AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

Pravo Europske unije

Sanjek

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Može li mi netko točno reći koje smo slučajeve do sada obradili detaljnije, znam da smo ih dosta spominjali, ali neke smo baš obrađivali pa da ih malo proučim do petka?

martina_sk

Administrator
Može li mi netko točno reći koje smo slučajeve do sada obradili detaljnije, znam da smo ih dosta spominjali, ali neke smo baš obrađivali pa da ih malo proučim do petka?
costa vs enel, van gend en loos, walrave and koch, defrenne, marleasing, van duyn, ratti, marshall, foster*, facini dori, komisija vs italy, leonesio*, variola*, francovich, colson kamann, kolpinghuis nijmengen*.
ovi što imaju * mislim da su manje bitni. i možda treba još simenthall. nemam ga zapisanog ali mi se čini bitan, možda smo ga obrađivali na jednom predavanju kad me nije bilo.

zoki

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
pozdrav jel može mi netko napisati što bi trebalo reći vezano za slučajeve variola i leonesio, ti dva mi štekaju od slučajeva jer nisam siguran što je u njima objašnjeno nisu mi najbolje sjeli, e i da kod odgovornosti za štetu tj. kod onog uvjeta za odgovornost štete spominje vse uzročna veza između povrede i nastale štete - pa što će se desit ako se ta uzročna veza prekine?
Sretno svima u ponedjeljak nadam se da prof nebu prestroga za labuda

zoki

evo položio ja jučer uglavnom prof je super, pitala me ovlasti ES, direktive da li imaju horizontalni učinak, kako to znamo, načelo proporcionalnosti, i još nekaj uglavnom podpitanja neka ne znam sad više

darija5

Pozdrav svima. Molim, ako mi netko može pomoć. Bila sam na predavanjima za izvanredne i prof. Vasiljević je rekla da je nema na roku u četvrtom mjesecu i da će ispit biti pismeni kod kolega jer oni nepitaju usmeno. Pa ako netko zna dali je lakše proć pismeni ili usmeni. Pitam stoga što se rokovi u 4 mj. preklapaju pa da znam šta da spremam uz UPP. Hvala unaprijed.

martina_sk

Administrator
Pozdrav svima. Molim, ako mi netko može pomoć. Bila sam na predavanjima za izvanredne i prof. Vasiljević je rekla da je nema na roku u četvrtom mjesecu i da će ispit biti pismeni kod kolega jer oni nepitaju usmeno. Pa ako netko zna dali je lakše proć pismeni ili usmeni. Pitam stoga što se rokovi u 4 mj. preklapaju pa da znam šta da spremam uz UPP. Hvala unaprijed.
hmm... nisam bila na usmenom pa ću ti reći kakav je pismeni. pitanja su na zaokruživanje ali nije tako lako, to je nešto tipa uvoda u državu i pravo, znaš ono - može bit a ne mora. stvarno moraš znati za pismeni. ako ništa nisi učio knjiga ti ne pomaže na pismenom. i na kraju imaš 2 hipotetska slučaja koja su povezana sa slučajevima (presudama eu suda) što se uče i onda isto zaokružuješ odgovore vezano za situaciju u tim presudama. a što se usmenog tiče, o tome sam samo čitala tu po forumu i kolege su pisali da je prof super ali da dugo pita i svašta i da se isto treba znati. pošalji mi svoj mail u privatne poruke pa ću ti poslati sve info što sam skupila s foruma.

Sonia

Jel to znači da će biti samo pismeni dio i upis ocjene ako se prođe? Ako kolegica darija5 kaže da drugi profesori ne pitaju usmeno

darija5

tako nam je rekla prof. na predavanju za izvanredne da će bit samo pismeni. i nema usmenog al je najveća ocjena 3.

Marinica

ako nekome treba dajem za male novce svoju literaturu i materijale iz kojih sam učila pravo eu
sve informacije u inbox

Sonia

Ide netko na ovaj rok? Objavljen je raspored, stavljeni smo kod prof. Rodina. Jel to znači da ipak neće biti pismeni ispit kako je profesorica najavila ili ćemo pisati u njegovom kabinetu?

Vik

I ja sam zaključila da je samo usmeni kod prof. Rodin. Znači nema pismenog? Ne znam jel to bolje ili ne? Ima li netko tko bi podijelio svoje iskustvo, tko je odgovarao kod prof. Rodina?

honey1706

Izaslo nas je 5, u mojoj grupi smo bile nas 3 i ja i jos jedna cura smo pale, za ostale neznam, nadam se da su prosle :) !!pitanja su bila carinska unija i slobodna trgovina, sta je i razlike, odgovornost drz za stetu, pozitivna i negativna integracija i to jeto..rekao je da baratamo pojmovima, ali da nismo usvojili ili tak nes...nadam se prof Snjezani na roku u 6 mje

anamarija5

ja sam prošla danas s dvojkicom, druge je rušio.. ne znam nekako mi se nije dopao, mislim ok je ko prof al način na koji pita i vrti se stalno oko tog kaj ne znaš..a mi smo još očekivali da će bit pismeni kako je prof Vasiljević rekla a rokove neću ni komentirat jer stvarno da baš svi predmeti smjera moraju bit u jednom tjednu, nevjerojatno..uglavnom još neka pitanja su mjere koje imaju učinak ko količinsko ograničenje, vertikalni i horiz. odnos, test proporcionalnosti, izravan učinak, pozitivna i negat. integracija i ne znam više.. mislim da bi kod prof Vasiljević to ipak bilo bolje ali eto

honey1706

pa da je bila prof Vasiljevic, vjerujem da bi vise ljudi proslo, ali sta je tu je..na sljedecem roku ako on opet bude SVE, SVE naucit..nikako se ne bazirat po pitanjima od prof Vasiljevic..a sto se rokova tice, nikakva novost na nasem faksu

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks