AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Javno-privatno partnerstvo

Katarina J

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Nama su dale na uvid kolokvij i mislim da su ispravili sve, valjda će skoro objaviti

rekle su da ima samo 1 petica (sveukupno)

jelenko.wt

nadam se da ce ispit biti od srijede nadalje kako i pise u studomatu i da zbog tog jos ne objavljuju rezultate kolokvija :thinking:

mateja1009

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
I rekle su danas nama na seminaru da tko nije zadovoljan ocjenom dobivenom na kolokviju da može na usmenom odgovarati za više (sve gradivo)., i da je gospođa u referadi krivo upisala rok u studomatu, rok je zapravo 3.6., a ne 1.6., tako da će ispit biti vjerojatno u srijedu kod prof. Jasne, a kod prof. Tereze tek idući pon..
Dali se to odnosi samo na vas, ili... naime mi izvanredni seminaristi smo pisali u 3.mj i rečeno je da moramo na usmenom znat zakon i uredbu i nešto još malo knjige?

Katarina J

Dali se to odnosi samo na vas, ili... naime mi izvanredni seminaristi smo pisali u 3.mj i rečeno je da moramo na usmenom znat zakon i uredbu i nešto još malo knjige?
ne znam stvarno, mislim da bi se trebalo odnositi na sve

vlatkap

ja 03.06. u 9

molim vas odgovor na dva pitanja ako netko zna

1. 2 uvjeta pod kojima se može može mijenjati prvotni ugovor ( dva mehanizma izmjene projekta )
2. što je obvezan prilog ugovoru o JPP

ivera

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Ljudi, mene zanimaju odgovori na ova dva pitanja:
1. Pogrešne teze o JPP
2. Kriterij ugovora JPP

Zanemarite, nasla sam odg :)

Silenius

ja 03.06. u 9

molim vas odgovor na dva pitanja ako netko zna

1. 2 uvjeta pod kojima se može može mijenjati prvotni ugovor ( dva mehanizma izmjene projekta )
2. što je obvezan prilog ugovoru o JPP
Ja sam isto u 9,00.

odgovor pod 1. JPP kao nefiskalni instrument financiranja javnih interesa - str. 192.
2. za ovo nisam sigurna ali sam našla da je obvezni prilog ugovora - ugovor o ortaštvu, ako je riječ o statusnom modelu JPP - ako nije točno molim kolege ispravak!

Ivanka J

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Bila sam danas na ispitu iz Financiranja velikih gradova i pitala profu za sutrasnji ispit iz JPP-a.
Znaci, oni koji su polozili kolokvij za usmeni imaju SAMO Zakon o JPP i Uredbu.
Za ostale nemam pojma, vjerovatno svu literaturu...

Silenius

Bila sam u grupi u kojoj je ispitivala profesorica Rogić Lugarić i bila je više nego korektna. Svima je pomagala i mislim da nitko nije pao ispit. S obzirom da sam polagala ispit (bez izlaska na kolokvij) moja pitanja su bila
1. 2 temeljem karakteristike JPP-a
2. koje kriterije mora zadovoljiti projekt da bi se smatrao projektom JPP-a
3. kategorije JPP-a u SAD-u i nabrojiti sve tipove(i novi projekt i postojeće usluge)
4. koji tip JPP-a kod novih usluga je načešći i zašto 5. JPP po Zakonu - što je
5. rizici koje preuzima privatni partner
6. izmjene i dopune ugovora o JPP-u koje su to bitne promjene da bi se smatralo da je riječ o novom postupku predlaganja prijedloga postupka.
Mislim da sam sve navela - uglavnom pitanja se ponavljaju.
Svi oni koji su polagali samo Zakon i Uredbu su imali dosta pitanja npr: što Zakon o JPP-u uređuje, osnovna načela (javne nabave, zaštite javnog inetera i ekonomičnosti), prava i obveze javnog i privatnog partnera iz Zakona, sadržaj ugovora, dodaci ugovora, društvo posebne namjene, informacije o namjeri provedbe projekta, što prijedlog projekta mora sadržavati, čije mišljenje Agencija može tražiti - osim Ministarstva financija (lokalne jedinice i još nešto), ostali kriteriji u postupku odobravanja prijedloga projekta JPP-a itd. Uglavnom treba detaljno naučiti i Zakon i Uredbu ako ste polagali kolokvij. Eto, sretno svima!

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks