AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

Opće upravno pravo I.

fakin

Super Moderator
prelistaj ovu temu i vidit ćeš gotova sva pitanja koja su bila iz toga zakona. ne treba ti više od 10 min za to

Rabbit Roe

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
mi može tko odgovoriti koji su nepovlašteni tužitelji? (osnove europskog upravnog prava)
Mogu pokrenuti postupak u tri slučaja: 1. protiv akta koji je njima upućen (adresat) 2. protiv akta koji je od izravnog i pojedinačnog interesa za njih (de facto adresat), 3. protiv regulatornog akta koji je od izravnog interesa za njih i koji ne zahtijeva provedbene mjere

Aravel

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
moze mi netko molim vas reci kad su rezultati? ucinilo mi se da sam vidjela da su u cetvrtak, ali nisam sad vise sigurna pa ako netko zna

kjutić

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
moze mi netko molim vas reci kad su rezultati? ucinilo mi se da sam vidjela da su u cetvrtak, ali nisam sad vise sigurna pa ako netko zna
danas su bili rezultati

ljudi imam pitanje u vezi komisije iz ovog predmeta. pošto sam sad pala treći put idući mi je komisijski pa me zanima da li je obavezno na komisijskom proći pismeni da bi se moglo pristupiti usmenom? ili neovisno o pismenom pristupam usmenom? znam da je tako bilo na nekim predmetima.

pravnik5

danas su bili rezultati

ljudi imam pitanje u vezi komisije iz ovog predmeta. pošto sam sad pala treći put idući mi je komisijski pa me zanima da li je obavezno na komisijskom proći pismeni da bi se moglo pristupiti usmenom? ili neovisno o pismenom pristupam usmenom? znam da je tako bilo na nekim predmetima.
moras obavezno proci pismeni da bi pristupila usmenome, na usmenome su ti onda troje profesora. ukoliko padnes pismeni, dolazis po indeks i unutra stave zig, zabranu 3 mj polaganja tog ispita.

Paulina

Jučer sam položila ovaj kolegij, ocjena mi nije vidljiva na studomatu je li imate vi taj problem? Da li da jos pričaekam ili da zovem referadu?

Paulina

Kontrolne ovlasti, objasniti, ustavna tužba sto je, čemu sluzi, rok, kad se podnosi, službenik za informiranje...

mira

Zanima me...navedeno je u obveznoj literaturi Ustav RH 85/10...dali sve treba znat ili je to.vec u knjizi odnosno skipti kao i zakon o ustav.sudu?

kjutić

kolko sam vidjela na katedri mislim da je izbačeno osnove europskog prava iz prvog dijela i stavljen u drugi dio ispita, dal netko zna da li je to točno?

Majoli

1. Objasni nacelo zakonitosti u sirem i uzem smislu
2. Objasni opce akte Vlade RH i ministara
3. Objasni subjekte kontrole, objekt kontrole i kontrolne ovlasti
4. Objasni individualne i generalne akte
5. Objasni upravnopravni odnos u sirem i uzem smislu
6. Test razmjernosti i javnog interesa prema zakonu

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks