AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

Prekid studiranja, zamrzavanje godine, pauziranje, nastavak nakon prekida/pauze

vanna

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Bok ljudi!

Prošle godine sam zaboravila zamrznut godinu. bila sam na parcijali treće godine i nisam se došla ni upisati u novu školsku godinu ni ništa pa me zanima da li mogu nastaviti sa studijem ove godine u jesen?

martina_sk

Administrator
Bok ljudi!

Prošle godine sam zaboravila zamrznut godinu. bila sam na parcijali treće godine i nisam se došla ni upisati u novu školsku godinu ni ništa pa me zanima da li mogu nastaviti sa studijem ove godine u jesen?
vjerujem da da, samo dođeš normalno na upise i nastavljaš gdej si stala. jedino što ćeš možda morati preći u izvanredne? u kojem si statusu bila?

Nerea

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Ja sam izvanredni student i zanima me koliko se puta može ponavljati jedna godina. Naime znam jednu curu koja je upisala faks 2009god i sad je 2012god 4.put upisala prvu godinu bez ijednog jedinog položenog ispita. Do kada može tako?

Ninek

Ja sam izvanredni student i zanima me koliko se puta može ponavljati jedna godina. Naime znam jednu curu koja je upisala faks 2009god i sad je 2012god 4.put upisala prvu godinu bez ijednog jedinog položenog ispita. Do kada može tako?
E taj začarani krug izvanrednog studenta i vječnog ponavljanja iste godine nebrojeno puta :) Platiš pa studiraš, i tak u krug, dokle god želiš plaćat istu godinu, a čudi me da ona nije shvatila da baca lovu u vjetar :)

Nerea

E taj začarani krug izvanrednog studenta i vječnog ponavljanja iste godine nebrojeno puta :) Platiš pa studiraš, i tak u krug, dokle god želiš plaćat istu godinu, a čudi me da ona nije shvatila da baca lovu u vjetar :)
ja sam mislila da zbog bologne ima ogranicenja u ponavljanju godine.

Ninek

ja sam mislila da zbog bologne ima ogranicenja u ponavljanju godine.
Ne znam jel se išta promijenilo od kad smo se skeljili s Pravnim, ali mislim da nije. Do tad je bilo ovak kak sam ti napisala. Bolonja se provodi sve u šesnaest, kaj ne vidiš kak su unaprijeđene dvorane, da se kapacitet studenata smanjio po profesoru. Da je sve modernizirano i informatizirano. Uostalom ako je netko voljan platit istu godinu 20 tisuća kuna bez da položi ijedan ispit, zašto mu uzet to Ustavom zajamčeno pravo :grin:

buco99

htio bih 'ozivjeti' malo temu. danas sam, naime, prilikom slucajnog posjeta faksu nakon vise od 2,5 godine, usetao se u referadu i zamolio da mi predaju moje dokumente. platio sam godinu 2010.god., zaposlio se i vise nisam navracao. nakon navedenog vremena mislio sam da bi bilo u redu podignut svu tu dokumentaciju misleći da sam izgubio sva prava studiranja. i slucajno kroz razgovor se ispostavilo da ja mogu ove jeseni, prilikom upisa i svega, zaista platiti odredeni iznos (ovisno o ects bodovima) i nastaviti studij. malo freaky friday i jos uvijek zapravo malo puno ne vjerujem u navedeno. tako da cu svakako jos sutra nazvati i detaljno se raspitati da potvrdim

eto, nadam se da ce moj slucaj mozda pomoci nekome sa slicnom situacijom i problemom

martina_sk

Administrator
i slucajno kroz razgovor se ispostavilo da ja mogu ove jeseni, prilikom upisa i svega, zaista platiti odredeni iznos (ovisno o ects bodovima) i nastaviti studij.
naravno da možeš, dok si izvanredni student po bolonji studiraš sve dok si voljan plaćati :) ili sve dok ne uvedu opet neki novi program za 20 godina pa se sjete odrediti datum do kad bolonjci moraju završiti studiranje :)

Bumbi

prošle godine sam upisala pad, ali još uvijek nemam uvjete za upis druge godine i zanime me ako se ja sad ispišem sa fakulteta i upišem neki drugi, mogu li se vratiti nakon završetka drugog faksa na ovaj ili je ispis konačan? nadam se da netko zna nešto o tome.

reny

ei, ja sam u sličnoj situaciji, i zanima me jel si zvao na kraju i šta si saznao? ja sam danas zvala referadu al niš konkretno nisam saznala, tj. samo da će upisi biti tijekom rujna (ne zna se još kad, treba pratiti na stranici) i bitno je kao da imaš položeni koji ispit i onda plaćaš razliku po bodu nepoloženih, al isto se ne zna dal će se moći plaćat po semstru (kako se do sad moglo) i kao da samo treba molbu priložit i svakako ne čekat zadnji tren, jer dok se odobri molba itd.. procedura traje... kao mora se i vidjet dal će ići novi indeks i kako i šta se upisuje, mislim tolko toga a opet ništa konkretno ne znam, bzvze!

anita13

molim pomoć.izvanredni sam student,3 godina još mi ostalo 3 ispita i dipl.htjela bi si zamrznut godinu il pauzirat jer ću u 1 mjesecu rodit.dal ja moram sad kad su upisi u 10 mj platit sve te ispite i školarinu i onda zamrznem godinu il pauziram il to plaćam kad se budem vratila na faks.koja razlika između zamrzavanj i pauziranja?

Pčelica_

Ne mogu dobiti nikoga na telefonu s faksa, pa da pitam tu jos jednom, za svaki slucaj.. :) Redovan sam student prosle akademske god. bila, a ne zelim vise studirati, paaaa, ako samo ne odem na upise to je to ili moram bas placati onih 150 kn i ispunjavati ispisnicu (na kojoj inace pise da se izdaje u svrhu upisa na drugi fakultet)?
Ako je netko zna za sigurno, bit cu mu jako zahvalna na odgovoru! ;)

tea_90

može mala pomoć, htjela bih pauzirati godinu al ne na način da se ispišem s faxa jer bih nakon te godine htjela nastaviti s studijem, dal da jednostavno ne uplatim ni upisninu ni školarinu il mora biti neka procedura?

dashuria

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
može mala pomoć, htjela bih pauzirati godinu al ne na način da se ispišem s faxa jer bih nakon te godine htjela nastaviti s studijem, dal da jednostavno ne uplatim ni upisninu ni školarinu il mora biti neka procedura?
I mene zanima ista stvar. Ja sam izvanredni student. Ako se ove godine ne upišem ne gubim pravo studiranja zar ne? Iduću jesen upisujem tamo gdje sam stala? Je li netko tko je vanredan zvao referadu po tom pitanju? Jel se nešto promijenilo u odnosu na prethodne godine?

mucica

halo ljudovi!!!
može mala pomoć, pošto mi ovi iz referade nisu mogli pomoći, imam jedan problem, upisala sam porezni studij kao redovan student pred dvije godine,ali pošto nisam ostvarila uvjete za parcijalu, morala upisati čisti pad, i ove godine ista stvar, zbog bolesti u obitelji morala sam raditi i brinuti o svima :hm: :cry:, ove godine sam radila iali sam položila neke ispite ali nije ni to dovoljno moram prijeći na izvanredne, ali sam previše vremena i živaca pogubila na tom faksu...treba mi pomoć ja bi zamrznula ili mirovala ili pauzirala godinu, pa me zanima jer u tom periodu meni ostanu prava ko redovnom studentu, radila bi pa upisala nešto drugo, da li trebam što plaćati?, kako to ide...HITNO JE

Nerea

da li sa na javnoj upravi može maksimalno studirati 6god pa onda nakon toga gubimo pravo studiranja?

tako je po Bologni na drugim fakultetima(3 preddiplomske godine najviše 6god,a 2 diplomske najviše 4god).

martina_sk

Administrator
halo ljudovi!!!
može mala pomoć, pošto mi ovi iz referade nisu mogli pomoći, imam jedan problem, upisala sam porezni studij kao redovan student pred dvije godine,ali pošto nisam ostvarila uvjete za parcijalu, morala upisati čisti pad, i ove godine ista stvar, zbog bolesti u obitelji morala sam raditi i brinuti o svima :hm: :cry:, ove godine sam radila iali sam položila neke ispite ali nije ni to dovoljno moram prijeći na izvanredne, ali sam previše vremena i živaca pogubila na tom faksu...treba mi pomoć ja bi zamrznula ili mirovala ili pauzirala godinu, pa me zanima jer u tom periodu meni ostanu prava ko redovnom studentu, radila bi pa upisala nešto drugo, da li trebam što plaćati?, kako to ide...HITNO JE
pa to bi u referadi trebali puno bolje znati nego mi. ja ti ne bih znala, niti znam gdje to možeš saznati. probaj nazvati sc..

baloncic

molim pomoć.izvanredni sam student,3 godina još mi ostalo 3 ispita i dipl.htjela bi si zamrznut godinu il pauzirat jer ću u 1 mjesecu rodit.dal ja moram sad kad su upisi u 10 mj platit sve te ispite i školarinu i onda zamrznem godinu il pauziram il to plaćam kad se budem vratila na faks.koja razlika između zamrzavanj i pauziranja?
po meni ne moraš se ni ispisivat ni pauzirat.upiši iduće godine ta 3 ispita i diplomski.

ever

Ja sam isto 2010 izvanredno upisao i položio neke ispite pa dali trebam što platiti ako želim nastavit studirat?

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks