Prof. Milas Klarić je super..nemam riječi sluša...prekine te ak vidi da znaš...prijeđe na drugo pitanje..ispravi te ak neš nisi baš točno rekao...ugl. ak vidi da kužiš sve će bit ok...
moze pitanja ???
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
Prof. Milas Klarić je super..nemam riječi sluša...prekine te ak vidi da znaš...prijeđe na drugo pitanje..ispravi te ak neš nisi baš točno rekao...ugl. ak vidi da kužiš sve će bit ok...
Je, meni je trebalo isto tako otprilike 5-6 dana, ali neka bude stvarno intenzivno :zubo: Tipa po par sati na dan, proći cijelu skriptu barem jednom itd.da li je dovoljno učiti 5 dana intezivno i proći ispit!!!
Može li mi molim vas reć koje su te promjene bile...tražim po forumu i svi govore različito...stvarno bi vam bila zahvalna kad bi mi to napisali jer ću poludit :///
To možeš i svojim riječima. Nema neke velike znanosti. Dakle, osnovna je razlike da je BRAK sklopljen između neudane žene i neoženjenog muškarca pred matičarem ili ispred predstavnika vjerske zajednica s kojima RH ima uređene pravne odnose uz prethodno dopuštenje matičara. Dopuštenje matičara je nužno jer on ima zakonsko pravo i obvezu utvrditi eentualno postojanje bračnih smetnji.koja je razlika između braka i bračne zajednice?
Dovoljno ti nabrojiti ove četiri najveće u HR, dakle: Katoličkom crkvom, Srpskom pravoslavnom crkvom (mislim da je to jedina pravoslavna crkva s kojom ima uređene odnose), zatim Islamskom zajednicom i Židovskom općinom.s kojim vjerskim zajednicama RH ima sređene pravne odnose?
imam i ja pitanja,ali 2...
koja je razlika između braka i bračne zajednice?
i s kojim vjerskim zajednicama RH ima sređene pravne odnose?
Nije jedina, još su tu i makedonska i bugarska.Dovoljno ti nabrojiti ove četiri najveće u HR, dakle: Katoličkom crkvom, Srpskom pravoslavnom crkvom (mislim da je to jedina pravoslavna crkva s kojom ima uređene odnose), zatim Islamskom zajednicom i Židovskom općinom.
To nisu sve s kojima imamo uređene pravne odnose ali nije ni bitno, mislim da nijedna prof. ne traži da joj netko izvergla svih 10-ak koliko ih ima... Iako sam ih ja nadobudna bila naučila za svaki slučaj, hahasa srpskom pravoslavnom crkvom,evangelistickom i islamskom zajednicom
pa nikad nisu ni trebala biti prisutna oba roditelja ako je par vjenčan. pogotovo nikad nije bila prisutna majka. bile su mahom doma i vidale rane, a tate su radile ostatak. :tongue2:Zakon također donosi odredbu prema kojoj, kod upisa djeteta, ne trebaju oba roditelja biti prisutna kod matičara, nego se matičaru samo treba donijeti medicinska dokumentacija koja potvrđuje tko je djetetova majka. Skraćuje se rok prijave osobnog imena djeteta na 30 dana od rođenja jer se pokazalo da je rok od dva mjeseca predug.
http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/215792/Rodni-listovi-smiju-biti-stariji-od-sest-mjeseci.html
Correct. Novi uvjeti upisa, koliko sam se raspitao, odnose se na roditelje bez "reguliranog bračnog stanja". Ali nemoj me držati za riječ. Jer ako su roditelju u braku, matičar je upisivao očinstvo na temelju vjenčanog lista prema zakonskoj odredbi presumpcije očinstva. Zar ne? Tako da otac nije ni trebao izjavljivati očinstvo.pa nikad nisu ni trebala biti prisutna oba roditelja ako je par vjenčan.
Nisam ih kupovala jer nije bilo potrebe ali sigurno imaju, kao i sve ostale naše knjige.Dali se knjige mogu kupiti u onoj fotokopiraoni u Masarikovoj??
I da, dali još uvijek vrijede ovi brojevi zakona koje moramo znati?
Obiteljski zakon , Narodne novine br. 116/2003.
Zakon o državnim maticama, Narodne novine br. 96/1993.
Zakon o osobnom imenu, narodne novine br. 69/1992.
?
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.