AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

Prekid studiranja, zamrzavanje godine, pauziranje, nastavak nakon prekida/pauze

petrica55

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
imam pitanje...izvanredni studenti ako ne daju ispite u godini i ako se ne ispišu niti ne plate dalje ...oni su tad u mirovanju, pauzi ili kak? :) hvala

hrbran

Re: "Zamrzavanje" godine

pozdrav,

1. Da li izvanredne studentice mogu koristit opciju mirovanja obveza za vrijeme trudnoće i do godine dana starosti djeteta?
2. Da li se u tom slučaju mora plačat iduča akademska godina?
3. Da li se u tom periodu mirovanja mogu polagat ispiti?

u statutu društvenog veleučilišta piše samo za redovne studente i ne piše ništa za plačanje i polaganje:
Članak 118.
(1) Na zahtjev redovitog studenta njegove obveze miruju za vrijeme služenja vojnog roka, za vrijeme trudnoće studentice i do godine dana starosti djeteta.

nažalost gospođa u referadi nezna točne odgovore na ova pitanja , pa ako je netko imao ovakav slučaj ili ako zna sa sigurnošču (pomogučnosti potkrepljeno nekim člankom) molim da mi kaže kakva je procedura.

hvala.

vukren

Evo samo za informaciju, nisam upisala godinu na vrijeme (izvanredni student), radilo se o kašnjenju od par dana nakon zadnjeg roka za upis. Predala sam zahtjev dekanu, bez popratne dokumentacije - zahtjev mi je odobren. Ali ostalo mi je samo 3 ispita, tako da vjerojatno zato.

daria11

Moraš otić pitat na faks, mislim da je uvijet za vraćanje bar jedan položen ispit, al dosta stvari se mijenjalo pa ni to nije više sigurno

znam da je prije bilo, ako se vratiš unutar 10 godina da možeš nastavit di si stala, a ako prođe 10 godina moraš ponovo na prijamni
A ne, ne...evo jedne SF studentice :). Uglavnom ja sam upisala fax 1999/2000 g i ove godine obnovila status izvanrednog studenta bez problema. Priznali su mi sve dane ispite i nakon uplate školarine nastavila studij, upravo dala prvi ispit. Dakle, nije čak ni 10 godina granica...jer mene nije na faxu bilo 12 godina:blushed:. Ja nisam ispisala nikada, samo sam prestala davati ispite i naravno plačati. Nisam morala polagati ponovno prijemni, niti sam morala na državnu maturu. Možda sam imala sreće oko toga...još da bude i sa ispitima..

imam pitanje...izvanredni studenti ako ne daju ispite u godini i ako se ne ispišu niti ne plate dalje ...oni su tad u mirovanju, pauzi ili kak? :) hvala
Imaš dvije godine vremena za dati jednu godinu, a ako ne uspiješ u tom roku i ne platiš ponovno status ti ide u mirovanje dok se ponovo ne odlučiš na studirancije :wink5:

Andreja

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Imaš dvije godine vremena za dati jednu godinu, a ako ne uspiješ u tom roku i ne platiš ponovno status ti ide u mirovanje dok se ponovo ne odlučiš na studirancije :wink5:
više nisu dvije godine, nego sada je samo jedna, od prošle godine je tako :frustrating:

pitija

da, samo ne produžiš prava, tj ne uplatiš i sljedeće godine dođeš i ponovo se upišeš.
naravno da to podrazumijeva činjenicu da ako nisi platila da ne možeš ni pristupat ispitima, da ne bi bilo zabune:happy:
Da li ovo vrijedi i sada, kada spadamo pod Pravni fakultet?

tina2901

pozz,upisala sa faks 2011/2012 i do sada nisam dala ni jedan ispit,pa me zanima da li mogu zamrznut i koja je dalje procedura?

martina_sk

Administrator
pozz,upisala sa faks 2011/2012 i do sada nisam dala ni jedan ispit,pa me zanima da li mogu zamrznut i koja je dalje procedura?
sumnjam da se može samo tako zamrznuti bez opravdanog razloga. najbolje nazovi sanju, ona će ti dati točnu info.

tina2901

to znaci da jedino sa nekim cvrstim opravdanim razlogom mogu zamrznut,inace ne,pa cak ni recimo ako dam 2 ispita,i npr zbog financija ne mogu dalje studirat i zelim zamrznut...tnx

martina_sk

Administrator
to znaci da jedino sa nekim cvrstim opravdanim razlogom mogu zamrznut,inace ne,pa cak ni recimo ako dam 2 ispita,i npr zbog financija ne mogu dalje studirat i zelim zamrznut...tnx
stvarno ti ne bih znala. nazovi referadu ili odi tamo.

maja2706

Re: Nauka o javnoj upravi

bok ljudi...trebam pomoć...ja sam 2004 god upisala faks, nakon toga sam 2 ili 3 puta produljivala svake 2 godine faks da nebi izgubila prava, ali nisam ništa položila...ove godine mi to opet ističe i sad sam nadam se došla k pameti i odlučila da se moram primiti učenja, al neznam dal je sad prekasno, dal uopće imam više prava i dal mogu više nastavit studiranje?zaboravila sam naglasiti da sam izvanredan student...ako netko zna odgovor, bila bih mu zahvalna na pomoći...pozdrav svima

jozefina

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.

bok ljudi...trebam pomoć...ja sam 2004 god upisala faks, nakon toga sam 2 ili 3 puta produljivala svake 2 godine faks da nebi izgubila prava, ali nisam ništa položila...ove godine mi to opet ističe i sad sam nadam se došla k pameti i odlučila da se moram primiti učenja, al neznam dal je sad prekasno, dal uopće imam više prava i dal mogu više nastavit studiranje?zaboravila sam naglasiti da sam izvanredan student...ako netko zna odgovor, bila bih mu zahvalna na pomoći...pozdrav svima
nisi izgubila pravo studiranja, ponovno upisuješ pad godine i to ti je to. računaj da ti sad za izvanredne jedna godina nije više 2 već 1

Filip M.

pošalji mi svoje podatke br. indexa , ime i prezime, predavati ćemo molbu za produljenje studiranja za one po starom! Obavijesti ostale!!!

Manuela080

upisala sam prosle godine izvanredno,ali zbog posla i djelomicno ljenosti nisam dala niti jedan ispit a nebih htjela odustat...kaj sad trebam napravit?upisat pad,i onda?Zovem tete u referadi ali se bas i ne javljuju na telefon..i da,ja sam platila upis 3600 po staroj cijeni,a sada košta 6000.00 kn dali ja moram platit tih 6000 kn ili kako to sad ide??preklinjem za pomoc dobre duse ;)

martina_sk

Administrator
upisala sam prosle godine izvanredno,ali zbog posla i djelomicno ljenosti nisam dala niti jedan ispit a nebih htjela odustat...kaj sad trebam napravit?upisat pad,i onda?Zovem tete u referadi ali se bas i ne javljuju na telefon..i da,ja sam platila upis 3600 po staroj cijeni,a sada košta 6000.00 kn dali ja moram platit tih 6000 kn ili kako to sad ide??preklinjem za pomoc dobre duse ;)
nazovi ovaj br pa pitaj, ona se uvijek javlja na telefon. najbolje zovi između 10 i 12. Sanja Storjak, soba 3A/prizemno, tel: 4890 215

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks