AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Radno i socijalno pravo

ivab080

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
@JOIN-t ja sam naučila za mjesec dana radno i položila, je da je dvojka pala, ali je prolaz i to mi je bilo najbitnije :)
Zakon o radu ti predlažem da dobro naučiš (osobito ako budeš kod Gotovca), a mirovinsko i zdravstveno obavezno si skini prezentacije i po njima prolazi ( uz zakon) jer će ti biti 100 puta lakše. Knjigu nauči po onim pitanjima koja se većinom vrte. To je nekakav moj savjet

uniball

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
@JOIN-t ja sam naučila za mjesec dana radno i položila, je da je dvojka pala, ali je prolaz i to mi je bilo najbitnije :)
Zakon o radu ti predlažem da dobro naučiš (osobito ako budeš kod Gotovca), a mirovinsko i zdravstveno obavezno si skini prezentacije i po njima prolazi ( uz zakon) jer će ti biti 100 puta lakše. Knjigu nauči po onim pitanjima koja se većinom vrte. To je nekakav moj savjet
Znači prezentacije same nisu dovoljne za ZOR?

ivab080

Pa ne znam iskreno, jer sam ja ZOR već prošla kad sam otkrila prezentacije.. ali meni ni ZOR nije bio tak strašan koliko mirovinsko i zdravstveno.

uniball

Prezentacije su preporod. Baš sad učim i pratim paralelno prezentacije i ZOR i čini mi se da je u njima baš sve bitno obuhvaćeno i pregledno. Npr. Radničko vijeće, pa Sindikati, Reprezentativnost, to su neki primjeri gdje osobno ne vidim što bi u zakonu moglo biti više i opširnije, a da nije u prezentacijama.
Do Mirovinskog i Zdravstvenog još nisam došao.

mape5

Super Moderator
prezentacije su odlična stvar, ja sam već bila pred komisijom kad su ih stavili. krako sam po njima radila, kad sam već veliki dio toga isštrebala ko kreten
Tako da samo ti radi po njima, a sad si dobio samo ljubav :)

uniball

Ubijaju me kratice u prezentacijama. Može li mi netko, lijepo molim, pomoći. Koje je značenje:

SO
OB
AVNM
PVB
PS
MF
PF

Ovo mi je zadnji ispit s 2. godine, a ja već nakon mjesec dana učenja razmišljam odustati od faksa zbog ispita.
Da je netko ovo uspio u mjesec dana spremiti, ja mu se divim.
Ovo da učim svaki dan po 10 sati, možda, ali možda bih imao šanse u rujnu.
Npr. "Slučajevi u kojima troškove zdravstvenih usluga u cijelosti snosi HZZO"
Tu je navedeno sad deset slučajeva. Pa, šta te sve stvari treba znati nabrojiti?

Zatim zakon o državnim službenicima?!!? Zar smo ga malo na ULJP-u radili, pa sad opet?

Ne znam šta i kako da radim s ovim ispitom.
[DOUBLEPOST=1527642110,1527640214][/DOUBLEPOST]A, mirovinsko... To je cca 124356743 kombinacija i odnosa i za svaki postoji još neki dodatak i ALI, "osim u slučaju", i slično.
[DOUBLEPOST=1527642172][/DOUBLEPOST]Bože mili Isuse

fairyr

meni piše na studomatu da sam na trh3, soba 40, na katedri piše da je to iva bjelinski radić jel ima netko iskustva s njom? znam da su se do sad vrtili samo grgurev, vukorepa i gotovac

josipajj

meni piše na studomatu da sam na trh3, soba 40, na katedri piše da je to iva bjelinski radić jel ima netko iskustva s njom? znam da su se do sad vrtili samo grgurev, vukorepa i gotovac
Također :(((( tko je ta žena??

Nataša S

Na predavanju za izvanredne je Potočnjak (jel to bio on prvi dan? ) je rekao da ispituje ona
ajde javite dojmove nakon ispita, please :)
i sretno!!

ivab080

@uniball
MF- mirovinski fondovi,
PF-polazni faktor,
AVM-aktualna vrijednost mirovine,
OB-osobni bodovi
SO- staž osiguranja
PVB-prosječni vrijednosni bodovi.

I po meni ne treba sve znati, to je bar moje mišljenje. Ne znam jesam ja imala sreće ili šta. Ali kod Gotovca sam odgovarala i kad sam mu počnela nešto pričati gdje ima nabrajanja ili više za reći, večinom mi nakon 2 rečenice kaže dosta je i onda on pita nešta svoje. Po meni je radno bar dva puta lakše od građanskog kojeg eto sad planiram izaći pa vidjeti šta će biti :)

fairyr

ja isto mislim da ne treba sve znati tek toliko naučiš ono šta ti ja najlakše za zapamtit od tih nabrajanja i to je to

pilotlin

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Kolege, jel može netko napisat termin održavanja usmenog ispita za rok 4.6. za nas slušače? Hvala unaprijed :)

Mari123

Trebamo li znati cijele zakone o posredovanju pri zapošljavanju .., zakon o reprezentativnosti udruga poslodavca i sindikata te zakon o rodiljnim i roditeljskim potporama ??

manuelicaa

Trebamo li znati cijele zakone o posredovanju pri zapošljavanju .., zakon o reprezentativnosti udruga poslodavca i sindikata te zakon o rodiljnim i roditeljskim potporama ??
Sve zavisi kod koga imaš usmeni. Kod Gotovca ne, a kod ove dvije ženske sve treba znati, one nema šta ne pitaju. Na karticama svašta možeš izvući, ja sam imala iz zakona o posredovanju pitanje, aovaj zakon udrugama i poslodavcima nisam uopće učila, tu zbilja nikad ništa ne pitaju. Mene je npr pitala knjigu više nego zakone, zom i zozo me uopće nije pitala.

josipajj

sad gnjavim još malo, možeš samo reći kad? da dođem slušati ako mi nije u radnom vremenu
i sretno!
U 10 h, tmt 3 soba 40
[DOUBLEPOST=1528367902,1528184228][/DOUBLEPOST]Evo dojmova o prof Ivi. Mislim da nam se netko smilovao kad nam je nju poslao haha, preeeeodlicna ke prof, nas tri cure bile i sve tri smo prošle i dobile 3, za ostatak ne znam. Izvukla sam kartice konvencije i preporuke, raspored radnog vremena i prava na osnovi mirovinskog osiguranja. Pitala je dosta pod pitanja ali sve u sklopu teme koju si izvukao što je meni bilo odlično jer je dizala ocjenu na tome. Bio mi je prvi izlazak pa ne znam Kakvi su ostali ali sa obzirom što sam čula prof iva je čudo :)) sretno svima !

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks