AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

Opće upravno pravo I.

Silvia

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
I moji dojmovi sa današnjeg usmenog. Bila sam kod prof. Ofak, imala sam 19 bodova, pitala me 2 pitanja, kada prestaje važiti upravni akt i ustavnu tužbu. Jedno od ugodnijih usmenih, svaka pohvala za prof. Ofak.

lea12

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Danasnja pitanja
1. Formalna i materijalna pravomocnost
2. Nacelo zakonitosti prema normativnom aktu uprave
3. Povlasteni tuzitelji
4. Ratifikacija poa
5. Ovlastenci za ocjenu suglasnosti zakona s ustavom
6. Nacini ostavarivanja prava na pristup info.

lea12

Danas usmeni kod Staničića. Ugodan usmeni, prof super.
Moja pitanja: individualni i generalni akti, upravnopravni odnos, razlika uredbe i direktive, povjerenik za informiranje.
Od 5 cura, proslo nas je 4. S ocjenama 4 i 5. S tim da za 5 pita detaljnije onaj zadnji dio kod upravnog akta (pogresni upravni akti..)

marinaulam

Bila sam na usmenom kod Stanišiča. Preugodna atmosfera :) od nas 4 cure - sve prošle.. pita pitanja koja se većinom vrte.. mene je pitao slijedeće: SLUŽBENIK ZA INFORMIRANJE OPĆENITO O NJEMU, NOSIOI KONTROLE NAD UPRAVOM NABROJATI, SPONTANI PODZAKONSKI OPĆENORMATIVNI AKT I NJEGOVE VRSTE.. ako se sjetim još čega napišem! Pozitivni komentari :)

ružmarin

Kad su rezultati sutra?! Uopće nisam gledala... Pitanja danas: Objekt slobodne ocjene, Praksa drž.tijela kao izvor UP, Kontrola na upravom po širini, Obveznost upravnog akta, Povlašteni tužitelji i Produženje rokova.

selma

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Kad su rezultati sutra?! Uopće nisam gledala... Pitanja danas: Objekt slobodne ocjene, Praksa drž.tijela kao izvor UP, Kontrola na upravom po širini, Obveznost upravnog akta, Povlašteni tužitelji i Produženje rokova.
U 13h, Cirilometodska.

zegar

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
znam da malo kasnim, ali siguran sam da ce nekom pomoc za 9. mj. ja sam bio kod prof. Ofak. prof je predobra, moze se sve svojim rijecima uglavnom da se razumije. pitanja: ustav kao pravni izvor. test razmjernosti i javni interes. ustavna tuzba. povjerenik. ekscepcija ilegalnosti.....uglavnom bilo je nas 3 od jednom i svi smo prosli :)

_Mateja_

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Drage kolege, molila bih ako mi netko može staviti link na skriptarnicu jer ju nigdje ne mogu pronaći ili mi poslati skriptu za oup1, autor Vugra! Hvalaa!

melanija

Kolege pitanjce- u koliko je sati obično pismeni oz oup-a?! Da li uvijek u isto vrijeme? Hvala!

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks