AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Lokalna samouprava

DejooDee

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Moji odgovori, ne znam jel dobro:
1. anarho - marksistička koncepcija
2. francuski model, zahtjeve sam nabrojala i objasnila na navedenom primjeru
3. enumeracija , germanska tradicija

marijapd

Moji odgovori, ne znam jel dobro:
1. anarho - marksistička koncepcija
2. francuski model, zahtjeve sam nabrojala i objasnila na navedenom primjeru
3. enumeracija , germanska tradicija
Ja sam na 1. odgovorila s koncepcijom političke decentralizacije, a odgovori pod 2. i 3. su nam isti.

DejooDee

Pozdrav, ne mogu naći literaturu za drugi kolokvij :) ima netko spremljeno? :)
[/QUOTE

Pise na merlinu.

Drugi kolokvij održat će se 28. svibnja. O točnom terminu održavanja kolokvija studenti će biti pravovremeno obaviješteni.

Literatura za drugi kolokvij:
  • Koprić I., Marčetić G., Musa A., Đulabić V., Lalić Novak G.; Upravna znanost - Javna uprava u suvremenom europskom kontekstu; Zagreb: Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu (2014), str. 288-318 (poglavlja: 7.4., 7.4., 7.6.)
  • Koprić, Ivan; Suvremeni trendovi u razvoju lokalne samouprave i hrvatska lokalna i regionalna samouprava. U: Europeizacija hrvatske lokalne samouprave (ur. Ivan Koprić); Institut za javnu upravu (2018), str. 1-47
  • Koprić, I. et al.; Javna uprava - nastavni materijali; Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Društveno veleučilište u Zagrebu (2006), str. 299-319.
  • Zakon o Gradu Zagrebu, NN 62/01, 125/08, 36/09, 119/14, 98/19, 144/20, čl. 1-21
  • Zakon o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, NN 33/01, 60/01, 129/05, 109/07, 125/08, 36/09, 36/09, 150/11, 144/12, 19/13, 137/15, 123/17, 98/19, 144/20

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks