AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je info@upravnistudenti.net

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Poredbeno ustavno pravo

brineta12

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Imam pitanje, jel literatura za 2. kolokvij do kraja 7 i 8 lekcija i one 3 knjige (od smerdela, kostadinov i ane horvat) i jel ih ima u knjiznici na faxu jer ih u kopiraoni nema
[DOUBLEPOST=1484782407,1482183780][/DOUBLEPOST]Jel trebamo za kolokvij uciti BiH kao poseban oblik slozene drzave?

arizona

Ja sam prošle godine bila na predavanju. Predavanje je držala Kostadinov i naglasila poglavlja koja se spominju u zadnjim postovima.
Da li i ove godine ispituje prof. Kostadinov? Ako ima netko tko je isao na zadnja predavanja za izvanredne i napisati ima li kakvih novih informacija sto se tiče predmeta.

lolllu

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Ove godine je na predavanjima za izvanredne bila prof. Ana Horvat Vuković koja je rekla da samo ona ispituje ovaj predmet i da je potrebno znati samo Smerdelove knjige tj.navedene str. i Rodinov clanak. Ovo sto je na stranici katedre navedeno kao preporučena literatura, izvanredni studenti, prema njezinim rijecima nebi trebali uciti.

Pa sad, je li itko ikad odgovarao kod nje ovo? Jer po proslim postovima vidim da vecinom ispituje Kostadinov
I koja pitanja se vrte kod nje?

AnitaJ

Ovim putem molim informaciju.
da l je za ispit kao izvaredni student potrebno znati poglavlja 1 i 2 i 7 i 8 i čanak od profesora Rodina.
Odnosn da li je dovoljna skripta od Antonije i navedeni članak.
Hvala,
[DOUBLEPOST=1485866581,1485773705][/DOUBLEPOST]Da li je netko bio na ispitu i što je prof.pitala.,molim malu poimoć,Hvala.

lolllu

Skripta je dovoljna samo ako te pogode pitanja iz nje jer prof. ima knjigu tj.knjige od Smerdela na stolu, otvara ih i ispituje, pa osim ako se ne ulazi na usmeni među prvima koji su danas imali malo vise srece s pitanjima, savjet je bar pogledati i procitati knjige
Na pocetku je najvise pitala sve vezano uz SAD, federaciju i kakvi sve ustavi postoje, vladavina prava tak nesto , a dalje je pocela ispitivati i stvari na koje ja nisam naisla u skripti pa ni ne znam tocno navesti ta pitanja
Ona ko ona je ok, moze se reci i zabavna na neki svoj nacin :p

Chelsea94

Skripta je dovoljna samo ako te pogode pitanja iz nje jer prof. ima knjigu tj.knjige od Smerdela na stolu, otvara ih i ispituje, pa osim ako se ne ulazi na usmeni među prvima koji su danas imali malo vise srece s pitanjima, savjet je bar pogledati i procitati knjige
Na pocetku je najvise pitala sve vezano uz SAD, federaciju i kakvi sve ustavi postoje, vladavina prava tak nesto , a dalje je pocela ispitivati i stvari na koje ja nisam naisla u skripti pa ni ne znam tocno navesti ta pitanja
Ona ko ona je ok, moze se reci i zabavna na neki svoj nacin :p
Jeste svi prošli? :) I jel ispitivala onu dodatnu literaturu uopće? To je rekla da je za veću ocjenu...

lolllu

Nisu svi prosli, prvih troje ili cetvero od priblizno 8 ljudi. Kasnije je ispitivala nesto teza pitanja
ne znam ni ja tocno koja su to bila pitanja pa onda :/ mozda napise netko

ivana1972

Bok ekipa. Ja sam bila sad na zadnjem roku. Mene je pitala načela dobre vladavine i naravno načelo proporcionalnosti. To naučite iz Rodinovog članka, ne iz knjige i neće biti problema. E sad, kako kolega nije znao da je Ustav francuske iz 1958. godine zapravo razdoblje V Republike, to je pitala mene, a onda sam se ja zeznula (na neki način), pa sam dodala da je mijenjan 1962. godine, pa me kasnije nastavila pitati po čemu je važna ta izmjena. To imate u knjizi, nije komplicirano, da bi se izbjegla kohabitacija, promijenjeno je trajanje mandata predsjednika sa 7 na 5 godina i vrijeme održavanja izbora. I to je bilo to. Četvorka u indeksu. I bila je izuzetno dobre volje. Svima sretno!

Isadora

Ljudi jel vas ima jos koji su bili prvi rok u drugom, kakvi su dojmovi kod prof. Vukovic... Ucim iz knjige i Rodinovog clanka.. Hvala unaprijed, svaki savjet je dobrodosao.
[DOUBLEPOST=1486741008,1486738541][/DOUBLEPOST]Ljudi jel vas ima jos koji su bili prvi rok u drugom, kakvi su dojmovi kod prof. Vukovic... Ucim iz knjige i Rodinovog clanka.. Hvala unaprijed, svaki savjet je dobrodosao.
[DOUBLEPOST=1487092429][/DOUBLEPOST]
Bok ekipa. Ja sam bila sad na zadnjem roku. Mene je pitala načela dobre vladavine i naravno načelo proporcionalnosti. To naučite iz Rodinovog članka, ne iz knjige i neće biti problema. E sad, kako kolega nije znao da je Ustav francuske iz 1958. godine zapravo razdoblje V Republike, to je pitala mene, a onda sam se ja zeznula (na neki način), pa sam dodala da je mijenjan 1962. godine, pa me kasnije nastavila pitati po čemu je važna ta izmjena. To imate u knjizi, nije komplicirano, da bi se izbjegla kohabitacija, promijenjeno je trajanje mandata predsjednika sa 7 na 5 godina i vrijeme održavanja izbora. I to je bilo to. Četvorka u indeksu. I bila je izuzetno dobre volje. Svima sretno!
Razdoblje V.Rep i Ustav iz 1958 tzv. Ustav po mjeri C. de Gaulle-a se spominje samo u pojedinim dijelovima obvezne literature koja pise na str. katedre, a kohabitacija spada u dodatnu literaturu.. Koju voli pitati prof. Kostadin, buduci da je na predavanjima za izv. prof. Vukovic rekla da je dovoljna obvezna literatura ne kuzim sad od kuda kohabitacija u ispitu, mislim to je u biti opca kultura znati 3 slucaja kohabitacije u Franc. ali opet nije u literaturi.. Ucim iz knjiga i clanaka.. I hvala unaprijed kolegice jer osim vas nitko drugi nije napisao apsolutno nikakve dojmove, a znate svi koliko nam to znaci prilikom spremanja ispita.. Jer onda ovoga foruma ne bi ni bilo!

ivana1972

Ljudi jel vas ima jos koji su bili prvi rok u drugom, kakvi su dojmovi kod prof. Vukovic... Ucim iz knjige i Rodinovog clanka.. Hvala unaprijed, svaki savjet je dobrodosao.
[DOUBLEPOST=1486741008,1486738541][/DOUBLEPOST]Ljudi jel vas ima jos koji su bili prvi rok u drugom, kakvi su dojmovi kod prof. Vukovic... Ucim iz knjige i Rodinovog clanka.. Hvala unaprijed, svaki savjet je dobrodosao.
[DOUBLEPOST=1487092429][/DOUBLEPOST]
Razdoblje V.Rep i Ustav iz 1958 tzv. Ustav po mjeri C. de Gaulle-a se spominje samo u pojedinim dijelovima obvezne literature koja pise na str. katedre, a kohabitacija spada u dodatnu literaturu.. Koju voli pitati prof. Kostadin, buduci da je na predavanjima za izv. prof. Vukovic rekla da je dovoljna obvezna literatura ne kuzim sad od kuda kohabitacija u ispitu, mislim to je u biti opca kultura znati 3 slucaja kohabitacije u Franc. ali opet nije u literaturi.. Ucim iz knjiga i clanaka.. I hvala unaprijed kolegice jer osim vas nitko drugi nije napisao apsolutno nikakve dojmove, a znate svi koliko nam to znaci prilikom spremanja ispita.. Jer onda ovoga foruma ne bi ni bilo!
Kolegice, profesorica ne pita opširno o kohabitaciji, već je to bilo spomenuto u smislu zbog čega je smanjen mandat francuskog predsjednika sa 7 na 5 godina? Da bi se izbjegla kohabitacija. O tome je mali odlomak u knjizi iz koje učite! Samo naprijed i sretno!

Isadora

Kolegice, profesorica ne pita opširno o kohabitaciji, već je to bilo spomenuto u smislu zbog čega je smanjen mandat francuskog predsjednika sa 7 na 5 godina? Da bi se izbjegla kohabitacija. O tome je mali odlomak u knjizi iz koje učite! Samo naprijed i sretno!
Hvala puno kolegice!

elenchi

Profesorica bila dobre volje :) pitala vrste ustava, kad je nastala konfederacija u povijesnom razvoju SAD-a i koje je bilo zajednicko tijelo i o tom tijelu i kad je donesen ustav sad-a

JBlazek13

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Može netko reć da li je ispit bio isti dan kad je pisao u studomatu ili je profa možda pomaknula na drugi dan?
[DOUBLEPOST=1487942855,1487942112][/DOUBLEPOST]Može netko reć da li je ispit bio isti dan kad je pisao u studomatu ili je profa možda pomaknula na drugi dan?

brineta12

Može netko reć da li je ispit bio isti dan kad je pisao u studomatu ili je profa možda pomaknula na drugi dan?
[DOUBLEPOST=1487942855,1487942112][/DOUBLEPOST]Može netko reć da li je ispit bio isti dan kad je pisao u studomatu ili je profa možda pomaknula na drugi dan?
Na prvom roku je trebao biti u pon, a bio je pomaknut za utorak

taj.

Bila sam danas na ispitu. Pitala je obilježja parlamentarnog sustava, što je kohabitacija i u kojoj državi imamo primjer kohabitacije (Francuska i objasniti zašto u njoj) te federalno načelo što je i elemente. Ostala pitanja kojih se sjećam su impeachment, zakonodavna djelatnost predsjednika SAD-a (sve o tome, dvije vrste veta), razlika između konfederacije i federacije, koja je glavna značajka orleonskog parlamentarizma...

gia jordan

Koliko dugo ste ucili za ovaj predmet?
[DOUBLEPOST=1496052694,1496052523][/DOUBLEPOST]Koliko dugo ste ucili za ovaj predmet?

Ina18

Bila sam danas na ispitu. Pitala je obilježja parlamentarnog sustava, što je kohabitacija i u kojoj državi imamo primjer kohabitacije (Francuska i objasniti zašto u njoj) te federalno načelo što je i elemente. Ostala pitanja kojih se sjećam su impeachment, zakonodavna djelatnost predsjednika SAD-a (sve o tome, dvije vrste veta), razlika između konfederacije i federacije, koja je glavna značajka orleonskog parlamentarizma...

ako moze odg iz cega ste tocno ucili?

gia jordan

Da li sad ispituje sad prof Kostadinov?
[DOUBLEPOST=1496939204,1496939087][/DOUBLEPOST]Da li sad ispituje sad prof Kostadinov?

JBlazek13

da, meni piše na studomatu da sam kod nje
[DOUBLEPOST=1497097511,1497015713][/DOUBLEPOST]ide li netko sad u utorak na rok i po čemu učite? vidim da na kraju treba učit samo ove knjige od smredela pa me zanima ako netko uči po skripti iz skriptarnice, da li su one obuhvaćene u toj skripti ili nešto fali? našla sam neka pitanja na forumu ali mi se čini da fale neke stvari u skritpi..pa ako netko može pomoć bila bi zahvalna :)

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks