Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
2.2. i 16.2.ne mogu do studomata,zato pitam može li mi neko navesti rokove iz nauke 1 u 2.mjesecu.
hvala na opseznom odgovoru, proucit cu to sad kad znam gdje trebam gledatiO drzavnoj upravi imas odmah na pocetku na str.3 a o javnim sluzbama na str.7 ali mozda bi najbolji odgovor po meni bio onaj gdje je lekcija o horizontalnoj diferencijaciji gdje pise sto obuhvaca klasicnu drzavnu upravu a to su pravosudje, financije, obrana, vanjski i unutarnji poslovi a u tim resorima drzava djeluje u svojoj izvornoj ulozi kao vlast odnosno kao nositelj fizicke prinude u zajednici, a sto se tice javnih sluzbi u njima se drzava javlja kao nositelj drustveno korisnih poslova i svoje djelovanje ne temelji na prinudi, to su poslovi koji su u javnom interesu( vise na str.33)
zato sto se temeljna djelatnost ne prekida, odvija se relativno i upravljanje se odvija stalno prilagodujuci svoje upravljacke funkcije dinamici djelatnosti kojom se upravlja.QUOTE="Kendje Ind, post: 90275, member: 7647"]2. Zasto je upravljanje kontinuirano i adaptibilno?
Molim vas ak netko zna da mi napise termin odrzavanja ispita i u kojoj dvorani? Uvod u proucavanje uprave 1. koji se odrzava 2.2.'15? Hvala
ispit ima 10 pitanja, pise se 35 ili 40 min, nisam sigurna tocno koliko. usmeni je u cetvrtak ili petak, ovisi koliko nas bude, prode itdhvala, vidjela sam , znas mozda ako si vec bila na tom ispitu kakav je tip ispita ,pise se puni sat, i ako se prodje tad je i usmeni iduci dan ili? I koliko se prije treba doci ? oprosti na zamaranju, ali to mi je prvi puta pa ..
pa usmeni je u gundulicevoj ili u cirilometodskoj, ovisi kod koga si. nije nuzno ujutro, moze biti i popodne. ulazi po troje, osim na komisiji - svatko sam.a ujutro je isto usmeni u Gundulicevoj, i vise ih odgovara ili po jedan ulaze?
Moj bi odgovor bio sljedeci:koje su karakteristike javnog upravljanja?
hvala na odgovoru. mene to zbunjuje jer sam pala na usmenom na pitanju sto je javno upravljanje i sto dalje jos imamo. glupo pitanje, odg sam za javno upravljanje a ovaj dio me skroz zbunio i to je automatski bilo netocno.Moj bi odgovor bio sljedeci:
U svakoj upravnoj organizaciji postoji neka temeljna djelatnost kojom se upravlja.
Upravljanje u javnoj upravi odvija se kontinuirano te mora biti adaptibilno i dinamicno.
Mora se prilagoditi prirodi temeljne djelatnosti kojom se upravlja.
Znatno je manji prostor autonomnih odluka u upravljanju upravnim org.
U javnom upravljanju se vise paznje mora posvetiti pravnim pravilima jer je djelovanje javne uprave usmjereno na postizanje rezultata za zajednicu.
Evo ja bi tako odgovorio, iako je pitanje totalno glupo i zbunjujuce, cak mozda nije samo pitanje kolko je glupo napisano u knjizi umjesto da sve stave na hrpu treba izvlaciti iz onog teksta. Uzas.
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.