Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
trebaš naučiti:Kad čitam sve ovo što ste napisali za politologiju,zadnji rok,odišete optimizmom...super,ja ću na sljedeći rok,samo me zanima da li netko zna koja poglavlja iz knjige ne treba učiti...netko mi je rekao da je to politika nac.vlade,pol.ispod razine nacije,policy proces i politika iznad razine nacije?
Da li je to točno???hvala svima
Po nekom mom iskustvu s politologijom na drugom kolokviju bi mogla biti pitanja: John Rawls - pravednost (esej), sloboda (Berlin), tko govori o negativnoj a tko o pozitivnoj slobodi, Sotonski stihovi, prirodna prava, Vrstizam, Jednakost, kompleksna jednakost, Thomas Hobbes (esej), John Lock, Jean Jeacques Rousseau, John Stuart Mill, Karl Marx, obavezno znati djela od svakog od njih, Liberalizam, Liberlano poimanje minimalne države, novi liberalizam, Konzervativizam, Socijalizam, Fašizam, Nacionalizam, Feminizam (uvijek je bio jedan od vrsta kao esej), Ekofeminizam, Ekosocijalizam i Anarhoekologizam, Što je Gleichschaltung, minimalna uloga države, 3 sfere djelovanja čovjeka, 5 vrsta tipova ustava po Danielu Elazaru, Marksistička teorija države, Funkcije stranaka, 4 modela političkih stranaka, 3 tipa izbornog sustava, Interesne grupe, Ideologija- i za sve to je dovoljna skripta od 52 strane...skripta je super napisana... to bi bilo to...ako netko ima pitanja nek se javi )))Dal mozda netko ima neka pitanja za drugi kolokvij? Za prvi je netko stavio nekih 70-tak pitanja i dosta su mi pomogla pri ucenju. Zahvaljujem se unaprijed ako netko ima...:happy:
Ulrich Beckjoš jedno pitanje... kolko moramo imati bodova na drugom kolokviju? jel bitno ili ? ja pucam na to da nemam usmeni, da skupim bodove pa da me ne pita...
i tko je koristio izraz "ponovno pronalaženje političkog" ?? ako netko znaaa :crazy::crazy::crazy:
jedino što ti mogu napisati o dubinskoj ekologiji je ovo: Lovelock zastupa tzv. holističko gledište dubinske ekologije, prirodu smatra živom tvari koja razvija niz odnosa, a ne mrtvim nepokretnim strojem. Jonathan Porritt - vodeći predstavnik ekologizma u Britanijineka mi neko objasni neoliberalizam i dubinsku ekologiju...molim vassss...ili nek napise sve sto se mora znati o njemu..MOLIM VAS
da dobijem esej o dubinskoj ekologiji ne bi znaala sta da pisem
e to ti ne znam... ali mislim da 33 da se ide direkt na usmeni, a negdje oko 45 da se upiše ocjena... ali provjeri to još jer sam rješila politologiju pa se ne zanimam za toa kolko bodova trebamo imati na drugom kolokviju da li možda znaš??
29.Hobbesova država1-koja su tipovi izbornog sustava??
2-kojem pravcu pripada berlin
3-poliarhija pripada cemu?
4-minimalna drzava po nozciku
5-rawlosva kritkika komunitaristicke teorije
6-uloga stranka-neznam na sta se to tocno odnosi???'''
7-udruga pusaca i knjizevnika u koju interesnu grupu spadaju
8-pod pojam drzave spada??
9-hobbsova drzava
10-uloga masovnih medija i ko pise o tome
MOLIM STVARNO DA POMOGNETE JER U UOSTALOM TO SU I PITANJA ZA DRUGI.KOLOKVIJ SMILUJTE SE...
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.