AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Radno i socijalno pravo

manuelicaa

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Na koje slovo ti počinje prezime? :)
P
[DOUBLEPOST=1518194311,1518192389][/DOUBLEPOST]Pita li Gotovac knjigu i ako pita ako se ne zna perfektno oprašta li?
[DOUBLEPOST=1518263842][/DOUBLEPOST]
Dojmovi kod Gotovca danas, kronološki- ispit trebao početi u 10, počeo možda oko 12, uz isprike profesora da mu je u stanu pukao bojler i napravio poplavu. Nas dvije cure, od prijavljenih više, smo se pojavile na ispitu. Prva kolegica s prezimenom koje počinje na M, (+3 slušača), prošla je. Onda ulazim ja, (prezime N) i generalni dojam i slušača je, sigurna sam- više sreće nego pameti :D S tim da nisam uopće imala sreće s pitanjima, nego s generalnim raspoloženjem profesora. Da sam birala što ne bi htjela izvući i čuti, to bi izabrala :D S kartice iz ZOR-a je bilo Razmjerni dio godišnjeg odmora, a iz mirovinskog nešto o obiteljskoj mirovini, ali ne neko uobičajeno, nego neko ŽNJ pitanje. A ja se naivno nadala Sudskom raskidu ugovora o radu i slično. :D Pri učenju sam daleko najboje naučila ZOR, koji me pitao samo to pitanje o godišnjem, nakon čega se prebacio na državne službenike, pa mirovinsko, i onda obvezno zdravstveno. Knjigu sam ponešto znala, ali se doista nisam oko nje trudila, jer na valjda 5-6 zadnjih rokova nije uopće pitao niti jedno pitanje iz knjige. I na kraju sam prošla, uz neku navučenu dvojku. :)
Sretno svima!
Ja sam sada na roku kod prof. Gotovca, zanima me da li da se trudim s knjigom dalje ili ne? Vidim da ju baš ne pita više, pa bih bila izuzetno sretna kad bi mi potvrdila da si sigurna da ju zadnjih par rokova ne pita, a i ako pita da ne uzima za zlo što ju se baš ne zna perfektno. Hvala ti

Maree

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
P
[DOUBLEPOST=1518194311,1518192389][/DOUBLEPOST]Pita li Gotovac knjigu i ako pita ako se ne zna perfektno oprašta li?
[DOUBLEPOST=1518263842][/DOUBLEPOST]
Ja sam sada na roku kod prof. Gotovca, zanima me da li da se trudim s knjigom dalje ili ne? Vidim da ju baš ne pita više, pa bih bila izuzetno sretna kad bi mi potvrdila da si sigurna da ju zadnjih par rokova ne pita, a i ako pita da ne uzima za zlo što ju se baš ne zna perfektno. Hvala ti
Ne znam sto je bilo na roku u 11om mj, i na prvom sad u veljaci, ali na onih prije par odgovorno tvrdim da nije pitao nijedno pitanje iz knjige :)

Akrap

Danas sam odgovarala kod prof Vukorepe.. moja pitanja su bila:
1. invalidska mirovina (MOR)
2. posebno zasticene kategorije radnika (ZOR)
3. odnos kolektivnog ugovora s ostalim profesionalnim izvorima prava (knjiga)
profesorica je dobra; ne moras sve u detalje znati s kartice možeš malo i okolišat bitno da pricas nesto sto je bar povezano s tim.. postavi jos koje pitanje, plus je ako znas povezat i dobar je u indexu :) ..
Ja sam ovaj predmet ucila i naucila iz prezentacija! imate sve prezentacije na stranici, skinite si to.. ne mogu reci da je dovoljno samo iz njih ucit i ne zelim da me netko psuje ako mu dode neko pitanje koje nije obuhvaceno u prezentacijama (a moguce je da hoce).. ali moja preporuka svima su prezentacije.. prvi i drugi put kad ih citas su mutave i nista ne kuzis.. ali kada uzmete zakon/knjigu i malo usporedite, nadopunite, ubacite neke stvari koje vam se cine bitne -odlične su! mirovinsko nisam otvorila zakon, zdravstveno isto- sve iz prezentacija! (kod zdravstvenog sam si nadopisala npr osiguranike i mozda jos ponesto sto mi se ucinilo bitno) .. sve u svemu težak je predmet i znam da se ljudi s njim muče, pa je svaki savjet dobro došao, pa eto moj vam je- prezentacije! gotovo sve pokrivaju- dio knjige, mirovinsko, zdravstveno, zor (ne cijeli), rodiljne i roditeljske, nezaposlenost.. meni je puno lakse bilo uzet 10 dana i dobro sve proucit i nadopunit i onda iz toga ucit nego iz zakona, lakse je za povezat, zapamtit i skužit..pa mozda nekome isto tako bude..meni su puno pomogle.. ucila sam mjesec i pol dana.. želim svima puno sreće! :)

TuttiFruti

Kakvi su dojmovi sa komisije?
mislim da je definitivno lakse proci na komisiji...svo troje ispituju. Bila je opustena atmosfera, pomazu navesti na odgovor. Izasla sam za 5min van. Moja pitanja su bila: ZDS - odgovornost za povredu sluzbene duznosti, ZOZO - zdrastvene usluge na teret zavoda, sudjelovanje u troskovima zdrastvene zastite, koji je najmanji iznos, ZOMO - invalidska mirovina ZOR- sve o otkazu

manuelicaa

U 8:30 kod prof. Vukorepe :)
[DOUBLEPOST=1523081538,1523081500][/DOUBLEPOST]
Pozdrav! Je li mozete napisati kad je ispit u ponedjeljak?

Hvala
U 8:30 kod prof. Vukorepe
[DOUBLEPOST=1523083094][/DOUBLEPOST]Imam jedan veliki problem, nisam podigla indeks zbog zdravstvenih razloga, ispit mi je u pon u 8:30, mislite li da bih mogla imati problema? Poslala sam mail prof i sve objasnila, ali referada se otvara tek u 10h u ponedjeljak, ostao mi je još ovaj ispit za rješit i molim vas utješite me da ne bih trebala imati problema hahahah

Paulina

Hvala, je li mi mozes reci samo prvo slovo svog prezimena?

Ja sam preuzela indeks u 14:30 a pocinjali su raditi od 15h, malo su prigovarale ali opet sam dobila svoj indeks. Sretno!

manuelicaa

Hvala, je li mi mozes reci samo prvo slovo svog prezimena?

Ja sam preuzela indeks u 14:30 a pocinjali su raditi od 15h, malo su prigovarale ali opet sam dobila svoj indeks. Sretno!
Prezime mi počinje sa P, ma ja nemam indeks za usmeni pa me strah da me neće pitati, jer usmeni je u 8:30,a indeksi se tek kupe od 10h. Kuzis, pa me malo frka, ali nadam se da neće biti problema. :)

Ernych

bok!

Zna li netko odgovor na pitanje poljoprivrednici i od kojih su rizika osigurani?

Ja isto nemam još index, probat ćemo ih zamoliti da ga preuzmemo ranije, mislim da oni rade od 8.
[DOUBLEPOST=1523101965,1523101919][/DOUBLEPOST]

manuelicaa

bok!

Zna li netko odgovor na pitanje poljoprivrednici i od kojih su rizika osigurani?

Ja isto nemam još index, probat ćemo ih zamoliti da ga preuzmemo ranije, mislim da oni rade od 8.
[DOUBLEPOST=1523101965,1523101919][/DOUBLEPOST]
Ja sam to shvatila kao da nabrojim one dvije vrste poljoprivrednika iz mirovinskog i nabrojim prava tj koja imaju, sva ista kao i drugi, ono starosna, prijevremena starosna i... Sto je sve na početku nabrojano, a od kojih rizika su osigurani blagog pojma nemam

Ernych

Ja sam to shvatila kao da nabrojim one dvije vrste poljoprivrednika iz mirovinskog i nabrojim prava tj koja imaju, sva ista kao i drugi, ono starosna, prijevremena starosna i... Sto je sve na početku nabrojano, a od kojih rizika su osigurani blagog pojma nemam
Mislim vidim da se to pitanje ponavlja, i to baš Vukorepa pita, a ne mogu nigdje naći od kojih su rizika osigurani :/

manuelicaa

A ima u čl. 8 i čl. 91 al nije ni meni jasno baš :/
To i jesam naucila sva ta nabrojavanja pa kak bude, prosli put sam pala kod Gotovca, iskreno se nadam da će ovaj put biti uspjeh. Jest da mi je tek drugi put, ali mi se neda učit više ovo. :p:)

Ernych

To i jesam naucila sva ta nabrojavanja pa kak bude, prosli put sam pala kod Gotovca, iskreno se nadam da će ovaj put biti uspjeh. Jest da mi je tek drugi put, ali mi se neda učit više ovo. :p:)
Sretno! Meni je tek prvi put...

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks