AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

Opće upravno pravo I.

Rabbit Roe

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Pitanja:
1. Organizacijsko i funkcionalno gledište uprave
2. Objekt načela zakonitosti
3. Opći akti jedinica lokalne i područne samouprave
4. Upravni akt prema općenormativnom podzakonskom aktu
5. Test razmjernosti i javnog interesa
6. Razlika između uredbe i direktive

Paulina

Pozdrav! Trebam pomoć kod pitanja ocjenjivanja suglasnosti zakona s ustavom i dr propisa s ustavom i zakonom? Kako bi vi odg? Vidjela sam odg Ustavni sud, Vlada (poništiti ili ukinuti) ministarstvo zar one ne obustavlja a VLada odlučuje o ukidanju i podnošenju zahtjeva Ustavnom sudu...koji je točni odg

Sto napisati kod prakse državnih tijela? Čitam ne znam ni sama sta da napišem ako bude u ispitu...

Hvala....

marina24

Da, mozes ucit i iz skripte. Ja sam tako i iz prve sam polozila, al sam za svaki slucaj imala i knjigu pa sam si nadopunila stvari za koje sam mislila da su bitne. Al svakako je laksi od drzavne

selma

Turudić, Ofak, Crnković, Staničić... Standardna ekipa.
Moja pitanja: vrste konstitutivnih akata, uredba po posebnoj ovlasti, povjerenik za informiranje-tko je i uvjeti, iz prezentacije-nadleznost suda EU.

Aravel

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Dali netko zna kada je rok u 11. mjesecu? Ukoliko su uopce objavili vec rokove. Nisam jos digla AAI identiet pa ako netko zna bila bi zhavalna kad bi mi napisao/la :D

kjutić

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
zakon o pravu na pristup informacijama se mijenjao, neke stvari. pretpostavljam onda da po novom moramo učiti ili?

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks