Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
nije zahtjevno ako naučiš...ako misliš na pitanja na pismenom, skupi pitanja s foruma na jednu hrpu i ponavljaš po njima, pitanja se ponavljaju dosta često. ako misliš na usmeni, profesor nije uopće strog. štoviše, pomaže, ali je bitno da vidi da si naučila i da razumiješ sve to. pitanja sa usmenog također imaš na forumu.:wink5:zna li netko kokakva su pitanja na ispitu za politologiju, dali su jako zahtjevni?
g. Čepo je na predavanju za izvanredne rekao da postoji neka 'nevjerojatno loša skripta' ne znam koju imaš i koliko ih postoji...dal je dosta za polotologiju učit iz skripte
NEOLIBERALIZAM- teorija prema kojoj je djelotvornost tržišta temelj za političku slobodu i koja se zalaže za ograničenu ulogu državeNešto me zbunjuje...u svim pitanjima / odgovorima na forumu vezano za NEOLIBERALIZAM kaže se da zagovara slobodno tržište i jaku drž. intervenciju zar se neoliberalizam ne veže uz minimalnu državu - (ujedno odbacuje tezu države blagostanja) tj. ograničenost države.
znači da se ne zalaže za jaku državnu intervenciju, u biti odbacuje državnu intervenciju...NEOLIBERALIZAM- teorija prema kojoj je djelotvornost tržišta temelj za političku slobodu i koja se zalaže za ograničenu ulogu države
rječnik iz knjige na str. 501
U knjizi na 111 str. piše sljedeće: Schumpeterov je oblik elitizma postao poznat kao "demokratski elitizam" (Bachrach 1967) jer su slobodni izbori donijeli element natjecanja među elitnim skupinama.g. Čepo je na predavanju za izvanredne rekao da postoji neka 'nevjerojatno loša skripta' ne znam koju imaš i koliko ih postoji...
Ja sam skinuo neki popis pitanja i odgovora.. malo se poigrao umjesto da učim... i ispao je : Multipraktik šalabahter iz politologije
škicnite pa javite ako ima grešaka. hvala. ja zahvaljujem svima koji su skupljali pitanja. nadam se da je sve ok i da će vam pomoći.
zapravo, ostala mi je nejasna razlika između Schumpetera i Bachracha, pa ako netko može biti tako lijep da objasni...
To je i mene malo zbunilo jer ja imam u bilježnici napisano da neoliberalizam predstavlja minimalna država i slobodno tržište, a jaka država(tačerizam) i slobodno tržište spada u liberalni konzervatizam i neokonzervatizam. Neka me netko ispravi ako nije točno.znači da se ne zalaže za jaku državnu intervenciju, u biti odbacuje državnu intervenciju...
To je i mene malo zbunilo jer ja imam u bilježnici napisano da neoliberalizam predstavlja minimalna država i slobodno tržište, a jaka država(tačerizam) i slobodno tržište spada u liberalni konzervatizam i neokonzervatizam. Neka me netko ispravi ako nije točno.
moguće je, neka pitanja se ponavljaju iz roka u rok. sretno na ispitu!:wink5:ajme meni,vidim neki učili po 3 tjedna,a ja ni tjedan,ajme,ja učim najviše po ovim pitanjima s foruma,jel postoji ikakva šansa da se neka od tih ponove,bar pola pa da dobim labudeka ?![]()
koliko ja znam kronologiju djela ne treba znati... nikad nisam vidla to među pitanjimaPozdrav svima, imam jedno pitanje vezano uz kronologiju autora i njihovih djela. Nikako mi nije jasno kako jedna Platonova Država može po kronologiji biti nakon npr. Marxova Kapitala, a kako sam našla da piše u jednoj skripti a i na forumu(navodno je novo izdanje Države izašlo 1977., ali kakve to veze ima kad je original napisan negdje u 5.st.pr.kr.?). Što se očekuje od nas na ispitu? Da pišemo kad su izašla nova izdanja tih knjiga ili?
1. Po onome što stoji u knjizi na str. 32 - uokvireno- piše da je to zadatak iz racionalnog izboraMože mala pomoć oko nekih odgovora???
1. za koju teoriju se veže zatvorenikova dilema?
2. U kojem sustavu su žene u većini?
Ako netko zna neka mi odgovori, plizzzzzzz
što se tiče kronologije, mislim da nema smisla da pitaju datum izdanjapiše u jednoj skripti
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.