AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

Obiteljsko pravo s matičarstvom

Vuco10

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Znaci, ako sam dobro shvatio, kad prodjemo oba kolokvija nema usmenog vec je samo upis ocjene ili ??

Lena1

Znaci, ako sam dobro shvatio, kad prodjemo oba kolokvija nema usmenog vec je samo upis ocjene ili ??
Naravno da ne..ali ce kao biti blazi prema nama na usmenom..tako je simovic rekao na predavanju

teodora

Danas sam odgovarala kod profesora Šimovića, najugodniji usmeni ispit dosad na kojem sam bila,...ispituje kroz priču, traži od tebe razumjevanje koje i iz opće kulture možeš povezati sa gradivom....moja pitanja su bila bračni sporovi, izvanbračna zajednica, prava i dužnosti izvanbračnih drugova, koje su dužnosti skrbnika, tko može biti štićenik, zakon o državnim maticama...

ivana16

Koliko vidim za kolokvij spada literatura do 179.clanka tj do posvojenja jel tako, i po skripti je to do 37.stranice. Ako mi mozete potvrditi to.
I pitanje dal moramo i zakon o maticama i osobnom imenu sad za 1. kolokvij znat? Ako netko zna hvala unaprijed.

Maree

Ekipa, nisam od neke pomoći za kolokvije. Ali ipak da dam svoj dojam, možda kome dobro dođe. Odgovarala sam kod profesora Šimovića u utorak.
I stvarno je onako kako svi pišu, doslovno, ne trebaju nikakve grube definicije, niti ''onako kako piše u knjizi''. Što je u biti i dobro. Jedan od rijetkih predmeta na našem faksu koji se može učiti, a ne štrebati. :) S razumijevanjem. Gradivo je lako pamtljivo, poznato, i ja sam ispit spremala 10ak dana malo intenzivnijeg učenja. Učila sam iz skripte iva12, i zakona (koje sam skinula sa zakon.hr). Pitanja su mi bila- kada se nema pravo utvrđivati roditeljstvo, posvojenje, i sklapanje braka u RH (građanski i vjerski brak), bilo je još neko četvrto pitanje kojeg se sad ne mogu sjetiti.. Sretno svima! Ovaj definitivno spada u skupinu dražih ispita i ugodnijih usmenih (kod Šimovića nema stresa, pomaže i navodi na odgovor).

ethela

Hej, davno sam polagala ovaj predmet, ali me zanima kakva je profa majstorović ,te može li se kod nje birati diiplomski, da li sama ponudi teme? Pa ako netko zna, hvala unaprijed! :)

fairyr

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Meni je bilo pristanak na sklapanje braka i šta ako osoba sklopi brak pod prisilom, pravni učinci presude kod utvrđivanja očinstva, definicija djeteta prema konvenciji i koja su obrazovna prava djeteta

blondy

ja sam imala presumpciju majcinstva, propusti koje maticar moze uciniti kod sklapanja braka i osobna prava djeteta
Jesi prošla? Ako jesi koliko si išla u "širinu" kod odgovora ili si samo pisala najosnovnije?

daisy1

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Jesi prošla? Ako jesi koliko si išla u "širinu" kod odgovora ili si samo pisala najosnovnije?
nisam prosla, 2. i 3. pitanje sam vecinom improvizirala. Profa je jucer rekla da smo trebali napisat sve sto je vezano uz pitanje, pa pretpostavljam da se stvarno trebalo raspisati.

blondy

nisam prosla, 2. i 3. pitanje sam vecinom improvizirala. Profa je jucer rekla da smo trebali napisat sve sto je vezano uz pitanje, pa pretpostavljam da se stvarno trebalo raspisati.
Mislim da je to premalo vremena da se napiše sve al dobro ako oni tako žele onda je to tako

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks