dojmovi sa usmenog kod Šimovića danas... ulazi se kako tko hoće, profesor je jako ugodan i daje maksimum da izvuče za dvojku, neke osnovne stvari ako se ne znaju ruši, ali pomaže puno podpitanjima i navodi na točan odgovor, bitno mu je jako povezivanje gradiva, kolege do mene je pitao dosta o skrbništu, roditeljsku skrb, vrste skrbnika ( to baš traži da se razumije i lijepo objasni, u skripti vam je to krivo napisano) , upravljanje imovinom (ono redovito i vanredno), pitao je konvenciju dosta (+ bitan mu je čl.3), utvrđivanje majčinstva i očinstva,istospolne zajednice, izvori prava, sklapanje braka, adoptivna i pasivna poslovna sposobnost, što je najbolji interes djeteta, kad prestaje brak ( dan mu je bitan kod svakoga ), mene je pitao mjere za zaštitu djece koje se izriču roditeljima ( + sve o lišenju roditeljske skrbi) i pitao me imovinske odnose ( to isto nema u skripti, to je u zakonu ono bračna stečevina i vlastita imovina + uzdržavanje me pitao bračnog druga sve o tome) i 4 u indeksu, ugodan usmeni a i napokon neki predmet koji je zanimljiv! Sretno svima!