AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

Lokalna samouprava

zoks3

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
knjiga, zakoni, i Koprićeva skripta...sve to dobro, al dobro i detaljno proradit.za usmeni zankone pojačano...ispit nije šala

martina_sk

Administrator
šta je najvažnije da se zna kod regionalizma, dal je dovoljno ono iz knjige?
naravno. koliko se sjećam ima nekoliko stranica koje je koprić napisao i to treba skoro sve znati, i ima cijelo poglavlje koje je napisao đulabić i iz toga treba znati nekoliko pitanja, sad se više ne sjećam koja.

Andreja

šta je najvažnije da se zna kod regionalizma, dal je dovoljno ono iz knjige?
ja sam naučila što je regionalizam, što je regionalna samouprava, onda nabrojati one dokumente i o svakom sam po jednu rečenicu naučila, al na kraju pitanje iz regionalizma nisam imala niti na pismenom niti na usmenom ;)

xxxx

Ljudi da li mi netko može odgovoriti na ovo pitanje:
navedi i objasni koncepcije kod nas poslije osamostaljenja???
Hvala unaprijed!

martina_sk

Administrator
Hvala unaprijed!
nemam sad skriptu pa ti ne mogu točno reći, ali se sjećam da se to nalazi u koprićevoj skripti na početku kod koncepcija, to je zadnja koncepcija.

xxxx

nemam sad skriptu pa ti ne mogu točno reći, ali se sjećam da se to nalazi u koprićevoj skripti na početku kod koncepcija, to je zadnja koncepcija.
Da,to znam,to sam vidjela u koprićevoj skripti,ali nema opisano to za Hrvatsku...Samo je nabrojano koje su koncepcije od koje do koje godine.Mislim gledala sam u knjizi to,ali nigdje ne mogu naći što točni reći,pa sam mislila da netko zna:)Usput,čitala sam tvoj post iz čega si učila,da li je dovoljno te koncepcije i zahtjeve iz knjige,koprićeva skripta,zakoni i povelja?Ne moram li striktno iz knjige učiti???Hvala unaprijed!

pepi

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Hvala unaprijed!
Koncepcije o ulozi lokalnih jedinica u Hrvatskoj

- marksistička koncepcija komune – do 1990.
- koncepcija upravne decentralizacije s nekim elementima samouprave – 1992-2000. (sustav lokalne samouprave i uprave)
- koncepcija političke decentralizacije i načelo supsidijarnosti – 2001-2003.
- 2004. → recentralizacija ili decentralizacija?

xxxx

Koncepcije o ulozi lokalnih jedinica u Hrvatskoj

- marksistička koncepcija komune – do 1990.
- koncepcija upravne decentralizacije s nekim elementima samouprave – 1992-2000. (sustav lokalne samouprave i uprave)
- koncepcija političke decentralizacije i načelo supsidijarnosti – 2001-2003.
- 2004. → recentralizacija ili decentralizacija?
Hvala ti,to sam i ja našla,ali sad to pojasniti malo teže:)Mislila sam da netko možda zna nešto više o tome...Ipak puno hvala...

martina_sk

Administrator
znči ona isto ima preko sebe lokalnu
koliko ja znam (vidjela sam na forumu unazad neka 2-3 godine) ona nikad nije pitala lokalnu. a bilo tko s katedre za upravnu znanost može bit mentor za bilo koji kolegij s upravne znanosti, nema veze s tim da li ga predaje ili ispituje.

Da,to znam,to sam vidjela u koprićevoj skripti,ali nema opisano to za Hrvatsku...Samo je nabrojano koje su koncepcije od koje do koje godine.Mislim gledala sam u knjizi to,ali nigdje ne mogu naći što točni reći,pa sam mislila da netko zna:)Usput,čitala sam tvoj post iz čega si učila,da li je dovoljno te koncepcije i zahtjeve iz knjige,koprićeva skripta,zakoni i povelja?Ne moram li striktno iz knjige učiti???Hvala unaprijed!
detaljnije ti ni ja nisam učila. možeš lako stvoriti rečenicu od toga, samo nabrajaš i to je dovoljno za to pitanje.
meni je bilo dovoljno i ja sam to preporučila, a ti sad vidi :) naravno da je uvijek najbolje iz knjige učiti, ali u ovom slučaju se neke stvari malo razlikuju u knjizi i koprićevoj skripti, a ja sam se više ravnala po njegovoj skripti jer ipak je čovjek glavni na katedri i ne bi ju pisao da misli da je knjiga točna ili dovoljna.

xxxx

detaljnije ti ni ja nisam učila. možeš lako stvoriti rečenicu od toga, samo nabrajaš i to je dovoljno za to pitanje.
meni je bilo dovoljno i ja sam to preporučila, a ti sad vidi :) naravno da je uvijek najbolje iz knjige učiti, ali u ovom slučaju se neke stvari malo razlikuju u knjizi i koprićevoj skripti, a ja sam se više ravnala po njegovoj skripti jer ipak je čovjek glavni na katedri i ne bi ju pisao da misli da je knjiga točna ili dovoljna.[/QUOTE]

Ma da i ja se se ravnam po njegovoj skripti,dopunjavam iz knjige,što mi je manje napisano...Ništa,snaći ću se onda,hvala puno još jednom:);)

Dajte ljudi pojasnite još nešto...Znači mi trebamo znati Koprićevu skriptu uz zakone i eur. povelju,e sad ja sam Koprićevu skriptu nadopunjaval iz knjige,čisto da mogu nešto vše napisati o tome,a sad vidim da ima dosta pitanja koja uopće se ne pojavljuju u toj njegovoj skripti npr.regionalizam,metropolizacija,... a na ispitu se pojavljuju,znači u pravilu mi prvo trebamo proći knjigu,pa tek njegovu skriptu pogledati,zar ne???Ja sam mislila da njegova skripta u pravilu nas bazira na bitne stvari iz knjige,ali vidim da nije tako...

Afrodita

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Dajte ljudi pojasnite još nešto...Znači mi trebamo znati Koprićevu skriptu uz zakone i eur. povelju,e sad ja sam Koprićevu skriptu nadopunjaval iz knjige,čisto da mogu nešto vše napisati o tome,a sad vidim da ima dosta pitanja koja uopće se ne pojavljuju u toj njegovoj skripti npr.regionalizam,metropolizacija,... a na ispitu se pojavljuju,znači u pravilu mi prvo trebamo proći knjigu,pa tek njegovu skriptu pogledati,zar ne???Ja sam mislila da njegova skripta u pravilu nas bazira na bitne stvari iz knjige,ali vidim da nije tako...

Naravno da nije tako. Knjiga je sastavni dio litarature i ona se mora naučiti. Ta skripta nije nikakakav sažetak knjige, jer dosta toga nema iz knjige, a u knjizi pak nema nekih stvari koje su u skripti. Zato paralelno učiti i jedno i drugo.

xxxx

Naravno da nije tako. Knjiga je sastavni dio litarature i ona se mora naučiti. Ta skripta nije nikakakav sažetak knjige, jer dosta toga nema iz knjige, a u knjizi pak nema nekih stvari koje su u skripti. Zato paralelno učiti i jedno i drugo.
Hvala ti puno,ma kada dosta ljudi različito priča.Ali sad mi je jasno :)

chuchi

ako nekoga zanima, imam rukom pisanu skriptu (čitko i jasno), nije velika... obuhvaća sve zakone,knjige i koprićevu skriptu... voljna sam ju dijeliti dalje, stavila bih ju na skriptarnicu, ali ne da mi se skenirati... možda i budem :) i tak imam viška vremena... ako netko želi- inbox :)

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks