AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Opće upravno pravo II.

JBlazek13

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
ja sam isto napisala samo pretpostvke i dobila 4 boda, mislim da je trebalo napisat ko ne može dobit otpust i ono kad ga maloljetna djeca dobivaju, ako se ne varam..ja sam to zaboravila napisat :/

Luna20

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Jel mi moze netko napisat sta im sve treba kod zracnog dobra navest,meni je samo definicija u skripti :/

Zeljaa

Jest, znaju pitati na usmenom. I mislim da je dovoljna ta jedna recenica, o svim dobrima treba znati samo sto su, kratko i jasno.

uniball

U skripti od Mape je navedeno pitanje Objasni subjekte koncesijkog odnosa prema zakonu o izvlaštenju

Što bi tu trebalo napisati? U skripti ispod tog pitanja (na strani četiri) piše općenito o koncesijama, ali ne objašnjava subjekte konc. odnosa prema zakonu o izvlaštenju. U zakonu nisam našao gdje je točno to objašnjeno, pa me zanima zna li netko je li pitanje uopće dobro postavljeno.

Čak i dok se googla taj pojam kroz zakone, ne ispada ništa konkretno. Help!

Zeljaa

Sto mislite jel treba uciti ona ministarstva i o ministrima itd iz Zakona o sustavu drzavne uprave?
Nekako mi se cini da to ne pitaju, i da iz zakona treba nauciti samo poslove drzavne uprave, sve o odnosima i mozda jos drzavna uprava u zupaniji, gradu i opcini

tina94

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
4. objasni donošenje podzakonskih propisa kao jedno od načela rada državne uprave?
jel netko zna što bi se tu trebalo pisati? ili je netko krivo definirao pitanje iz ispita..

JBlazek13

Mislim da bi pitanje prije glasilo "Objasni donošenje provedbenih propisa kao jedan od poslova drž.uprave", a to ti je ono da ministri i ravnatelji drž. upr. org. donose pravilnike, naredbe i naputke i svakog malo objasniš. :)

JOIN-t

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Evo par pitanja sa pismenog koji sam danas pisao:
1.Objasni ustanovu i navedi njene elemente
2.Objasni raskid upravnog ugovora
3.Objasni ispostave ureda državne uprave
4.Objasni nadzor nad javnim dobrom
5.Objasni prirođenje redovnim putem
6.Naknade kod izvlaštenja,i još uz to je bilo nešto tipa kad će sud odbiti izvaštenje-to nisam napisao

a sutra usmeni u 13h.Uzdaj se u se i u svoje kljuse:)

marina24

Pitanja dns kod profesora stanicica: obiljezja javnih ustanova, apatridi, kriteriji za odabir najpovoljnije ponude, otpust iz drzavljanstva, struktura drzavne uprave, naknada za koncesije, upravni ugovor i kako se sklapa, ugovor o koncesiji, podjela javnog dobra, ratna steta

fakin

Super Moderator
kod ofak: donošenje provedbenih propisa, provedba upravnog nadzora, odgovornost za štetu i nekakvi uvjeti koji pišu u knjizi i baš je tražila točno to što piše navesti, njemačko javno dobro...

uniball

Lana Ofak je zakon. Kod nje sam dao OUP I

Danas OUP II usmeni kod dr. sc. Mateja Crnković: Odricanje od državljanstva, upravni ugovori, tijela središnje državne uprave, vrste izvlaštenja, vrste koncesija, tko vodi registar koncesija.
Mateja Crnković je isto supre. Svi su na toj katedri super.
Kod Turudića sam jednom pao na usmenom. Turudić je stvarno jako korektan, ali uvijek djeluje namrgođen. Mlad čovjek, a nikad ga nisam vidio da se osmjehnuo nekome. :(

fakin

Super Moderator
pa eto kako je napisano, čovjek uvijek namrgođen, ljut, nedruštven, a opet jedan od poštenijih i objektivnijih asistenata na faksu...

čovjek odrađuje svoj posao na vrhunski objektivan i profesionalan način bez da se ulizuje ikome ili popušta na temelju subjektivnih kriterija...

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks