AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Državna uprava

ena!!

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Dali netko zna jos koji su problemi teritorijalnih i funkcionalnih upravnih sustava i zasto je vazna koordinacija u teritorijalnom upravnom sustavu

lily

pravilnike ne donosi vlada već ministar za ministarstva,državni tajnik za sred. drž ured,ravnatelj za drž upr. organ. i predstojnik za urede drž uprave u jed. podr. samouprave

tratincica

rezultati su u četvrtak navečer na onoj stranici gdje i uvije! jel zna netko šta je trebalo napisat u prvom pitanju???

Scooby-doo

rezultati su u četvrtak navečer na onoj stranici gdje i uvije! jel zna netko šta je trebalo napisat u prvom pitanju???
I ja se pridružujem kolegici vezano uz prvo pitanje grupe A!?
Pa kaj je tu trebalo odgovoriti, na šta se to konkretno odnosi?
Ne znam čak niti pitanje ponoviti!

Molim dobre i pametne duše ( a takvih je ovdje puno) ukoliko i sami ne znaju konkretno da napišu šta se njima činilo da treba odgovoriti pa nam to može eventualno biti orjentir za eventualni usmeni ( uz puno sreće).

Možda ostalima to pitanje i nije neku upitnik

poz

tratincica

ono prvo pitanje je bilo-zadaće javnog upravljanja! jel zna netko šta je to? (jesu to možda zadaci državne uprave)

neci

mislim da je odgovor da upravljanje sadrži 2 skupine zadaće : prva je usmjerena na ostvarenje ciljeva sustava, a druga služi održavanju samog sustava..
tak bar piše u pusićevoj knjizi pod podnaslovom zadaće javnog upravljanja ...

laminat

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Iskreno pitanja su bila katastrofa..Evo kojih se sjećam

1. Zadaće uprave,bilo je zadaće javnog upravljanja,a pod b) se ne sjećam..
2. Bilo je prvo kak predsjednik utječe na politiku Vlade,tak nekaj
b) nekaj u vezi užeg kabineta
3. a) klas.po sadržaju
b) klas.po instrumentima
4. a) Razlika između službenika i namještenika
b) Tko spada u rukovodeće službenike,i još je nekaj bilo u vezi rukovod.službenika,al se ne sjećam

5. a )Strukturno-org.aspekt,nabrojat mjere i objasnit
b) Funkcionalni aspekt- nabrojat mjere i objasnit

Dee

1 b. je bilo nešt na kojim se područjima posebno javljaju/provode zadaće javnog upravljanja...

Scooby-doo

mislim da je odgovor da upravljanje sadrži 2 skupine zadaće : prva je usmjerena na ostvarenje ciljeva sustava, a druga služi održavanju samog sustava..
tak bar piše u pusićevoj knjizi pod podnaslovom zadaće javnog upravljanja ...
Još jednom hvala na "tipu", no moram priznati da sam se jučer bacila na potragu u Pusićevoj knjizi i da praktički ništa više od toga što je kolega ili kolegica "neci" napisala/o u gornjem postu nisam ni našla. Pogotovo ne nešto što bi moglo upućivati na odgovor pod b u 1. pitanju ( kako god pitanje glasilo).
Kako mislim da bi se moglo desiti da baš po tome tupe na usmenom, obzirom da smo tu većinom zapeli, molim kolege koji su možda bili detaljnjiji i temeljitiji u zapažanju da nas ostale "prosvijetle".

Bilo bi dobro i zbog ostalih rokova otkriti misteriju ( bar za mene).
Možda sam trebala samo bolje čitati...

Ljubazno molim pomoć!

poz svima

maatejaa89

bok ljudi moze pomoc ? pitaju li centre vlade u V.B, Francuskoj itd. jer toga ima previse ,ili samo moramo znat za Hrvatsku objasnit vladu ?
i moze netko napisat pitanja sto su bila u drugoj grupi sad na ovom ispitnom roku 3.2 ? :)

Sonia

centar vlade kao takav u hr ne postoji. trebaš znati nabrojati samo kako se zovu u pojedinoj zemlji :wink5: i naravno definiciju i one funkcije

Leptiric_20

Još jednom hvala na "tipu", no moram priznati da sam se jučer bacila na potragu u Pusićevoj knjizi i da praktički ništa više od toga što je kolega ili kolegica "neci" napisala/o u gornjem postu nisam ni našla. Pogotovo ne nešto što bi moglo upućivati na odgovor pod b u 1. pitanju ( kako god pitanje glasilo).
Kako mislim da bi se moglo desiti da baš po tome tupe na usmenom, obzirom da smo tu većinom zapeli, molim kolege koji su možda bili detaljnjiji i temeljitiji u zapažanju da nas ostale "prosvijetle".

Bilo bi dobro i zbog ostalih rokova otkriti misteriju ( bar za mene).
Možda sam trebala samo bolje čitati...

Ljubazno molim pomoć!

poz svima
dok sam čitala taj dio našla sam da se spominje da se nalazi u području obrane, vanjski i unutarnji poslovi, pravosuđe financije, tako i unutar pet velikih skupina upravnih službi: gospodarskih, tehničkih, društvenih, komunalnih i informacionih!

joooooj el su baš takva pitanja morali stavit na ovaj rok!!:crying2:

Scooby-doo

dok sam čitala taj dio našla sma da se spominje da se nalazi u području obrane, vanjski i unutarnji poslovi, pravosuđe financije, tako i unutar pet velikih kupin aupravnih službi. gospodarskih, tehničkih, društvenih, komunalnih i informacionih!

joooooj el su baš takva pitanja morali stavit na ovaj rok!!:crying2:
Da, otprilike tako sam i isčitala, ali mi je ipak to prvo pitanje i dalje nekako nedefinirano i preopćenito...a možda samo kompliciram gdje ne treba jer ne znam kaj trebam znati!
I slažem se da su pitanja bila GROZNA! Pitam se čemu samo takvo kompliciranje. I ljudi koji su se dobro spremili su izašli s upitnicima iznad glave!
Koja je svrha takvom pristupu?

Uostalom sve ćemo vidjeti večeras...

Hvala Leptiriću!

Sretno svima!

selma

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Da li treba učiti iz onih nastavnih materijala Koprića sitno otisnute dijelove, kao što je lekcija Hrv.javna uprava ??

Kiki_p

Može neko reći od ovih koji su bili na usmenom u petak, 5.2.2010. tko ih je ispitivao?

Scooby-doo

probajte vidjet na konzultacijama, zadnji put je bilo prije usmenog

kak bilo jučer na usmenom kod kog se odgovaralo?
Veća skupina je odgovarala kod prof. Musa, a dvoje kod prof. Koprića.
Nemam informaciju kako je bilo kod prof. Musa, a kod prof. Koprića smo oboje položili. Dao nam je na uvid pismene da pogledamo kako smo napisali, a potom nas ispitivao potpuno neovisno o pogreškama iz testa...

poz

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks