AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

Lokalna samouprava

Anuška

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
ako nekoga zanima, imam rukom pisanu skriptu (čitko i jasno), nije velika... obuhvaća sve zakone,knjige i koprićevu skriptu... voljna sam ju dijeliti dalje, stavila bih ju na skriptarnicu, ali ne da mi se skenirati... možda i budem i tak imam viška vremena... ako netko želi- inbox

muholovac

pozd,spremam lokalnu sad za dr.mj. ugl, buni me dosta skripta i knjiga, krenem po skripti i neke djelove uopće ne nalazim u knjizi, krenem po knjizi onda toga nema u skripti. po čemu da učim na kraju? izašla sam jedanput na ispit i pala a učila sam po knjizi, kak je to moguće? šta nije knjiga uvijek bolja od neke skripte(imam onu Koprićevu al me natuknice užasavaju, draža mi je knj. di ima i neko objašnjenje uz to.)
plz, dajte neki savjet :)

xxxx

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
pozd,spremam lokalnu sad za dr.mj. ugl, buni me dosta skripta i knjiga, krenem po skripti i neke djelove uopće ne nalazim u knjizi, krenem po knjizi onda toga nema u skripti. po čemu da učim na kraju? izašla sam jedanput na ispit i pala a učila sam po knjizi, kak je to moguće? šta nije knjiga uvijek bolja od neke skripte(imam onu Koprićevu al me natuknice užasavaju, draža mi je knj. di ima i neko objašnjenje uz to.)
plz, dajte neki savjet :)
Ovako...Za ovaj predmet je zaista komplicirana ta sva literatura,malo ovog malo onog,da poludiš...Koprićevu skriptu moraš znati,jer uza sve tebi ne tako drage natuknice,ima stvari kojih nema u knjizi i zato se ona mora proći,,,Ja sam uzela tu Koprićevu skriptu i nadopunila je sa onim iz knjige,što u skripti nema i uz to još zakone...To je po meni jedino logično :) Jer ta Koprićeva nije data na izbor ŽELIŠ ili NE ŽELIŠ,već TREBAŠ!Jest sve to komplicirano,ali što da ti kažem:)Ja sad izlazim prvi put u 2.mjesecu i mućila me ta literatura dosta,pa sam se raspitivala...

rijekaboy

a gdje ste vi skinuli tu skriptu, jel to ono u skriptarnici što piše da je preuzeto sa stranice dvz., ako nije onda sam u problemima! :blush:

xxxx

a gdje ste vi skinuli tu skriptu, jel to ono u skriptarnici što piše da je preuzeto sa stranice dvz., ako nije onda sam u problemima! :blush:
Točnije,piše preuzeto sa Katedre za upravnu znanost,piše NACRT SKRIPTE, I.KOPRIĆ...

5ra

1. Grupa autora (2006) Javna uprava: nastavni materijali. Zagreb: Društveno veleučilište i Pravni fakultet. Poglavlje VIII : Lokalna samouprava (str. 169-324)
2. Bilješke s predavanja (www.pravo.hr)
3. Propisi:
a) Ustav Republike Hrvatske, Narodne novine 85/10 - pročišćeni tekst (čl. 4, 93, 133-138).
b) Europska povelja o lokalnoj samoupravi, NN-Međunarodni ugovori 14/97, 4/08.
c) Zakon o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, Narodne novine 33/01, 60/01, 106/03, 129/05, 109/07, 125/08, 36/09
d) Zakon o Gradu Zagrebu, Narodne novine 62/01,125/08, 36/09.

ZET

1. koristi od političke decentralizacije
2. elementi lokalne autonomije, nabroji, objasni
3. stupnjevanje, dobre i lose strane, na koji se način se sustav integrira
4. kako je stupnjevanje rješeno u hrvatskoj(obrazloži odgovor)
5. sto je emuneracija, prednosti i nedostatci
6. kojom metodom je ureden djelokug lokalnih jedinica u Hrvatskoj (obrazlozi svoj odgovor)
7. institucije neposrednog odlucivanja gradana u svijetu i u hrvatskoj
8.
9. pravna zastita u slucaju raspustanja lokalnog predstavničkog tijela
10. kada vlada imenuje povjerenika i koje su mu ovlasti

nek mi neko nadopuni 8.pitanje..

Nirvana

jel netko zna odgovor na pitanje na koji se način sustav integrira i kako je stupnjevanje riješeno u Hrvatskoj???

rijekaboy

1. koristi od političke decentralizacije
2. elementi lokalne autonomije, nabroji, objasni
3. stupnjevanje, dobre i lose strane, na koji se način se sustav integrira
4. kako je stupnjevanje rješeno u hrvatskoj(obrazloži odgovor)
5. sto je emuneracija, prednosti i nedostatci
6. kojom metodom je ureden djelokug lokalnih jedinica u Hrvatskoj (obrazlozi svoj odgovor)
7. institucije neposrednog odlucivanja gradana u svijetu i u hrvatskoj
8.
9. pravna zastita u slucaju raspustanja lokalnog predstavničkog tijela
10. kada vlada imenuje povjerenika i koje su mu ovlasti

nek mi neko nadopuni 8.pitanje..
8. institucije neposrednog sudjelovanja građana u svijetu i u hrvatskoj.
kad su rekli da će biti rezultati, nisam vidio!?

rijekaboy

zna li netko koja je pravna zaštita u slučaju da vlada razrješi predstavničko tijelo, dal je to ustavna tužba radi zaštite prava na lok. i pod. samoupravu, i da li je kod pitanja ovlasti povjerenika dovoljno reći predstavničke i izvršne?

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks