AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Pitanja o praksi

sunce

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
ljudi,trebam pomoc..naime,ovih dana sam dala sve ispite s trece,ali jos nisam predala izvjestaj o praksi koju sam obavila prosle godine..to sam si ostavila za kraj pa me sad zanima kome to predati ako je tijana na bolovanju???
i mene ovo zanima, ako je netko nešto saznao neka javi, please!

sway

teta sanja u referadi je rekla da se u svezi prakse javimo prof. lailć!
dakle,ima li tko mail od prof,ja ga nigdje ne mogu naći!

pepy

ja sam pisala molbu prof. Marčetić da me oslobodi odlaska na praksu jer sam izvanredan student i radim pa je to nemoguća misija, odgovorila mi je da ne može rješavat jednog po jednog studenta nego da ćemo tijekom 3. mjeseca svi dobiti poziv za veliki sastanak za praksu i na njemu će sve biti dogovoreno, a izvanredni zaposleni studenti će imati povlašteni položaj, ma šta to značilo...

hedviga

ja sam pisala molbu prof. Marčetić da me oslobodi odlaska na praksu jer sam izvanredan student i radim pa je to nemoguća misija, odgovorila mi je da ne može rješavat jednog po jednog studenta nego da ćemo tijekom 3. mjeseca svi dobiti poziv za veliki sastanak za praksu i na njemu će sve biti dogovoreno, a izvanredni zaposleni studenti će imati povlašteni položaj, ma šta to značilo...
prošle godine je za one koje rade bilo određeno da napišu neki izvještaj o poslu/instituciji u kojoj rade (vjerojatno po nekim uputama)
to ti je taj "povlašteni" položaj
i u tom smislu ne moraš na praksu, ali ipak moraš nekaj pisati

sunce

prošle godine je takav način oslobođenja od prakse bio odobren samo zaposlenima u
tijelima državne uprave ili onima koji rade na pravnim, kadrovskim i sl. poslovima.

netko je tražio mail od prof. lalić: [email protected]

sway

prošle godine je takav način oslobođenja od prakse bio odobren samo zaposlenima u
tijelima državne uprave ili onima koji rade na pravnim, kadrovskim i sl. poslovima.

netko je tražio mail od prof. lalić: [email protected]
hvala na mailu ali taj više ne vrijedi. mislila sam da netko ima njezin noviji mail???

pepy

ja ne radim u tijelu državne uprave pa mi je opet rekla da će studenti koji rade imati povlašteni položaj, meni je nemoguće ići na praksu prije svega jer nemam toliko dana godišnjeg odmora, kojeg ionako ne mogu uzeti kad ja hoću nego kad se poslože stvari na poslu.
mogla bi jednino odustat od faksa zbog faking prakse.
to je totalno debilno da zaposleni ljudi moraju na praksu, bez obzira na to di rade, pa ipak su oni na poslu 8 sati dnevno još im fali i praksa.

Tihana I.

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
ja ne radim u tijelu državne uprave pa mi je opet rekla da će studenti koji rade imati povlašteni položaj, meni je nemoguće ići na praksu prije svega jer nemam toliko dana godišnjeg odmora, kojeg ionako ne mogu uzeti kad ja hoću nego kad se poslože stvari na poslu.
mogla bi jednino odustat od faksa zbog faking prakse.
to je totalno debilno da zaposleni ljudi moraju na praksu, bez obzira na to di rade, pa ipak su oni na poslu 8 sati dnevno još im fali i praksa.
mislim da se svi trebamo malo smirit jer nije smak svijeta i nismo mi prva generacija koja treba obavit praksu.Vjerovatno ćemo bit obaviješteni i sve će se sredit:))...

sunce

ja samo kažem kak su rekli prošle godine na tom sastanku,moguće da će ove godine biti
drugačije,a i sigurno postoji način da se i drugi izvanredni riješe prakse na taj način.

freya

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Ja mislim da nije debilno sto i izvanredni studenti koji rade moraju na praksu. Ipak je ovo strucni studij, nekakva praksa treba postojati... Po meni, prvi je problem u tome sto je ta praksa katastrofalno organizirana a jos se katastrofalnije izvodi, a drugi u tome sto poslodavci, uglavnom, ne omogucavaju radnicima izvanrednim studentima da se koriste na placenim, odnosno neplacenim dopustom na koji imaju pravo po Zakonu o radu. Pa imamo apsurdnu situaciju da ti faks ne da diplomu bez prakse koju nije u stanju adekvatno organizirati kod institucija koje ju nisu u stanju adekvatno provesti, a poslodavcu puca klinac za tvoj faks, praksu i diplomu! Pa ti, molim lijepo, studiraj uz rad!:hebemu::hebemu::pissed:

Serafin

Ja sam izvanredan student po starom programu i nisam još odradila praksu; s obzirom da ne mogu prijavit diplomski dok to ne sredim prošli tjedan sam otišla kod tete Zdenke koja mi je sve lijepo razjasnila po pitanju odrađivanja te prakse.
Studenti po starom programu i dalje odrađuju praksu u trajanju od tri mjeseca;
-za redovne studente po starom programu praksu nalazi faks (s obzirom da sam izvanredan student ne znam kak to točno funkcionira-pa kog zanima nek ode kod tete Zdeneke i pita, jer je ona zadužena za praksu studenata koji studiraju po starom programu)
- E sad, izvanredni studenti po starom programu moraju sami pronaći praksu, ta praksa se može odradit na jednom mjestu i ne mora nužno bit u državnoj upravi već i u nekoj privatnoj firmi
-treba vam potvrda kojom, ako ste zaposleni Vaš poslodavac ili osoba kod koje ste našli praksu potvrđuje da ste u određenom vremenskom periodu kod njih obavljali administartivne i ine poslove (zaposleni trebaju navesti opis poslova koje obavljaju), tu potvrdu fino odfurate teti Zdenki i to bi bilo to
-prema tome stari studenti ne trebaju pisati nikakve molbe prof. Marčetić, već se obratit teti Zdenki s bilo kakvim pitanjima

Ja sam pronašla praksu u privatnoj firmi (točnije d.o.o.-u), otišla kod tete Zdenke pitat jel to stoji i moram li pisat kakve molbe da mi se ta praksa odobri, rekla je da ne trebam i da je to u redu- sam treba ona potvrda gore spomenuta.

tea

Da li mi netko moze reci sta vrijedi za izvanredne studente po bolonji, a koji ne rade...da li si moramo naci sami praksu ili ce nam naci faks???unaprijed puno hvala

hedviga

Da li mi netko moze reci sta vrijedi za izvanredne studente po bolonji, a koji ne rade...da li si moramo naci sami praksu ili ce nam naci faks???unaprijed puno hvala
naći će faks
organizirali 3 dana prošle godine, dio u 4., a dio u 5.mj., ak se dobro sjećam popisa
dobit ćemo neku obavijest poštom doma da dođemo na taj sastanak u vezi prakse koji bude u prostorijama fakulteta

pepy

bi li netko kada dobije obavijest o sastanku za praksu javio tu da je dobio obavijest, jer ja ne znam na koju će mi adresu stić.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks