AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

Obiteljsko pravo s matičarstvom

bojana_kc

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Ma nije, meni je lakše iz knjige, neda mi se svaku rečenicu napamet iz skripte, ovako bar znam o čemu se radi kad ima i za pročitati dosta, a i u skriptama ima grešaka

Tončica

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
u skripti nadopuni iz obiteljskog zakona posredovanje prije razvoda, posvojenje i skrbništvo (znači postupak posredovanja, dobne granice za posvojenje, vrste skrbnika itd... govorim ti samo neke dijelove, kada usporediš skriptu sa zakonom bit će ti jasno što treba nadopuniti). zakon o osobnom imenu i državnim maticama pročitaj. sve ostalo možeš naučiti iz skripte.

almah

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
1. Hrabar, D.; Korać, A.: Obiteljsko pravo s matičarstvom, Narodne novine, Zagreb, 2003.
2. Alinčić, M.; Hrabar, D.; Jakovac-Lozić, D.; Korać Graovac, A.: Obiteljsko pravo, Narodne novine, Zagreb, 2007. (odgovarajući statusni dijelovi)
jel netko zna koji su to dijelovi koje trebamo znati?? i ova prva knjiga tu cijelu moramo znat ili???

~crystal~

Kolege, imam par pitanja i bila bi zahvalna na odgovorima:)

1. kako se štiti tajnost posvojenja?
2. Koje su prepreke na strani djeteta u sporu?
3.Obiteljski status djeteta?
4.temeljna djetetova prava?

ninaxd

Molila bih nekoga da ak moze da mi napiše sve o postupku posredovanja, jer nemam knjigu, a toga nema u skripti.

~crystal~

Objavili su popis rasporeda za ispit! Mene nema na popisu a prijavila sam ga! Kome da se obratim???
Ovo mi se još nije dogodilo! :S
Molim pomoć

almah

bracni sporovi su ponistaj, razvod i utvrđivanje dali brak postoji ili ne, sta treba znat za to utvrđivanje dali brak postoji ili ne?
i bracni status djeteta?

tamchika

Izlazim u utorak na državnu upravu koja mi je komisijski ispit i uzet će mi index a par sati kasnije imam obiteljsko , pa ne znam hoće li me htjet pitat bez indexa i čuvat mi ocijenu ://

almah

jel netko zna dal moramo znat ove izmjene zakona o osobnom imenu, i izmjene zakona o državnim maticama? dali su oni stupili na snagu ili?

Dolla

Miss Gates
jel netko zna dal moramo znat ove izmjene zakona o osobnom imenu, i izmjene zakona o državnim maticama? dali su oni stupili na snagu ili?
Pa pogledaj u tim zakonima na kraju u prijelaznim i završnim odredbama kad stupaju na snagu, normalno ako su izglasani i ako ih nađeš na netu. Ako nisu stupili na snagu onda uči po starome, ako jesu onda po novome; logično.

~crystal~

Dali se treba znat uzdržavanje?
na fb-u je netko napisao da treba, no ovdje to nisam vidjela..niti sam vidjela da profe to pitaju u tim njihovim pitanjima ?!

Kaj se tiče ovog novog zakona o osobnom imenu, tj izmjenama..one vrijede...
A izmjene zakona o državnim maticama mislim da još nisu usvojene. nisam sigurna. zna netko?

almah

aha, znaci sve nove izmjene zakona moramo znati? npr.promjena prezimena nakon rastave rok vise nije 6mjeseci nego godinu dana?

mislim da uzdržavanje netreba jer pod nastavnim programom nije navedeno.

~crystal~

aha, znaci sve nove izmjene zakona moramo znati? npr.promjena prezimena nakon rastave rok vise nije 6mjeseci nego godinu dana?

mislim da uzdržavanje netreba jer pod nastavnim programom nije navedeno.
Da. Ja ću tako naučit, ispravila sam si ih u starom zakonu. Nema puno tih izmjena! Svega par članaka.

almah

ima ih par.. a jel se mijenjao zakon o državnim maticama?

jel netko zna osnovna načela skrbništva?

i dali moramo znati uzdržavanje?

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks