AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

Obiteljsko pravo s matičarstvom

Horiemon

Kronično vaš, 0-24
A posredovanje prije razvoda ima u toj skripti, ali nema u knjizi iz 2003. Zato pitam... Izgleda da je skripta po knjizi iz 2007. I zato sad moram paziti na te razlike, jer izgleda da knjiga iz 2003. nije dosta..
Stvarno je zeznuto kad ne stave literaturu konkretno... Pa ne znamo vise iz cega da ucimo...
Mogu reći da sam učio po toj skripti, dopunio par stvari i prošao. Tri dobio. Onako, s ne previše truda. Ne mogu ti savjetovati da i ti napraviš isto. ;)

Smile

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
ja sam radio skriptu po knjizi iz 2003. koaj jedna od službenih literatura i pao sam na ispitu jer pola toga iz te knjige se više ne primjenjuje, a to nije nigdje naznačeno, a profesorica mi je na ispitu rekla da moram uspoređivati knjigu sa zakonom i da je u zakonu sve točno...i eto, zato i nisam objavio tu skriptu i zato sam i pao...jer sam učio iz knjige koja je pod službenom literaturom, a ja nisam mogao znati da ono što je navedeno pod službenu literaturu nije točno
O Božee :O
Onda su trebali jasno staviti da je literatura knjiga iz 2007. i zakon iz 2003.

Mogu reći da sam učio po toj skripti, dopunio par stvari i prošao. Tri dobio. Onako, s ne previše truda. Ne mogu ti savjetovati da i ti napraviš isto. ;)
Da, nikad se ne zna... Cijenim iskrenost :)
Naucit cu ovu skriptu, pa sta bude..

Majoli

Može li netko staviti pitanja sa ovog roka oba profesora (Majstorović i Šimović) i napisati dojmove. Unaprijed zahvalna.;)

Smile

Te "istospolne zajednice" ja ne bih učio iz principa i pozvao bih se na priziv savjesti. ;)
Medijacija prije razovda u toj skripti fali već četiri godine. :) Nitko da to jednom nadopuni pri učenju, pa pošalje u skriptarnicu. Te faze medijacije jendom rukom ispišeš na jednu stranu A4. Nema toga puno.
Može li netko staviti pitanja sa ovog roka oba profesora (Majstorović i Šimović) i napisati dojmove. Unaprijed zahvalna.;)
Ja sam bila kod Šimovića, i moj dojam da je najvaznije od svega povezivati gradivo. Pitanja su bila izvori obiteljskog prava, postupak sklapanja braka, prestanak braka, drzavne matice: definicija prema ZDM, osporavanje ocinstva. Postavi pitanje i onda da neki primjer, da provjeri da li stvarno razumijes to sto si definirao. Ispit je ugodan, a stekla sam dojam da je to kako mu objasnis situaciju na primjeru vaznije od tocno definicije od rijeci do rijeci. Ne moras zuriti sa odgovorima. Eto, nadam se da sam pomogla. Sretno! :)

avidmar

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
dojmovi sa usmenog kod Šimovića danas... ulazi se kako tko hoće, profesor je jako ugodan i daje maksimum da izvuče za dvojku, neke osnovne stvari ako se ne znaju ruši, ali pomaže puno podpitanjima i navodi na točan odgovor, bitno mu je jako povezivanje gradiva, kolege do mene je pitao dosta o skrbništu, roditeljsku skrb, vrste skrbnika ( to baš traži da se razumije i lijepo objasni, u skripti vam je to krivo napisano) , upravljanje imovinom (ono redovito i vanredno), pitao je konvenciju dosta (+ bitan mu je čl.3), utvrđivanje majčinstva i očinstva,istospolne zajednice, izvori prava, sklapanje braka, adoptivna i pasivna poslovna sposobnost, što je najbolji interes djeteta, kad prestaje brak ( dan mu je bitan kod svakoga ), mene je pitao mjere za zaštitu djece koje se izriču roditeljima ( + sve o lišenju roditeljske skrbi) i pitao me imovinske odnose ( to isto nema u skripti, to je u zakonu ono bračna stečevina i vlastita imovina + uzdržavanje me pitao bračnog druga sve o tome) i 4 u indeksu, ugodan usmeni a i napokon neki predmet koji je zanimljiv! Sretno svima!

fakin

Super Moderator
danas su bila između ostalo pitanja o medicinskom vještaćenju, istospolnoj zajednici, zakon o istosplonoj zajednici, sve postupke je profesor traže u detalje da se objasne, niej davao baš previše vremena za razmišljanje već je sam odmah odgovarao na pitanja...ne znam, inače mi je to okej profesor, ali danas mi nikako nije sjeo...mislim da je više ljudi palo nego prošlo na kraju...

gia jordan

Jučer kod Majstorović, ugodna profesorica, vrlo kratko pita, nekih četiri pitanja, postavlja dosta pitanja da bi navela na odgovor.. sve u svemu ugodan usmeni

almah

jel mi netko moze rec kakvi su profesori tj.kakva je majstorovicka?pisala bi diplomski iz obiteljskog ali se vise ne sjecam kakav je tko.. :)

valka

imam pitanjce, nekaj mi ne valja sa studomatom, pa ako bi mi netko mogao reći kad su rokovi u 9mj? hvala

Kikach2009

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Da li je netko ikad bio na komisiji iz ovog predmeta? Kako to funkcionira? Ja jos nisam nijednom bas izasla na ispit i sad ce mi bit prvi put i komisija. Nazalost zbog prirode posla mi se cesto dogodi da ne mogu nikako stic na prijavljeni ispit :(

JBlazek13

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Što točno treba reć kad se postavi pitanje najbolji interes djeteta? i koja su 3 razloga za bračni spor? molim pomoć! hvala :)

Zeljaa

Što točno treba reć kad se postavi pitanje najbolji interes djeteta? i koja su 3 razloga za bračni spor? molim pomoć! hvala :)
Najbolji interes djeteta je na stranici 32 u skripti, to su oni kriteriji za odredjivanje interesa djeteta. A bracni spor nisam sigurna, ali mislim su to oni razlozi za razvod, ne znam sta bi drugo moglo biti

JBlazek13

hvala ti to sam i mislila, samo sam trebala potvrdu :) i još samo me zanimaju zdravstvena prava djeteta? kaj za to treba reć? :)

Zeljaa

hvala ti to sam i mislila, samo sam trebala potvrdu :) i još samo me zanimaju zdravstvena prava djeteta? kaj za to treba reć? :)
Nekoliko stranica unazad je netko napisao sto je odgovorio na to pitanje, tako da sam i ja samo to naucila :D pogledaj si.
Jesi ti spremna za usmeni? Kod koga si? :)

JBlazek13

budem, hvala! kod majstorović :) onak..ne znam kaj da ti kažem..sve mi se miješa hahaha nadam se da će me pitanja pogodit :D kak ti stojiš s učenjem i kod koga si?

Zeljaa

Isto kod nje. Joj i kod mene ista stvar, sve mi je slicno pa mi se sve pomjesalo. Jos ucim i oup2, na kraju cu joj poceti priceti o izvlastenju :D valjda ce dobro proci, nadam se da nas nece puno muciti

JBlazek13

ma neće ona nas mučit, samo moramo nekaj znat hahaha vidimo se u pol 11 ;)

Dojmovi s današnjeg usmenog kod Majstorović..profa je fakat odlična, barem meni, pitala me osnove stvarno. Izvori obiteljskog prava, osvnovna prava djeteta i da jedno objasnim (ja sam objasnila zdravstvena jer sam jedino njih i znala na šta se odnose :D)i kako se vode matice i 5 je u indeksu :D

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks