AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

Nauka o javnoj upravi I.

minny

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Jel ima sljedeći utorak predavanja za redovne iz nauke 1, znam da sutra nema, zbog ispita ?

karla1818

1. glavni instrumenti kojima se postizu uskladujuci ucinci u javnoj upravi
2. interesna i strucno tehnicka pravila
3.funkcionalna i interesna autonomija
4.asocijativni upravni sustav i glavni problem njihov
5. horizontalni smjer diferencijacije tj.dvije skupine upravnih resora
6. dva temeljna uzroka kod vertikalne diferencijacije
7. birokratska vlast
8. kako nastaje birokratska vlast
9. decentralizacija i tri oblika
10. profesionalna odgovornost i na cemu se temelji

teodora

To i mene zanima :/ ako ima koja dobra dusa da nam pomogne....
da li pita ono sto nismo znali na ispitu i sto joj je najbitnije

fakin

Super Moderator
općenito profesori na ovoj katedri na usmenom vole pitati ili ono što niste znali ili nešto slično tome ili iz te lekcije...

ivapravo00

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
profesionalna odgovornost i na ćemu se temelji
profesionalna odgovornost i zašto je dvostruka
odgovornost za učinak i šta pogoduje razvitku toga novije doba

da li treba u širinu ili samo kratko odgovoriti

Nerea

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
profesionalna odgovornost i na ćemu se temelji
profesionalna odgovornost i zašto je dvostruka
odgovornost za učinak i šta pogoduje razvitku toga novije doba

da li treba u širinu ili samo kratko odgovoriti
odgovoriti samo ono što te pita u pitanju, ništa više

kb2812

Pazite kad vam pise da nesto nabrojite npr meni je bilo nabrojat 5 instrumenata pravne odgovornosti a u knjizi ih je nabrojano 7- kolegica je dobila 1 bod jer je napisala 5(toliko se i trazilo), a ja 2 boda jer sam napisala svih 7

nijo

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Ne želim da zvuči kao da omalovažavam nekog jer zapravo i ne znam što me čeka ali koji je problem s ovim kolegijem? Strogoća profesora? Jer mi se čini da je u literaturi sve dobro pojašnjeno a na stranicama fakulteta piše da je za ispit potrebno naučiti 70-ak str.....Sad me tek strah....

minnie92

vidjela sam na prethodnim stranicama pitanja s proslih rokova, medu njima je bilo: 'razlika izmedu klasicne drzavne uprave i javnih sluzbi', pa me zanima gdje je to u knjizi uopce?

Vuco10

vidjela sam na prethodnim stranicama pitanja s proslih rokova, medu njima je bilo: 'razlika izmedu klasicne drzavne uprave i javnih sluzbi', pa me zanima gdje je to u knjizi uopce?
O drzavnoj upravi imas odmah na pocetku na str.3 a o javnim sluzbama na str.7 ali mozda bi najbolji odgovor po meni bio onaj gdje je lekcija o horizontalnoj diferencijaciji gdje pise sto obuhvaca klasicnu drzavnu upravu a to su pravosudje, financije, obrana, vanjski i unutarnji poslovi a u tim resorima drzava djeluje u svojoj izvornoj ulozi kao vlast odnosno kao nositelj fizicke prinude u zajednici, a sto se tice javnih sluzbi u njima se drzava javlja kao nositelj drustveno korisnih poslova i svoje djelovanje ne temelji na prinudi, to su poslovi koji su u javnom interesu( vise na str.33)

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks