AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Komparativna javna uprava

Isa

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Zna li itko koji dan je na drugom roku stavljen usmeni ispit?
Komparativna javna uprava
4.4.2017.ispit, prijave u studomatu do 29.3.2017. 23:59 odjava do 1.4.2017. 23:59

Posljednje uređivanje:

anamarija5

kakva je đurman na usmenom?
meni je ona ok, pita konkretno pitanje, ne ide nešto pretjerano u detalje, pomogne..doduše ja sam bila kod nje na javnom menadžmentu ali nemam dojam da je loša/stroga itd...

također za sve buduće studente, ovaj ispit je definitivno najbolje riješiti preko kolokvija, položeni kolokviji oslobađaju vas usmenog i na prvom roku se ide na upis ocjene..a i nije jako težak za naučiti pa kad se prepolovi literatura na dva kolokvija, još je i lakše...
[DOUBLEPOST=1487595515,1487592511][/DOUBLEPOST]i još bi samo nadodala da je i seminar iz ovog predmeta super, ja sam ga htjela izbjeći i stavila sam ga na treće mjesto pri izboru seminara i kad sam ga dobila nisam bila oduševljena..sve do samog sastanka sa prof Marčetić gdje nam je dala slobodne ruke i da pišemo tj uspoređujemo tijelo u kojem radimo sa takvim tijelima u drugim zemljama koje si sami izaberemo..pisani rad na do 20str kako god želimo i kratka prezentacija pred kolegama studentima i seminar riješen bez frke :)

Mnjamnja

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Danas pitanja kod prof.Lalić

SLUŽ.SUSTAV EU , KO JE ZADUŽEN ZA ULJP U EU
KOORDINACIJA U NJEMAČKOJ,
SLUŽ.SUSTAV PREDSOCIJALISTIČI ZEMALJA
KOM.METODA ISTR. U SUVREM.SMISLU
PERFEK
REFORME U FRAN.
TERITORIJ.JEDIN. U FRAN.
SLUŽBENICI NJEM.
Reforme...sve...Njem.Fran.VB

Bilo nas je samo troje i skupa smo odg. to su pitanja kojih se sjećam od sve tri.
Prof.je super,pomaze potpitanjima,ali sve se mora više manje znati,s nas tri je prošla cijelo gradivo.

Isa

kada je ispit iz komparativne?
Draga kolegice, ovisi, ja sam bila jučer kod Đurman, moja jedna kolegic je u četvrtak kod Ive Lopužić a druga kod Marčetić, piše ti u studomatu. Ili poašlji prof. e maila pa zamoli da ti pogleda.
[DOUBLEPOST=1491386233,1491383801][/DOUBLEPOST]

Dojmovi kod Đurman, bile smo samo ja i još jedna kolegica, što me malo iznenadilo(kasnije nam je Đurman rekla da ih je dosta odustalo) pitanja su se vrtila oko reformi, lokalnih uređenja, centra vlade itd.... nema potrebe navoditi pitanja jer su sva već navedena... što se tiče učenja: nisam dugo učila, kojih 2 tjedna, a i ovaj ispit mi je bio jako zanimljiv pa je to presudilo što sam ga za razliku od nekih drugih upila kao spužva... sve u svemu ja i kolegica prošle za Đurman sve pohvale...sretno svima:)
[DOUBLEPOST=1494963406][/DOUBLEPOST]Poklanjam literaturu uvezanu, molim samo da mi se pošalje privatna poruka.

Afrodita

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Bile smo samo jedna kolegica i ja, kod prof. Lalić. Vrlo ugodan usmeni, prof. Lalić je jedna od najugodnijih i pristojnih prof. na našem studiju.

Pitanja:

1. Službenici u EU, kako se primaju, EPSO
2. Kvalitativna i kvantitativna metoda
3. Centar Vlade u Francuskoj, funkcije
4. Teritorijalna organizacija LS u Njemačkoj
5. Ekološki pristup

Poklanjam knjigu (podcrtana i obilježena pitanja s foruma), ako nekome treba neka mi se javi u pp.

calista

Jel istina da se obavezno mora dolazit na predavanje,da ne daju izaci na ispit jel tako rigorozno kako pise u obavjesti?

Žorža

Ove godine sam upisala specijalistički i trenutno sam malo zbunjena. U postovima sam vidjela da je za prvi kolokvij potrebno naučiti 1,2, i 4 poglavlje, a u info paketu 1,2 i 3. Da li netko zna što spada u prvi kolokvij, a što u drugi?
Da li u prvi spada VB, Njemačka ili Francuska. Ne znam što da učim.
Nadam se da će netko odgovoriti. Hvala

mape5

Super Moderator
Jel istina da se obavezno mora dolazit na predavanje,da ne daju izaci na ispit jel tako rigorozno kako pise u obavjesti?
ako pažljivo čitamo, obveznost predavanja se odnosi samo na povlasticu pisanja kolokvija. Na ispit se može izaći nakon odslušanih predavanja.
[DOUBLEPOST=1508748152,1508747894][/DOUBLEPOST]
ako pažljivo čitamo, obveznost predavanja se odnosi samo na povlasticu pisanja kolokvija. Na ispit se može izaći nakon odslušanih predavanja.
Ove godine sam upisala specijalistički i trenutno sam malo zbunjena. U postovima sam vidjela da je za prvi kolokvij potrebno naučiti 1,2, i 4 poglavlje, a u info paketu 1,2 i 3. Da li netko zna što spada u prvi kolokvij, a što u drugi?
Da li u prvi spada VB, Njemačka ili Francuska. Ne znam što da učim.
Nadam se da će netko odgovoriti. Hvala
ako nisi bila na predavanjim za redovne, , za izvanredne je tek 10.11. prvo predavanje, mislim da bi se trebalo držati onog što je navedeno u info paketu...

Slavica

Pitanja kolokvij 22.11. grupa a
1. a) Komparativna javna uprava u prvim desetljećima nakon Drugog svjetskog rata
b) Suvremeni razvoj komparativne javne uprave
2. a) Objasni izbor metode istraživanja
b) Kompariranje malog broja zemalja
3. a) Predsocijalističko i socijalističko razdoblje tranzicijskih zemalja
b) Plaće na temelju izvršenja - Preference related pay
4. a) Vestimnsterski sustav što podrazumijeva
b) Politička odgovornost uprave
5. a) Obilježja službeničkog sustava VB
b) Sustav primanja u službu - VB

Rezultati će biti ili u utorak poslije podne ili u srijedu prije podne na interet stranicama..

mape5

Super Moderator
rezultati kolokvija će biti idući tjedan oko srijede.

a sad malo o pitanjima. Mislim da je B grupa bila lakša od A grupe. Ko se sjeća pitanja bilo bi dobro da ih stavi ovdje. Smatram da su pitanja bila onak, dosta teška.

A grupa bi bila:
1. komparativna javna uprava u prvim desetljećima nakon drugog svjetskog rata
2. suvremeni razvoj komparativne javne uprave
3. politička odgovornost UK
4. PRP
5. temeljne vrste dizajna fokusiranog komparativnog istraživanja (kompariranje malog broja zemalja) tak nekak

ja u šoku nemrem se više sjetiti :)

Žorža

1. a) Komparativna javna uprava u prvim desetljećima nakon Drugog svjetskog rata

Rezultati će biti ili u utorak poslije podne ili u srijedu prije podne na interet stranicama..
Hvala Slavice
[DOUBLEPOST=1511351014,1511350906][/DOUBLEPOST]

Hvala Slavice

JBlazek13

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
ja sam bila B grupa, i stvarno kad gledam A, ovo je koma..ja za pola toga ne bi znala kaj trebam napisat. uglavnom naša pitanja:
1.a) Svrha komparativnog istraživanja
b) Navesti tipove studije slučaja i primjer za svaki
2.a) Navesti teorijske pristupe
b) Objasniti ekološki pristup
3.a) Teritorijalno ustrojstvo VB nakon političke devolucije
b) Specifičnosti lokalne samouprave u VB
4.a) PFI
b) Objasniti pojam objedinjene uprave
5.a) Razlika u shvaćanju javne funkcije u anglosaksonskim i zapadnoeuropskim zemljama
b) Osoblje u EU

Ako sam nešto krivo napisala, nek me netko ispravi.

Žorža

ja sam bila B grupa, i stvarno kad gledam A, ovo je koma..ja za pola toga ne bi znala kaj trebam napisat. uglavnom naša pitanja:
4.a) PFI
5.a) Razlika u shvaćanju javne funkcije u anglosaksonskim i zapadnoeuropskim zemljama
b) Osoblje u EU

Nisi. To su bila upravo ta pitanja. Meni su lakša pitanja grupe A i naravno da sam ja bila B. Mislim da bi u grupi A sve odgovorila dok u svojoj grupi nisam znala 2 sigurno.
[DOUBLEPOST=1511361941,1511358174][/DOUBLEPOST]
4.a) PFI
b) Osoblje u EU

Nisi. To su bila upravo ta pitanja. Meni su lakša pitanja grupe A i naravno da sam ja bila B. Mislim da bi u grupi A sve odgovorila dok u svojoj grupi nisam znala 2 sigurno.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks