj rok u 11mj, s obzirom na to što je rekla kolegica martina_sk?
I da, zna li netko hoćemo li imati studomat? To se najavljivalo ali onda više nije bilo nikakvih vijesti.
Ako netko zna nešto od ovoga hvala mu, ako ne pitat ću sutra.
Ako si izvanredan student, uvijek plaćaš sve što prenosiš, odnosno ponovno upisuješ (iz prethodne godine) i upisuješ (iz naredne godine), znači ako upisuješ 30 bodova, to plaćaš, ako upisuješ 60 bodova, sve to plaćaš, za redovne je malo drugačije određeno od ove godine, ali za izvanredne, plaćaš koliko upisuješ. Jedino ne znam koliko vam je po bodu, ako vam je 7200 školarina, onda je 120 bod.
Možete, morate moć, to je pravilo, ne morate kao redovni čekati da se odslušuaju predavanja i da dobijete potpis.
Imati ćete ga