AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

Pravo Europske unije

nedzla

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Moze li mi neko objasniti ovaj slucaj sa prostitutkom??? Vidim da se cesto spominje... Plsss

ivana29

love
Pitanje- prvi put upisujem predmete smjera samo to mi je ostalo. Da li moram cekat 2 mj da polazem ili mogu i ranije (11 mj)? Ili mozda cuva ocjenu? Bila bih zahvalna na bilo kakvoj info.

genius

Ja sam bila jucer na ispitu..pitala me nacelo izravnog ucinka i predmet,gradanstvo unije i nacelo uzajamnog priznanja sa predmetom casis de dijon..iskreno ucila sam prvo iz knjige a predmete iz skriptarnice od one snjeguljice i nista nisam uspjela shvatit..najbolje bi vam bilo ucit iz knjige jer kod svakog podnaslova koji je vezan za slucaj opisan je i taj slucaj i lako se zapamti..neke predmete npr variola,leonessio nisam mogla naci u knjizi pa sam onda njih nasla u skripti..morate znat one glavne predmete mene je pitala jos neke slucajeve koje uopce nisam znala al sam znala sve ostalo s bitnim slucajevima i pustila me s dvojkom..sretno :)

ivana29

love
Da li još nešto trebga osim knjige Osnove prava EU i tih nekih slučajeva iz skriptarnice? I da li mi tko može te slučajeve poslati na mail jer ni na pravokutniku ni u našoj skriptarnici ne mogu otvoriti tu skriptu, a link na web stranici te katedre je očito u kvaru. Hvala

didach

Ja sam bila jucer na ispitu..pitala me nacelo izravnog ucinka i predmet,gradanstvo unije i nacelo uzajamnog priznanja sa predmetom casis de dijon..iskreno ucila sam prvo iz knjige a predmete iz skriptarnice od one snjeguljice i nista nisam uspjela shvatit..najbolje bi vam bilo ucit iz knjige jer kod svakog podnaslova koji je vezan za slucaj opisan je i taj slucaj i lako se zapamti..neke predmete npr variola,leonessio nisam mogla naci u knjizi pa sam onda njih nasla u skripti..morate znat one glavne predmete mene je pitala jos neke slucajeve koje uopce nisam znala al sam znala sve ostalo s bitnim slucajevima i pustila me s dvojkom..sretno :)
Jesi ti skidala ono sa katedre o direktivama ili samo knjiga i slucajevi?

Da li još nešto trebga osim knjige Osnove prava EU i tih nekih slučajeva iz skriptarnice? I da li mi tko može te slučajeve poslati na mail jer ni na pravokutniku ni u našoj skriptarnici ne mogu otvoriti tu skriptu, a link na web stranici te katedre je očito u kvaru. Hvala
Mislim da ti to osnova i najbitnije za prolaz..ostalo eventualno za visu ocjenu..jer je na predavanjima rekla da za dva je dosta knjiga i slucajevi

didach

Nema ja sam to skinula davno i isprintala..jos kad sam smijer upisala samo eto nisam jos polozila...vjerovatno ce ti stavit to uskoro na katedru il mozda tko ti drugi moze poslati..ja zbilja nemam to na kompu

genius

Ja nisam skidala ništa sa katedre o direktivama, a da iskreno kažem ne znam ni da smo to trebali. ako nekome trebaju predmeti nek mi samo pošalje mail u p.m. pa mu ja proslijedim tu skritpu u kojoj su ti predmeti, mada ju imate u skriptarnici. Piše vam Pravo EU - PRAVOKUTNIK

studentca

Može pitanja i dojmove s ispita danas? Hvala :D
Profa trazi povezivanje, razumijevanje i trazi sve informacije o slucaju kojem te pita. Pitanja- sve o izravnom ucinku, pa o neizravnom ucinku, odgovornost drzave za stetu, gradanstvo, gebhard, solange, schmidberger, nold. Poslovni nastan i usluge, ugl u mokoj grupi nije pitala nista o institucijama i dosta je pitala taj dio o trzisnim slobodama. Kod predmeta voli da se kaze sve sto je ES odlucio i zasto je vazan.

jelka21

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Profa trazi povezivanje, razumijevanje i trazi sve informacije o slucaju kojem te pita. Pitanja- sve o izravnom ucinku, pa o neizravnom ucinku, odgovornost drzave za stetu, gradanstvo, gebhard, solange, schmidberger, nold. Poslovni nastan i usluge, ugl u mokoj grupi nije pitala nista o institucijama i dosta je pitala taj dio o trzisnim slobodama. Kod predmeta voli da se kaze sve sto je ES odlucio i zasto je vazan.
iz čega si učila? jel dosta samo knjiga?

studentca

iz čega si učila? jel dosta samo knjiga?
Ucila sam ti iz knjige al knjiga ti ima neke zastarjele podatke koji se ticu institucija eu pa si ispravi to. I treba ucit po njezinim prezentacijama jer vise od polovice toga nema u knjizi. Postoji u skriptarnici skripta koja sadrzi te prezentacije.

penny lane

Hej, kolege! Dijelim s vama pitanja sa roka 8.7. :)

1. NAČELO IZRAVNOG UČINKA: što je, tri uvjeta za IU pravne norme, koga obvezuje, kakav može biti (kakav imaju uredbe/direktive), slučaj kojim je uspostavljen (pitala me i koje je godine donesena ta presuda, kao prva je i najbitnija pa se mora znati!!) - Van Gend en Loos, drugi poznati slučajevi?

2. NAČELO ODGOVORNOSTI ČLANICE ZA ŠTETU: što je, koji su uvjeti za nastanak, tužba, najpoznatiji slučaj - Francovich?

3. TRŽIŠNE SLOBODE: razlika između poslovnog nastana i usluge, jednako i nejednako primjenjive nacionalne mjere, načelo uzajamnog priznanja, najpoznatiji slučaj - Cassis de Dijon, ostali poznati slučajevi, hipotetski slučaj - RH uvodi obvezu pakiranja margarina u trokutastu kutiju?

4. GRAĐANSTVO UNIJE: što je, koja prava iz njega proizlaze?

Po sjećanju, to bi bilo to, iako sam vjerojatno propustila koje podpitanje...
Profesorica je u redu, ugodna je. Meni je bio malo stresan ispit jer me ispitivala u zadnjoj klupi dvorane u kojoj su pravnici imali pregledavanje pismenih iz EJP-a, pa je bila ogromna buka i prekidali su nas svako malo. Ali, na kraju je sve ok prošlo. Bila sam jedina na ispitu.
Učila sam iz Antonijine skripte (skriptarnica, pdf format, 120 stranica) i prošla sam knjigu (pomaže). Za naučiti sve, po mojoj procjeni, treba 2 tjedna kvalitetnog učenja. No, nemojte me držati za riječ, to je sve individualno. Ja sam zbog drugih ispita imala na raspolaganju 7 dana i uspjela sam!

Sretno svima! :D

Posljednje uređivanje:

gia jordan

Pitanje da li je netko imao slučaj da je na Pravu položio Europsko javno pravo i da mu se to priznalo za ovaj ispit jer su zapravo jakoo slični ? Hvala
[DOUBLEPOST=1473315908,1473158673][/DOUBLEPOST]Evo da javim potvrđeno da ako ste položili Europsko javno pravo na Pravu priznaju vam za ovaj ispiti

didach

da li je netko bio u petak na ispitu i kako je bilo,koja pitanja i opći dojmovi? Hvala

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks