AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

Javne politike u Hrvatskoj

Marinica

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Pozdrav :)
dal mi može netko reć tko je imao seminar iz ovog predmeta kakvi su zadaci, jesu strogi i tako to neke informacije.

Hvala

Silenius

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Kolege da li netko ima literaturu za ovaj ispit skeniranu ili slično da mi pošalje? Hvala unaprijed!!

pigetic

Pozdrav :)
dal mi može netko reć tko je imao seminar iz ovog predmeta kakvi su zadaci, jesu strogi i tako to neke informacije.

Hvala
U vezi seminara, kod prof. Žiljaka je stvarno super, tamo se kroz primjere obrađuje ono kaj se radi na samom kolegiju, više je interakcije, pričanja svih seminarista, komentiranja nekih tema aktualnih vezanih za gradivo itd. a i pomaže da se bolje shvati i zapamti gradivo za ispit.
Seminar nismo trebali pisati u onom klasičnom konceptu nego kao nekakav mali case study od par strana gdje bi primjenili ono što smo učili.

Antonija

kolege, da li je potrebno ići na predavanja iz ovog predmeta da bi se pristupilo kolokviju(redovni student)?

kristinap

Može li mi tko reći koju je literaturu profesor rekao?

Te da li izvanredni studenti mogu izaći na kolokvij i koji je uvjet?
Hvala.

antun

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Kolegice i kolege, ako nekog zanima u skriptarnici FPZ-a u Lepusicevoj je moguce nabaviti Hillov 'Proces stvaranja javnih politika' za simbolicnih 20kn. Akcija traje jos par dana.

pigetic

Ne treba vam cijeli Hill ljudi(ako ostane sve kao i prošle godine, isti profesor prvenstveno), ta knjiga je ultradosadna i profesor ne inzistira na svemu što je iz knjige kao obvezno gradivo. Tu se najlakše shvaća ako idete na predavanja i pišete si natuknice najbitnijih stvari i shvatite i razumijete gradivo. Naravno, nešto se treba i naučiti napamet ali barem 50% ispita nije reproduciranje nabubanog nego primjena na primjer, npr. zaokruži model evaluacije.
Mi smo tak na ovom studiju vrlo rijetko a možda i nikad učili, uvijek se reproducira zapamćeno(na pismenima posebno).

bett

Ovo je literatura;

Hill, M. (2010) Proces stvaranja javnih politika. Zagreb: Fakultet političkih znanosti.
Petak, Z. (2012) Europeizacija javnih politika u Hrvatskoj. U: Puljiz, V., Ravlić, S., Visković, V. (2012) Hrvatska i EU kako dalje? Zagreb: Centar za demokraciju i pravo Miko Tripalo. str. 17-41
Petek, A. (2012) Što su hrvatske javne politike? Političke analize 3(11):37-45
Žiljak, T. (2013) Dvije faze obrazovne politike u Hrvatskoj nakon 1990. godine. Andragoški glasnik, 1 (17)

Mislim da je spomenuo da će i izvanredni imati pravo izlaska na kolokvij, ali nije rekao koji su uvjeti za njih.

Antonija

a koji su uvjeti za izlazak redovnih na kolokvij? potpisuje se na predavanjima? tnx na odgovoru:)

bett

a koji su uvjeti za izlazak redovnih na kolokvij? potpisuje se na predavanjima? tnx na odgovoru:)
Da potpisujemo se, bitno je dolaziti na predavanja da bi se bolje razumjelo gradivo jer prof.dosta toga objasnjava na primjerima.
Prvi kolokvij je 20.04.

Antonija

Ja naŽalost ne mogu zbog posla :(
da potpisujemo se, bitno je dolaziti na predavanja da bi se bolje razumjelo gradivo jer prof.dosta toga objasnjava na primjerima.
Prvi kolokvij je 20.04.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks