AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

Obiteljsko pravo s matičarstvom

Majoli

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Oba profesora ispituju novi zakon i promjene unutar njega jer znaju da toga nema u skripti. Iz tog razloga kod Šimovića nitko nije prošao na prvom roku u 2.mj. Učite skriptu i novi zakon!!

krisp09

Je, prošle godine, ali ga je ponovo i usvojio i na snazi je od 1.11.2015. (NN103/2015). Sad kao opet ima nekih "nepravilnosti", ali o tom - po tom.... Na snazi je i do nekog drugog (ili starog :) ) zakona, uči se po ovom!

Horiemon

Kronično vaš, 0-24
Ima promjena u novom zakonu u odnosu na knjigu iz 2007., pogotovo kod roditeljske skrbi i skrbništva. Ja sam se vodila onim što je kolegica Marri Poter stavila na face, i to mi je jaaaaaaako puno pomoglo, pa ako čita, ovim se putem i zahvaljujem
E, pa to mislim. Dakle, trebalo bi revidirati aktualnu skriptu i to dopuniti. Stoga, apeliram i molim, ako je netko to već uradio sebi dok je učio, neka podijeli revidirane skriptirane materijale. :)

krisp09

Ja bi vrlo rado, ali ne posjedujem vise ni jedan jedini list ni zakona, ni knjige, ni skripte... No, potrudit ću se biti što aktivnija ovdje i nadam se da ću kojim odgovorom pomoći...

Maree

Znači dojmovi, učila sam 3 tjedna, prva dva tjedna bezveze podvlačila i kao učila, intenzivno sam učila 5 dana pred ispit, ali ništa pretjerano (3 -4 sata na dan). Učila sam iz skripte sa pravokutnika i po zakonu. Knjigu sam prolistala. Odgovarala sam kod prof Majstorović. Ulazi se kako tko hoće po troje. Kolegicu je pitala bračne smetnje, konvenciju i odgovornost matičara, a mene izvore obiteljskog prava (posredni i neposredni), razvod, pretpostavke za razvod i objasni jednu detaljno, i osobno ime, kada osoba može mijenjati ime, a kada ne. Ugl usmeni je bio preugodan, atmosfera opuštena. Najbolji ispit dosad. Dobila 4 :D
Sretno svima s učenjem :)
Molim te reci koja je to skripta?

Rabbit Roe

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Ta skripta s pravokutnika je po staroj literaturi pisana, a koliko sam shvatila, skriptu Obiteljsko pravo 2012., koja se nalazi u skriptarnici su uskladili s promjenama zakona. Ja sam učila po onoj s pkt, samo jer mi ju je prijateljica s prava proslijedila. Ona je punoo opširnija dok je ova naša konkretna i prilagođena našem studiju.. :)

Zeljaa

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Ja sam u prvom mjesecu isla na konzultacije kod Simovica i rekao mi je da ucimo samo iz novog zakona, knjiga iz 2007 je preopsirna za nas, iz 2003.trebamo samo dio o maticarstvu, a to i zakon o osobnom imenu mozete uciti skripte, i konvencije.. Dovoljno je. Bila sam na komisiji i pitali su me bas sve te izmjene da vide jesam li ucila po novom zakonu.. Tako da nemojte gubiti vrijeme na knjige, samo novi zakon i skripta, ovi dijelovi sto sam nabrojala :)

eye

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Može li mi netko reći imaju li kolokviji iz ovog predmeta i koji su uvjeti za izlazak na njih?

Lena1

Može li mi netko reći imaju li kolokviji iz ovog predmeta i koji su uvjeti za izlazak na njih?
Imaju.
u ponedjeljak je prof rekao da je uvjet da ste prvi put upisali predmet.
kolokvija ce biti dva esejska sa po tri pitanja ako se ne varam

zegar

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Drage kolegice i kolege, moze li mi netko napisati koji stranice knjige treba nauciti? treba li cijeli obiteljski zakon nauciti? i je li je skripta 2012 jos uvijek dobra za ispit?

eto to je to. ako nekom nije mrsko odgovoriti, bio bih zahvalan :)

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks